Està en: INICI > Seguretat Pblica > Policia > Accidents de trnsit > Preguntes freqents


Cas d'atropellament a un ciclista per part d'un turisme.

Qui em gestionar la reclamaci de la indemnitzaci?
La reclamaci per les lesions originades a l'asseguradora de la part contrria o al propi causant es realitzaran:
  • Tinc assegurana de la llar:
    En el cas que l'atropellat tinga assegurana de la llar concertada haur de consultar si en la plissa s'inclou la clusula que cobreix Reclamaci per lesions ja siga per atropellament a vianant, a ciclista, per caiguda en la via pblica.
  • No tinc assegurana de la llar o no consta aquesta clusula en la plissa:
    Es reclamar a nivell particular per mediaci d'advocat.
Em van dir que havia de tornar a veure'm un metge forense, he de posar-me en contacte jo perqu vinga a veure'm o em telefonaran ells?
Des del Jutjat ja li avisaran per veure el seguiment de les lesions.

Com puc obtenir cpia de l'Atestat?
Com sn accidents amb ferits es mana l'atestat al Jutjat en un mxim de 24 hores i per tant la vctima en cas de voler cpia haur de fer-ho a travs de l'advocat que li assignen en la seua companyia d'assegurances, el qual haur de dirigir-se al Jutjat i sollicitar cpia de l'atestat. En ocasions el Jutjat tarda a facilitar la cpia de l'atestat fins a un termini d'1 mes ms tard de l'accident.
A la Tinncia de l'Oest (Atestats) noms els facilitaran cpia d'aquells atestats que no sn amb remissi al Jutjat. Voldria saber si li van fer prova d'alcoholmia a l'altra part
No la la van fer perqu no van observar signes externs d'alcoholmia.
La prova d'alcoholmia no s obligatori fer-la per part de l'equip d'Atestat tret que vegen smptomes externs que els indusquen a pensar que la persona est sota els efectes de l'alcohol. En cas que efectivament observen signes externs procediran a efectuar-li la prova d'alcoholmia no noms a l'implicat que presenta signes sin a tots els implicats (encara que no presenten signes) per evitar que les parts reclamen per haver estat objecte de la prova nicament ells.

<< Tornar


Cas d'atropellament a un vianant per part d'un usuari de Bicicas.

Tenen algun tipus d'assegurances les bicicletes de BICICAS?
Si un usuari de Bicicas que atropella un vianant, el responsable s el citat usuari i per tant l'atropellat ha de denunciar a nivell particular per via Judicial en el Jutjat, ja que s la persona que l'ha atropellat la que ha de respondre pel mal s de la bicicleta.


<< Tornar


Dona embarassada i s de cintur.

Desprs de la modificaci soferta pel Reglament General de Circulaci en el 2006 les dones embarassades estan obligades a utilitzar el cintur de seguretat quan viatgen amb cotxe. Hi ha dos moments en els quals cal tenir especial cura. Durant els tres primers mesos la quantitat de lquid amnitic s escs i un cop frontal pot produir hemorrgies en l'ter per despreniment de la placenta (en aquest cas al fetus no li arriba suficient oxigen). Tamb en l'ltim trimestre cal tenir ms cuidat. A causa de les dimensions de l'abdomen. en cas d'accident o de frenar bruscament es pot avanar el part o causar traumatisme en el futur nen (el seu cap es pot copejar amb els ossos de la pelvis de la mare).

La majoria de les investigacions recomanen el seu s, ja que els danys en cas d'accident poden ser majors si no es porta. "s molt important portar-lo de la forma correcta: entre els pits i el ms baix possible sobre els malucs. No s'ha de deixar que la secci abdominal del cintur es puge cap al ventre de la dona perqu podria danyar al beb", comenta Camilla Palmertz, enginyer biomecnica en el Centre de Seguretat de Volvo Cars. s important no recrrer a pinces o farciments per alleujar la incomoditat de la seua utilitzaci.

<< Tornar


Atropellament i assistncia domiciliria

La meua mare va ser atropellada en un pas per a vianants i ara necessita atenci domiciliria per aixecar-la del llit, ajudar-la en la seua condcia diria, fer-li el menjar i altres quefers diaris que per si sola s incapa de realitzar a conseqncia de l'atropellament, existeix algun servei municipal que preste aquest tipus d'ajuda a domicili?
A nivell municipal s que existeix la possibilitat que se li presten aquest tipus de serveis d'assistncia a domicili, servei que dependr de determinats requisits que se li valoraran a la vctima i al seu entorn familiar ms proper. La persona afectada o els seus familiars hauran de realitzar la sollicitud per escrit depenent d'on visca en el centre social que li corresponga per zona.

<< Tornar