Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Guillamn: "Amparo Marco i Rafa Sim han enganyat una altra vegada als graueros. L'oficina de Policia del Grau continua tancada i sense agents"

Dijous, 15 de Agost de 2019
El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, assegura que "Amparo Marco i Rafa Simó han enganyat als graueros. L'oficina de Policia del Grau continua tancada i sense agents, la qual cosa no fa més que agreujar la situació d'inseguretat que es viu en el districte marítim de la capital de la Plana, la zona més castigada per robatoris i que sovint és objecte de l'onada de robatoris".

Guillamón s'ha pronunciat així després que l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el tinent alcalde del Grau, Rafa Simó, "visitaren per enèsima vegada" el passat 8 de juny les instal·lacions del que fora el Mercat de Sant Pere, ara reconvertit en instal·lacions policials. "En aqueixa data, els dos màxims responsables socialistes del govern municipal asseguraven que la seu policial estaria operativa ‘ja en aquest mes de juny’, alguna cosa que per descomptat no ha ocorregut, i que tampoc ocorrerà en pròximes dates, segons les informacions que hem rebut", subratlla.

I és que tot apunta al fet que no serà fins a "setembre, o fins i tot octubre, com prompte, quan es puga posar en servei aquest servei, per problemes en les connexions informàtiques". "És a dir, una vegada més, Rafa Simó ha venut la pell de l'ós abans de caçar-lo. Estem davant una mostra més de propaganda del tripartit, que estan permanentment abonats als titulars grandiloqüents, però que l'expedient de realitats és més aviat escàs", critica.

"D'entrada ens continua semblant molt mal que el Grau haja perdut per sempre l'històric Mercat de Sant Pere. Hi havia moltíssimes altres alternatives per a posar en marxa aquest servei, sense necessitat d'aniquilar un referent de la nostra història local. Però ara que ja està fet el malament, i que és irreversible, hauria d'estar operativa i a la disposició dels graueros, que necessiten garanties de seguretat, després de l'onada de robatoris que vénen patint tota la legislatura passada, i que continuen succeint", indica.

"Les presses són dolentes conselleres. Lamentablement, estem davant una obra que es va iniciar de manera electoralista, igual que ha ocorregut amb el parc de la Panderola o la plaça Josefina López, que estan parades i que acumulen ja retards, perquè es van iniciar a tot córrer perquè hi haguera màquines en les passades eleccions de maig, i ara tot està bloquejat", subratlla.

"També està per veure que l'oficina de la Policia Local del Grau aculla a 30 agents. Per descomptat, des del Grup Municipal Popular estarem molt atents a aquesta situació, i en la qual es queda la seu de Tetuan XIV, perquè no es pot desvestir un sant per a vestir un altre. I més quan venim d'una setmana en la qual hem conegut que hi ha dies en què només hi ha dues patrulles operatives als carrers de Castelló, una xifra absolutament desequilibrada amb la proporció d'habitants que té la capital de la Plana i que posa en clar risc la seguretat dels veïns", afirma el regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló.
"La seguretat és un assumpte molt seriós. Demanem a l'equip de govern del tripartit que adopte les mesures que siguen necessàries per a cobrir la plantilla de professionals que requereix la Policia Local, així com els mitjans tècnics i l'organització adequada per a garantir que Castelló té agents als carrers en la proporció que li correspon al seu rang de capital i al nivell que necessiten els veïns", conclou Vicente Guillamón.

El regidor recorda que Rafa Simó va dir es tancava la tinença d'alcaldia del Grau perquè hi haguera més agents patrullant pels carrers del districte marítim, alguna cosa que no ha ocorregut, sinó tot el contrari, i que la Sala d'Emergències acumula problemes i fallades a pesar que l'equip de govern porta invertits en ella més de 1,6 milions d'euros, sent l'últim una sentència contra el PSPV i Compromís que anul·la el procés d'adjudicació del contracte del programari.

Tornar