Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo: "Ni tan sols les denncies diries de pacients afectats pel collapse que pateix la Sanitat pblica fan reaccionar als que governen"

Dilluns, 19 de Agost de 2019


El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Sergio Toledo, lamenta que fins i tot en ple estiu "Castelló seguisca sent portada per les interminables llistes d'espera quirúrgiques, que marquen rècord en la Comunitat Valenciana; també pels col·lapses en els Centres de Salut que demoren les cites i retards en les consultes d'especialistes, així com en les urgències "

"Els que tenen la possibilitat de canviar aquesta situació lamentable a la qual es condemna als pacients i als metges, per no substituir les baixes ni les vacances, deixant les plantilles sota mínims, segueixen gaudint de les vacances aliens al malestar dels castellonencs. PSOE , Compromís i Podem, des de la Generalitat i des del propi Ajuntament, segueixen permetent amb el seu silenci i inacció que la situació seguisca empitjorant ", assenyala

 19 d'agost de 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta la falta de sensibilitat, el silenci i la inacció, de PSOE, Compromís i Podem davant les denúncies diàries dels pacients de la sanitat pública, que segueixen copant portades en els mitjans de comunicació locals i autonòmics. El degoteig constant de notícies negatives, respecte al col·lapse i increment de les llistes d'espera per operar-se -en Castelló el temps mitjà és de 103 dies arribant fins i tot a esperar un any en alguns casos-, "segueixen sense fer reaccionar als que governen el Consell i l'Ajuntament i, per tant, els que tenen la capacitat de revertir aquesta lamentable i desesperada situació que posa en risc la salut de tots ", assenyala Toledo.

Per als populars la gestió es demostra amb fets i no amb promeses que han resultat ser falses. Queda demostrat que la Sanitat no era una prioritat per a PSOE, Compromís i Podem, "ni han revertit les retallades, ni han disminuït les llistes d'espera en cirurgia, ni han alleugerat l'atenció primària, perquè els centres de salut romanen tancats a les vesprades ; ni han alleugerat les atencions per un especialista mentre el col·lapse perdura en les urgències davant la desesperació dels que necessiten atenció mèdica ", recorda l'edil popular.

Toledo retreu a l'alcaldessa Amparo Marco i als seus socis de govern (Compromís i Podem) que seguisquen permetent aquest caos en la sanitat pública que condemna als castellonencs a una pitjor qualitat assistencial. "Mentre ells segueixen gaudint de les seues vacances aliens al malestar dels castellonencs, els que estan pendents de ser intervinguts quirúrgicament estan vivint un autèntic calvari. I no només aboquen a aquesta situació als pacients, també als metges, ja que al no cobrir-se les baixes ni incorporar substituts que cobrisquen les vacants per vacances, es troben plantilles de personal sota mínims ".

La minva de la qualitat assistencial als castellonencs és una realitat que s'arrossega des de la passada legislatura amb el desmantellament de l'Hospital Provincial. "PSOE i Compromís es van proposar acabar amb aquest vaixell insígnia de Castelló i província i hui, sense un pla d'actuació especial que funcione en plena època estival, ens trobem amb els pitjors auguris, llistes d'espera que segueixen incrementant-arribant a situar-se en 66.659 els pacients pendents d'una operació en la Comunitat Valenciana. Un record històric que mai haguéssem volgut protagonitzar ", assenyala el portaveu popular adjunt.

El cúmul de despropòsits que han deteriorat la qualitat assistencial passa per haver suprimit les ambulàncies a les atencions domiciliàries, sense una alternativa tot i les reivindicacions dels facultatius de poder disposar de vehicles adaptats per desenvolupar la seua activitat; per un Hospital Provincial amb serveis i àrees que no estan cobertes; per llargues i desesperants hores d'espera en el servei d'Urgències de l'Hospital General de Castelló, amb el tancament al consultori de la Marjaleria, només obre al públic tot just una hora al dia, i està ytancat la resta de la jornada sense servei; i metges a la mateixa capital de La Plana que atenen una mitjana de 3.662 pacients, xifra per sobre de la ràtio màxima de 1.500 targetes SIP que marca la legislació.


Tornar