Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo urgeix al govern municipal redactar l'ordenana de solars abandonats pendent des de 2016

Diumenge, 4 de Agost de 2019
El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, enlletgeix a l'equip de govern municipal que segueixi amb els ulls embenats davant un problema d'insalubritat, brutícia i contaminació que afecta a tots els barris de Castelló. "L'acord plenari adoptat a l'octubre de 2016, que va arrencar el compromís de redactar una ordenança municipal per a combatre l'abandó de solars i parcel·les on mosquits, rates i altres insectes degraden la imatge dels barris i provoquen malestar i indignació entre els veïns, segueix en el mateix punt de partida, sense cap avanç", assenyala Toledo.

Mentre els veïns continuen reivindicant una solució a un problema generalitzat a la ciutat, perquè no només afecta a la Marjalería, també a parcel·les abandonades que deterioren la imatge urbana i a solars a la Ciutat del Transport, tal com denuncien els empresaris, des del Grup Municipal Popular, el seu portaveu adjunt lamenta que el "Acord de Fadrell’ vulgui apostar pel Medi Ambient i mitigar el canvi climàtic sense abordar abans els punts contaminants que estan a la vista de tots.

En aquest sentit, Toledo recorda que "el respecte pel medi ambient hauria de començar per redactar l'ordenança municipal que obligui al manteniment en bon estat de les parcel·les i solars, siguin municipals o privades, que porten reclamant les federacions de veïns des de la passada legislatura".

El compromís de redactar aquesta normativa des de l'Ajuntament es va aconseguir després de l'acord plenari d'octubre de 2016, a proposta del PP. Cal recordar que els populars van presentar a tots els grups polítics un text consensuat amb les associacions de veïns representades per la coordinadora COASVECA, perquè servís de punt de partida en la redacció d'un instrument normatiu que acabés amb la insalubritat dels solars de la ciutat però encara no ha vist la llum.

Pressionats per les queixes dels castellonencs, "el màxim que s'ha arribat a proposar des del govern municipal durant tot aquest temps va ser l'obertura de la consulta pública per a elaborar aquesta ordenança, que no va ser més que un anunci per a guanyar temps i justificar així el seu incompliment des de 2016", apunta Sergio Toledo.
No obstant això, davant l'absència d'una resposta, les protestes veïnals han anat en augment per la proliferació de mosquits, paneroles, rates i brutícia acumulada en els voltants d'habitatges i fins i tot de col·legis. Precisament en aquests casos s'eleva la preocupació dels pares davant l'absència de mesures urgents que acabin amb aquest problema.

El Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de Castelló insta al tripartit a no retardar més la redacció de l'ordenança de solars abandonats, per a donar resposta a les denúncies veïnals per l'acumulació de mala herba i residus en determinades parcel·les que acaben convertides en focus d'insalubritat i contaminació on proliferen rosegadors, mosquits, paneroles i altres insectes.

Tornar