Està en: INICI > Mobilitat > Presentaci > Presentaci

Castell de la Plana s, per la seua extensi i poblaci, una ciutat de tipus mitj que conta en aquests moments amb un parc mbil que supera els 102.000 vehicles entre motocicletes, ciclomotors, cotxes, camions i altre tipus de vehicles.

Per la seua estructura econmica i el seu carcter de capital de la provncia exerceix una forta influncia entre els pobles del seu al voltant des d'on, diriament, acudeixen fins a la capital, milers de vehicles per a realitzar les seues compres, desplaar-se als centres de treball i d'estudi.

A suposa que els problemes de transit que puga patir la ciutat siguen molt particulars i b delimitats quant a horari i calendari. s a dir, existeix una important afluncia de vehicles que necessiten arribar al centre o eixir d'ell en hores punta, mentre, la resta de la jornada, el transit discorre sense majors problemes.

La peculiaritat del transit a Castell ha fet necessari que, per part dels responsables municipals, se cercara una soluci que poguera resoldre els problemes d'increments de circulacions en temps real i en perodes molt concrets d'horari.

Aix, Castell va ser la primera ciutat en tota Espanya a implantar en la seua totalitat el Sistema Distribut de Control de Transit Urb. Un programari informtic que permet controlar des del centre de control de mobilitat urbana, situat en l'edifici de l'Ajuntament, tots els encreuaments semafrics de la ciutat.

En l'actualitat Castell, en el seu nucli urb conta amb 163 encreuaments semafrics, dotats de 142 estacions de presa de dades (espires inserides en el paviment que permeten comprovar la quantitat de vehicles que circulen i si existeix alguna incidncia, com vehicles mal aparcats o en crrega i descrrega de forma instantnia).

Les estacions de presa de dades aglutinen la seua informaci des de 7 centrals de zona que envien les dades directament al Centre de control de Mobilitat Urbana, igual que ho fan les 44 cmeres de vigilncia distribudes en tota la ciutat. D'aquestes cmeres, 41 es connecten per fibra ptica, 20 sn mbils i 24 fixes.

Encara aix, el millor consell per a accedir a la ciutat s utilitzar el transport pblic, i, en cas de fer-lo en vehicle privat, utilitzar les rondes de circumvallaci i aparcar en qualsevol dels prquings de rotaci, realitzant la resta els desplaaments per la ciutat a peu.