Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco demana als regidors de l''Acord de Fadrell' que lliguen el seu sou al resultat del seu treball

Dilluns, 3 de Febrer de 2020


La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, proposa que la remuneració dels regidors amb responsabilitat de govern estiga lligada a la seua productivitat i la millor manera de mesurar-la és amb el grau d'execució pressupostària. "Aquest demostra, sense trampa ni cartró, qui treballa i qui no. I el sou de l'alcaldessa, com a responsable última, siga rebaixat segons el resultat de la mitjana d'incompliment de totes les àrees"

"El govern municipal només executa els capítols que li interessa, els que estan vinculats a les seues butaques i als seus càrrecs polítics. En matèria d'inversions han deixat sense invertir el 57%, és a dir, més de 21 milions s'han quedat sense invertir en la ciutat d'un pressupost de més de 37 milions; els diners reservats a habitatge social ha quedat sense gastar íntegrament, mentre que les partides derivades de despeses d'Ajuntament, del sou de l'equip de govern, un 50% més car, més els sous dels seus 21 assessors i el referent a les despeses de propaganda i autobombo s'han executat a el 100% "

3 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha valorat el grau d'execució pressupostària de l'equip de govern el 31 de desembre, al·ludint que és la mostra més evident de la feina desenvolupada per PSOE, Compromís i Unides Podem en tot un any. "El balanç és molt pobre si s'examinen amb detall les partides que no s'han executat enfront de les que sí que s'han gastat, les quals la majoria tenen a veure amb les despeses directes de govern municipal: els seus sous, les despeses d'Alcaldia i assessors de govern i el que gasten en propaganda i autobombo ", assenyala. L'execució global és del 85%, "un percentatge que pot semblar alt però en el qual cal comptabilitzar les nòmines de tot el personal de l'Ajuntament i que fa que aquest es dispare, però és que en el 15% que no s'han executat estan les partides que són la base de la seua política social: habitatge, violència de gènere o igualtat, de les que s'ha executat poc o gens. I crida poderosament l'atenció el capítol d'inversions, del qual es desprèn que només s'ha executat un 43 % de tot el que van prometre als castellonencs, quedant per executar més de la meitat, després de tot un any. d'un pressupost total de més de 37 milions d'euros per a inversions, només s'han executat poc més de 16 milions d'euros quedant sense invertir 21.300.000 euros ", afegeix.

Per a Carrasco queda constatat que "el discurs del govern municipal va per una banda i de l'altra, molt allunyat, el que realment fan, molt menys del que diuen i en algunes matèries clau del seu acord de governabilitat, res de res".

La portaveu dels populars insta el govern d'Amparo Marco "a posar-se a treballar per obtenir uns resultats que beneficien la ciutadania, d'acord al nivell de sous que es van adjudicar a l'inici de la legislatura, un 52% més alts que un any abans". Davant els resultats d'un balanç d'execució, on no hi caben triomfalismes, Carrasco proposa que els regidors de l' 'Acord de Fadrell', és a dir, amb responsabilitat de govern, vinculen els seus sous a la seua productivitat, com passa amb les pymes i autònoms, i la millor manera de mesurar aquesta és amb el grau d'execució pressupostària. "Aquest demostra, sense trampa ni cartró, qui treballa i qui no. I el sou de l'alcaldessa, com a responsable última del govern, proposem que siga rebaixat segons el resultat de la mitjana d'incompliment de totes les àrees municipals".

La líder dels populars a la ciutat de Castelló i el regidor popular Juan Carlos Redondo, encarregat de fiscalitzar els assumptes econòmics, han desglossat unes dades d'execució pressupostària a 31 de desembre que, insisteixen, són "oficials i públics", elaborats per la oficina de Gestió Econòmica de l'Ajuntament de Castelló i que s'acaben de fer públics.

Per als populars, el drama de l'balanç de la feina de l'Acord de Fadrell es desvetlla quan es desglossen els apartats i els capítols concrets. Hi ha àrees del pressupost en què l'execució és directament zero. "Ni habitatge, ni ocupació, que vull recordar que seguim tenint gairebé 14.000 aturats estructurals a la ciutat; ni igualtat, ni pressupostos participatius, ni inversions ... S'ha fet poc o res", subratlla Carrasco.

Per la seua banda, Redondo ha matisat que el govern municipal de PSOE, Compromís i Unides Podem no és capaç de complir el que van prometre, "van aprovar amb retard el pressupost de 2019, a finals de gener, i van passar mesos fins que va entrar en vigor, i el mateix passarà amb els comptes de 2020 que encara no han estat aprovades i d'aprovar-al febrer, com es diu, entrarien en vigor com a prompte al mes de maig ".

A més, Juan Carlos Redondo recorda que dels 62.150.000 d'euros que sí que havien de tornar als bancs per la Llei d'Estabilitat Pressupostària, "resulta que se'ls ha pagat de manera anticipada 36,1 milions d'euros extra des de l'any 2015 , sense necessitat que això fos així, sense que ningú els obligués a això, a causa de la mala gestió del govern municipal. Ni més ni menys que 9 milions d'euros que en aquest 2019 es van anar als bancs anticipadament, perquè el govern de Amparo Marco no va saber què fer amb aquests diners que havia recaptat. Des del Partit Popular, insistim: millor no recaptar si no es va a invertir en més serveis per al ciutadana, abans d'anar als bancs, que el deixen a la butxaca de els castellonencs ".

El regidor popular ha destacat les partides que sí que s'han gastat a el 100%, com la relativa als sous dels regidors de l'equip de govern i de la pròpia alcaldessa, substancialment més grans que en la legislatura anterior. "L'alcaldessa ha passat de cobrar 58.741,53 euros anuals a 78.554,52 euros i en el cas dels regidors de l'equip de govern, cadascun d'ells ha passat de cobrar 41.463,96 euros anuals a 62.400 euros".

Les despeses en assessors, "també s'han incrementat respecte a el mandat anterior, passant dels 14 assessors que tenia el govern municipal entre 2015 i 2019 als 21 de l'actual legislatura, el que suposa un increment de la despesa en sous d'un 167% . Si en 2018 els 14 assessors de govern van suposar un desemborsament de 227.000 euros, el 2019, amb 7 assessors més, la mateixa despesa s'ha disparat a 739.640 euros ", desgrana Redondo.

Pel que fa a la despesa en propaganda i autobombo, Redondo assegura que les dades confirmen que l'execució està "molt per damunt de la mitjana d'execució de la resta d'apartats després ampliar-se fins a dues vegades aquesta partida per arribar fins als 955.400 euros. S'ha executat el 99% en 2019, és a dir 941.196,54 euros ", afegeix.

"Estem davant un govern que només executa els capítols que l'interessa, els seus propis, els que estan vinculats a les seues butaques i als seus càrrecs polítics", denuncia Joan Carles Redondo.

A mode de conclusió, Carrasco ha recordat que "els castellonencs paguem uns impostos de primera des del dia 1 de gener, el primer dia de l'any, a tota velocitat i dels més alts de tot Espanya, tal com constaten informes de Col·legi d' Economistes. No obstant això, tenim un govern municipal que després no és capaç de gastar tot el que els reclama, de manera que els seus diners es va a el banc sense necessitat que això fos així. Ho diem una i altra vegada i, vist que no fan cap cas, ho direm d'aquí al 2023, de res serveix recaptar més al contribuent si a la fi els diners no reverteixen en millors serveis per al ciutadà, per tant, reclamem una baixada d'impostos, perquè hi ha marge ".

Tornar