Està en: INICI > Famlia i Infncia > Castell Ciutat Amiga de la Infncia > Castell Ciutat Amiga de la Infncia

Celebrem la Declaraci del Dia Universal dels Drets de la Infncia i lAdolescncia

Els xiquets, les xiquetes i adolescents de la ciutat, un any ms celebren i visibilitzen els Drets de la Infncia i lAdolescncia amb la Lectura Plurilinge del Decleg dels Drets de la Infncia i lAdolescncia. Enguany participaran 10 centres educatius de primria i secundria el divendres 19 de novembre a la Plaa Major a les 11 hores en un acte pblic, on es convida a tota la ciutadania a celebrar la Declaraci Universal dels Drets de la Infncia que va tenir lloc el 20 de novembre de 1959.Contacontes pels Drets de la Infncia

En el marc de la Commemoraci dels Drets de la Infncia, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia, us volem convidar als contacontes amb temtica dels Drets de la Infncia amenitzats amb msica i marionetes a crrec de Rebombori Cultural. Dirigits a infants de 3 a 8 anys aproximadament, hauran danar acompanyats, entrada lliure fins a aplegar a laforament mxim. Lhorari ser de 17:30h a 18:30h.

  • DILLUNS 15: Espai Pblic de Lectura Joan Baptista Campos (Plaa Pintor Porcar, 1-1 (mercat de Sant Pere) al Grau.

  • DIMECRES 17: Espai Pblic de Lectura Censal (Avda. Casalduch, 84-baix)

  • DILLUNS 22: Espai Pblic de Lectura (C/ Manuel Azaa, 8)

  • DIMECRES 24: Espai Pblic de Lectura de la Biblioteca Pblica Municipal (C/ Major, 89)

Contacontes pels Drets de la InfnciaCastell pels Drets de la Infncia i lAdolescncia

Castell de la Plana com a Ciutat Amiga de la Infncia i Ciutat Educadora, un any ms des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia vol promoure, visibilitzar i garantir els Drets de la Infncia manifestant el seu comproms amb infants i adolescents, en collaboraci amb els centres educatius, associacions que treballen amb infncia i adolescncia i Generalitat Valenciana.

Per aix, us convidem als actes de Commemoraci del Dia Universal dels Drets del Xiquet, la Xiqueta i l'Adolescent que tindran lloc des del 13 fins al 26 de novembre de 2021. A continuaci podeu veure la programaci.

Programacin Derechos de la Infancia

Programaci Drets de la InfnciaJornada pels Drets de la Infncia i lAdolescncia - Dissabte 13 de novembre al Parc Ribalta

L'Ajuntament de Castell de la Plana des de la Regidoria de Benestar Social, atenci a la Dependncia i Fmilia i Infncia, en collaboraci amb el Servei de Promoci dels Drets de la Infncia de la Direcci General d'Infncia i Adolescncia de la Generalitat Valenciana, en la seva funci de promoure i donar a conixer els Drets de la Infncia a travs de diferents actuacions, ha previst la celebraci d'una Jornada Commemorativa pels Drets de la Infncia per a la qual s'ha desenvolupat un projecte denominat "Explora els teus Drets" que s'ha previst celebrar al Parc Ribalta el dissabte 13 de novembre de 2021 a partir de les 11 hores.

Durant aquesta jornada hi haur diferents activitats amb temtica de drets, destinades a la infncia i l'adolescncia i les seves famlies, per a les quals es comptar amb la collaboraci de 12 entitats socials entre les que es troben algunes de les vostres entitats, que treballeu amb infncia i adolescncia en el municipi, oferint la possibilitat de realitzar gimcanes, manualitats, dinmiques expressives, jocs de taula, exhibicions d'esports adaptats, entre altres.

I a ms comptarem amb l'actuaci musical de Dani Miquel a les 12:30 hores.

Esteu convidats/des a gaudir d'aquest dia celebrant els Drets de la Infncia i lAdolescncia. Us esperem

Jornada pels Drets de la Infncia i lAdolescncia
Jornada pels Drets de la Infncia i lAdolescnciaEls dies 25 i 26 de maig, amb l'objectiu de reflexionar sobre el paper dels governs locals en la resposta a la pandmia en clau d'infncia, la xarxa de municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infncia i UNICEF Comit Comunitat Valenciana, de la qual forma part l'Ajuntament de Castell, organitza les Jornades Ciutats Amigues de la Infncia Comunitat Valenciana.

Incorporar els drets de xiquets i xiquetes a les estratgies de prevenci, mitigaci i resposta a la crisi sanitria s un element clau per a assegurar una gesti i recuperaci equitativa i que assegure la igualtat d'oportunitats.

Els 14 municipis que comptem amb el reconeixement CAI exposarem les iniciatives i accions desenvolupades en qestions tan rellevants com participaci infantil, s de l'espai pblic, planificaci estratgica en la lluita contra la pobresa, bretxa digital i dret al joc. A ms, les jornades comptaran amb la participaci de la Directora General d'Infncia i Adolescncia, Rosa Molero, que compartir el treball realitzat en la resposta a la pandmia des de l'administraci autonmica, aix com altres convidats com Antonio Rial, professor de la USC i especialista en tecnologies i infncia, representants de l'Ajuntament de Vitria i de la plataforma ciutadana Revolta Escolar.

Les jornades seran en format on-line.

Les inscripcions estan obertes fins al dia 23 de maig en aquest enlla.

Veure la programaci

Actualitzaci de l'Informe de Situaci de la Infncia i lAdolescncia de Castell


Taula redona "Model Barnahus i la nova llei de violncia contra la infncia".

El passat 5 de novembre de 2020, la Direcci General dInfncia i Adolescncia, en collaboraci amb la Universitat Jaume I de Castell, va organitzar la taula redona "Model Barnahus i la nova llei de violncia contra la infncia".

Aquesta taula va ser emesa en streaming i enregistrada.

Desprs del procs dedici del vdeo, aquest ha estat publicat a lapartat de formaci de la pgina web de la Conselleria dIgualtat i Poltiques Inclusives.


Manifest pel Respecte elaborat pels Consells dInfncia de les Ciutats Amigues de la Infncia de la Comunitat Valenciana.

Manifest pel Respecte

Al novembre vam commemorar el Dia Universal dels Drets del Xiquet, la Xiqueta i l'Adolescent amb una programaci especial. Entre altres activitats el Consell Municipal de la Infncia i lAdolescncia de Castell va participar en la V Trobada de Participaci Infantil Trobada virtual 2020.

En aquesta, els xiquets, les xiquetes i adolescents dels Consells dInfncia de 13 municipis de la Comunitat Valenciana, amb reconeixement amb el segell de Ciutats Amigues de la Infncia, van elaborar conjuntament el Manifest pel Respecte.

Aquest consta de quatre eixos: respecte al medi ambient, a la diversitat, a la igualtat de gnere i el respecte en la nostra conducta a les xarxes socials, perqu el mn siga un lloc ms respectus. Ms info a la web de UNICEF.


Celebrem la Declaraci del Dia Universal dels Drets de la Infncia i lAdolescncia

Els xiquets, les xiquetes i adolescents de la ciutat, un any ms celebren i visibilitzen els Drets de la Infncia i lAdolescncia amb la lectura plurilinge del Decleg dels Drets de la Infncia i lAdolescncia. Enguany han participat 8 centres educatius de primria i secundria en la realitzaci de la lectura realitzant aquest vdeo.

Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable

Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable

Emmarcat en la programaci per la Commemoraci dels Drets de la Infncia, amb la finalitat de previndre la sedestaci prolongada, agreujada per la situaci sanitria provocada pel Coronavirus, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia, Famlia i Infncia durant la setmana del 16 al 20 de novembre es compartir amb tots els Centres Educatius de Primria i Secundria de Castell la Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable.

Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable


Activitat STEM BP on-line "Construeixo el meu Disc de Newton" per al dia dels Drets de la Infncia.

STEMBP

STEM

Des del grup STEM bp, en collaboraci amb la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia de l'Ajuntament de Castell en la setmana de la Commemoraci del Dia Internacional dels Drets de la Infncia, tal com us hem anat informant els centres, us oferim el taller on-line "Construeixo el meu Disc de Newton" per als cursos de 5 i 6 de primria dels diferents collegis de Castell, per a encuriosir per les cincies.

En la setmana del 16 al 21 novembre, especialment el dia 20 celebrem el dia dels Drets de la Infncia. Enguany organitzem una de les activitats amb el Programa STEM de bp Refineria de Castell. Aquest grup de voluntaris i voluntries collaboren des de fa anys amb els centres educatius de Castell i voltants per a presentar la seva experincia i transmetre als i les estudiants que triar estudis tcnics s una opci. A travs de xerrades i tallers, es desmitifiquen els estereotips associats als estudis tcnics i s'inspira i motiva per a canalitzar el talent cap a les professions STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), tenint especial sensibilitat en qu les xiques estudin STEM i aix que arriben a optar d'una forma representativa a les mateixes oportunitats.

En aquest vdeo promocional de l'activitat trobareu les indicacions de com dur a terme l'activitat a l'aula.
Drets de la Infncia i la Adolescncia

Castell pels Drets de la Infncia i lAdolescncia

Un any ms des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia de l'Ajuntament de Castell de la Plana volem promoure, visibilitzar i garantir els Drets de la Infncia manifestant el nostre comproms com a Ciutat Amiga de la Infncia, en collaboraci amb els centres educatius.

Us convidem als actes de Commemoraci del Dia Universal dels Drets del Xiquet, la Xiqueta i l'Adolescent.


Butllet informatiu de la DGIA

La Direcci General d'Infncia i Adolescncia, en el seu objectiu de donar difusi a les tasques i activitats que es duen a terme amb els xiquets, xiquetes i adolescents, va crear un Butllet Informatiu.

Aix doncs, han editat el Butllet informatiu nmero 3, en el qual es recullen les principals novetats i actuacions realitzades durant el tercer trimestre de 2020.

Aquest Butllet, aix com els nmeros anteriors, estan publicats en la pgina web de la Vicepresidncia i Conselleria dIgualtat i Poltiques Inclusives.

Desitgem que la informaci que cont el document puga resultar-vos d'inters.

ButlletContacontes pels Drets de la Infncia

En el marc de la Commemoraci dels Drets de la Infncia, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia, us volem convidar al Contacontes pels Drets de la Infncia online.

L'activitat es basa en l'lbum illustrat "El somni de Nadia", es tracta dun espectacle dirigit a infants de 3 a 8 anys aproximadament.

La infncia confinada. Com viuen xiquetes, xiquets i adolescents la situaci de confinament?

La infncia confinada. Com viuen xiquetes, xiquets i adolescents la situaci de confinament?

El Consell Municipal de la Infncia i l'Adolescncia de Castell va rebre per part del Servei de Promoci dels Drets de la Infncia i Adolescncia de la GVA una proposta per participar en una investigaci que un grup de socilegs i socilogues estava desenvolupant sobre la percepci de les xiquetes, xiquets i adolescents sobre la situaci generada pel Coronavirus a Espanya. Finalment han participat 18 xiquetes, xiquets i adolescents de Castell, d'un total de 67 en tota la Comunitat Valenciana i una participaci total de 425 infants i adolescents. A continuaci podeu veure els resultats de l'estudi "La infancia confinada. Cmo viven nias, nios y adolescentes la situacin de confinamiento?". L'estudi ha estat realitzat en el suport fonamental de l'associaci Enclave de Evaluacin y Enfoque de Derechos Humanos.


Manifest i propostes del Consell Municipal de la Infncia i l'Adolescncia per a l'equip de Govern Local davant la crisi de la COVID-19

Castell pels drets de la infncia i l'adolescncia

Us convidem als actes de Commemoraci del Dia Universal dels Drets del Xiquet, la Xiqueta i l'Adolescent. Des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia de l'Ajuntament de Castell de la Plana volem promoure, visibilitzar i garantir els Drets de la Infncia manifestant el nostre comproms com a Ciutat Amiga de la Infncia.

Castell pels drets de la infncia i l'adolescncia> Manifest del Consell de Participaci Activa dels xiquets, xiquetes i adolestents de Castell.

> Acord plenari de 26 d'abril de 2018, pel qual es sollicita a UNICEF Comit Espanyol iniciar els trmits per a l'obtenci del Segell de Reconeiximent de Ciutat Amiga de la Infncia.

> Normes d'organitzaci i funcionament del Consell Municipal de la Infncia i l'Adolescncia de Castell.
En vigor des del dia 8 de juny de 2018.


> Butllet Oficial de la Provncia de Castell nmero 68, de 7 de juny de 2018, en el que es publica l'Aprovaci de les Normes d'organitzaci i funcionament del Consell Municipal de l'Infncia i Adolescncia de Castell de la Plana.

> Memria d'Accions a favor de la Infncia i l'Adolescncia.

> Decret de 15 de mar de 2018, de constituci de la Mesa de Coordinaci Interna d'Infncia i Adolescncia.

> Informe diagnstic sobre la situaci de la Infncia i Adolescncia de Castell.
    > Annexes.

> Acord plenari de 31 de maig de 2018, d'aprovaci del Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Publicaci en el Levante del dia 3 de juny de 2018, de l'aprovaci del Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Nota de Premsa del Gabinet de Comunicaci de l'Ajuntament sobre l'aprovaci del Primer Pla Municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Publicaci en el Levante del dia 18 de juny de 2018, relativa al Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.