Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

El PP denuncia la falta de seguretat a Castell amb sol dues patrulles de servei per a tota la ciutat

Dimecres, 14 de Agost de 2019
El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, denúncia "la falta de recursos humans" en la plantilla de la Policia Local de Castelló. Segons ha pogut saber el Partit Popular de la ciutat de Castelló, "aquesta setmana hi ha hagut torns en els quals només han prestat servei als castellonencs dues patrulles", una situació que qualifica de "absolutament imprudent i irresponsable", per "les conseqüències insospitades que poden generar davant qualsevol eventualitat".
 
"No és la primera vegada que denunciem una situació d'aquestes característiques, però la situació, lluny de millorar, s'agreuja per moments. És una gran temeritat que una ciutat de la grandària i de les característiques de Castelló només estiga patrullada en alguns moments per dues patrulles, és a dir, quatre agents, alguna cosa que sembla surrealista, donat la grandària del terme municipal de la capital de la Plana i les més de 170.000 persones que l'habiten, a les quals se sumen els turistes de l'època estival", lamenta Guillamón.

La situació ha fet que qualsevol entrada de servei relacionada amb qüestions de seguretat ciutadana que es produeix a la ciutat de Castelló "es deriva de forma automàtica a la Policia Nacional, davant la falta de recursos propis per a atendre en primera instància la demanda".

"Tenim una magnífica plantilla de Policia Local, persones professionals i preparades per a afrontar tot tipus de riscos i serveis a la ciutadania, però una vegada més es posa de manifest la mala organització interna de l'entitat. No pot ser que amb una plantilla de quasi 300 agents, en ple mes d'agost només hi haja dues patrulles vetlant per la seguretat dels castellonencs. I si aquesta situació anava a produir-se, l'equip de govern l'hauria d'haver previst anticipadament i hauria d'haver contractat els reforços necessaris, com han fet altres localitats", critica.

Per a Vicente Guillamón, la situació és fruit de la "improvisació" i el "desgovern que s'ha instal·lat a l'Ajuntament de Castelló a tots els nivells amb l'arribada del tripartit", amb "una gestió més que qüestionada en molts dels seus aspectes".

En aquest sentit, el regidor del Grup Municipal Popular recorda l'onada de robatoris que fa a penes uns dies s'han succeït en el Grau de Castelló, "una situació que lamentablement està cada vegada més cronificada i que pateixen els castellonencs, els sofridors d'aquesta situació, que veuen amb impotència com els seus béns i habitatges són ultratjats".

Així mateix, recorda que els policies locals ja van protagonitzar sonades protestes davant l'equip de govern municipal amb la finalitat que veren ateses les seues millores laborals, algunes d'elles fins i tot en sessió plenària, amb la finalitat de cridar l'atenció d'un bipartit que s'havia oblidat d'ells, com de tantes altres coses". Durant aquest temps, "també hem vist com la tinença alcaldia del Grau ha romàs tancada en horari nocturn, i com la tan anunciada Sala d'Emergències es queda penjada i inoperativa cada vegada que es produeix una tempesta, la qual cosa obliga al fet que els agents s'hagen de comunicar per whatsapp, i l'última notícia ha sigut l'anul·lació per part d'un tribunal de justícia del contracte que PSOE i Compromís van fer del programari d'aquesta sala, que ha costat 1.630.000 euros i que per descomptat no està funcionant com deuria ni l'equip de govern tracta de fer veure que funciona".

"No sabem on està el regidor de Seguretat, però per descomptat el tripartit de PSOE, Compromís i Unides Podemos estan posant als castellonencs en clar risc. Sol·licitarem tota la informació per a llançar llum sobre tots aquests problemes que arrossega la Policia Local de Castelló i, per descomptat, exigim que es corregisquen immediatament, perquè el servei que estan rebent els castellonencs no està a l'altura de la ciutat ni del que mereixen, i per descomptat, no està d'acord amb la qualitat professional dels agents que la componen", conclou Vicente Guillamón.

Tornar