Està en: INICI > Famlia i Infncia > Famlia i Infncia > Famlia i Infncia

Les actuacions dels serveis municipals destinades a Famlia i Infncia es dirigeixen a l'atenci preventiva i integral de menors i les seues famlies. En aquesta lnia, el Negociat de Famlia i Infncia s'orienta a la gesti dels serveis, recursos i projectes municipals dirigits al recolzament a famlies i destinats a la prevenci i abordatge de situacions de risc social i a la promoci de la convivncia familiar.

Intervenci Familiar.
Els menors tenen la consideraci social i jurdica de subjectes de drets, amb capacitat progressiva per a exercir-los, l'inters superior de la qual constitueix una obligaci per als poders pblics, per a les seues famlies i per al conjunt de la societat.

La intervenci familiar es dirigeix a reduir els factors de risc en menors i famlies; preservaci familiar; i en cas que s'haja separat a un menor de la famlia, reagrupaci familiar.
 • Programa d'Absentisme Escolar. Pla interinstitucional per a l'abordatge de la problemtica d'absentisme escolar en la ciutat de Castell; Projecte ARCO IRIS; projecte de seguiment de l'alumnat absentista.
 • Accions formatives dirigides a la prevenci i intervenci en situacions de risc social. Aules de formaci Familiar La Llar i Taller Jove.
  1. Blog Taller Jove
     Taller Jove
   Taller de Fusteria
  2. Unidad I: Plaa Urban, bungalows 16 - 17.
   Telfon: 964 251 986.
   sanlorenzo.cs@caritas-sc.org.
  3. Unidad II: C/ Cronista Rocafort, 7 - Bajo.
   Telfon: 964 207 051.
   zonanorte@caritas-sc.org.
  4. Taller Jove: Calle Larga, 1 - Baix.
   Telfon: 964 245 516.
   tallerjoven@caritas-sc.org.
  5. Tallers per a la intervenci amb famlies i menors amb conductes de inadaptaci i maltracte.
  6. Casa La Llar Zona Nord       Casa La Llar San Lorenzo
  7. Blog La Llar Aules de Formaci Familiar.


Equip Especfic d'Intervenci amb Infncia i Adolescncia (EEIIA).

Equip interdisciplinari l'objecte del qual s la intervenci amb xiquets, xiquetes i adolescents en situaci de vulnerabilitat a fi de: afavorir estratgies i recursos personals d'afrontament, autoprotecci, factors de resilincia i eficcia relacional; reforar la capacitat relacional de la unitat familiar o de convivncia i generar pautes de criana adequades; i establir dinmiques de treball en xarxa amb tots els sistemes implicats.

S'accedeix a travs de la derivaci pels Serveis Socials d'Atenci Primria Bsica. Les actuacions podran ser individuals, familiars o grupals i es realitzaran a travs de les tcniques d'orientaci psicosocial, mediaci i psicoterpia.


Coordinaci Interinstitucional
La intervenci municipal en l'mbit socioeducatiu amb menors i famlies integra actuacions de l'rea de Serveis Socials, Conselleria de Benestar Social, Conselleria d'Educaci, Sanitat, Justcia; aix com la iniciativa social d'altres rees municipals i altres administracions vinculades a l'atenci de menors, confluint la coordinaci dels recursos i serveis d'atenci i suport a famlia i menors en situaci de risc social en el Negociat de Famlia i Infncia.


Negociat de Famlia i Infncia
Edifici Quatre Cantons. C/ Enmig, n 82 - Planta 1.
Telf.: 964 355 479

Equip Municipal d'Absentisme Escolar
Edifici Quatre Cantons - C/ Coln, baix.
Telf. 964 355 100 - ext. 4920 - 4919.

EMSS. Centre
Edifici Quatre Cantons - C/ Coln, baix.
Telf.: 964 355 100 - ext. 4905.

EMSS. Nord
C/ Historiador Escolano, 28 A.
Telf.: 964 247 600.

EMSS. Sud
C/ Onda, 1.
Telf.: 964 246 305.

EMSS. Est
C/ Marqus de la Ensenada, 10.
Telf.: 964 224 005.

EMSS. Oest
Plaa Urban, Bloc 1.
Telf.: 964 251 689.

EMSS. Grau
C/ Forad, 8.
Telf.: 964 281 368.

SEAFI
C/ Forad, 8.
Telf.: 964 288 484.
seafi@castello.es