Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Fabregat: "Els alumnes del Isidoro Andrs afronten la 'tornada a l'escola' de nou amb goteres a les aules d'infantil"

Dimarts, 20 de Agost de 2019


La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Susana Fabregat, retreu a PSOE i Compromís la deixadesa i l'oblit pel que fa a les famílies ia la comunitat educativa que reclamen una solució a les filtracions i humitats des de la passada legislatura

"Si el govern és incapaç d'emprendre reformes com la de la coberta de l'Isidoro Andrés, que afecta els alumnes de 3 a 6 anys, i que podria haver-se escomès aquest mes d'agost si realment el govern d'Amparo Marco considerés prioritats les deficiències en els centres educatius de la nostra ciutat, com anem a confiar que es materialitzen altres actuacions de més envergadura que prometen?

20 d'agost de 2019.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Susana Fabregat, retreu al govern de PSOE, Compromís i Podem que els alumnes del col·legi Isidoro Andrés afronten, un any més, la tornada a l'escola amb goteres per filtracions a la coberta del centre educatiu, que causen olors insuportables a humitat i floridura, afectant principalment a les aules d'Infantil. Fabregat lamenta que tenint per davant tot el mes d'agost per actuar, "no s'ha mogut fitxa i els problemes persisteixen afectant a l'inici del curs, previst per d'aquí a 20 dies", assegura.

Aquesta deixadesa que s'arrossega des de l'anterior legislatura, sent aquest el segon estiu consecutiu sense que s'aborde la reforma, evidència que ni per PSOE, ni per a Compromís, ni tampoc per Podem -ara al govern-, les deficiències en matèria educativa estan entre les seues prioritats. "Durant tot aquest temps les famílies i la comunitat educativa només han escoltat promeses que hui són mentides. Els alumnes de 3 a 6 anys hauran de conviure de nou amb goteres que alteren el funcionament normal de les classes ", explica Fabregat.

L'edil popular no concep l'oblit i els retards d'una actuació que, tot i prometre a les famílies, segueix encara pendent. "Si el govern és incapaç d'emprendre reformes com la de la coberta de l'Isidoro Andrés, que afecta els alumnes més menuts, i que podria haver-se escomès perfectament aquest mes d'agost, quan el centre està sense activitat, cóm anem a confiar en que es materialitzen altres actuacions de més envergadura que prometen com la construcció de col·legis, com el Vicent Marzá, el Ferrer o Elcano?

Per als populars l'educació és un pilar fonamental que no hauria de descuidar-se en la gestió diària de les administracions, "la qualitat educativa, amb centres adequats a les necessitats d'alumnes i professors passa per destinar més recursos econòmics, dedicant més mitjans als centres per que els alumnes puguen rebre una atenció més personalitzada o construint els centres que té pendent la ciutat de Castelló després d'una legislatura perduda ", assenyala l'edil popular.

Fabregat recorda que en quatre anys "no s'ha construït cap nou col·legi, i ni tan sols s'han escomès reformes com la que precisament demanen al Isidoro Andrés". En aquest sentit, reclama a l'alcaldessa Amparo Marco i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que assumisquen la seua responsabilitat en matèria d'infraestructures educatives, "perquè de veritat siguen una prioritat en aquesta nova legislatura i que simplement complisquen el que prometen" , afegeix Fabregat.

A dia de hui, estan pendents la construcció del nou col·legi Vicent Marçà i la remodelació del CEIP Sant Agustí, CEIP Mestre Antonio Armelles Doménech, CEIP Bisbe Climent, CEIP Cervantes, IES Joan Baptista Porcar, IES Vicent Castell Domènech, CEIP Mestre Vicent Artero, CEIP Sebastian Elcano, CEIP Mestre Canos Sanmartín i CEIP Herrero. A tot això se sumen els barracons de l'IES Matilde Salvador i l'IES Caminàs.

Tornar