Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco demana a govern central agilitzar les ajudes per a la reconstrucci de l'litoral i assegurar que estiga a punt per a Setmana Santa

Dimecres, 5 de Febrer de 2020


La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, exigeix ajudes perquè al litoral de Castelló afectat pel temporal 'Glòria' recupere la normalitat, com més aviat, de les infraestructures danyades en les platges i passeigs marítims. "L'objectiu és que estiguen en perfectes condicions en la propera campanya turística per a ús dels ciutadans", assenyala

"Aprofitant la celebració avui de el Consell Rector de Turisme hem preguntat pels terminis que controla l'equip de govern per restablir la normalitat a les platges i no hem obtingut resposta. El govern no es capaç de nonar una estimació de la durada dels treballs per recuperar tots els serveis, així com la zona dunar d'especial protecció, ni saben res. Tot això denota una absoluta despreocupació i descontrol per part dels que precisament haurien de ser els primers interessats en què es recupere la normalitat al litoral ", assenyala.

5 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta el govern central i al govern autonòmic a que concreten i facen arribar les ajudes per recuperar el litoral de Castelló després dels danys ocasionats pel últim temporal 'Glòria'. I d'aquesta manera, avançar en la reconstrucció de les infraestructures danyades, perquè les platges i passejos marítims es troben en les degudes condicions en la pròxima campanya turística, per a ús dels ciutadans. "Instem el govern municipal a què es pose a treballar per la recuperació de les nostres platges que gaudeixen diàriament i, especialment en cap de setmana, centenars de persones," assenyala.

La portaveu dels populars a la ciutat de Castelló incideix en la importància de reparar els danys, que només a la ciutat pugen a 665.000 euros, i ha afectat de ple a les dunes, zones de jocs infantils i passarel·les, que han estat arrossegades, així com a zones de vigilància i serveis de platges accessibles deteriorats o directament destruïts.

Carrasco ha explicat: "Aprofitant la celebració avui de el Consell Rector de Turisme hem preguntat pels terminis que controla l'equip de govern per restablir la normalitat a les platges i no hem obtingut resposta. El govern ni es capaç de donar una estimació de la durada dels treballs per recuperar, com més aviat, tots els serveis, així com la zona dunar d'especial protecció, ni saben res. Tot això denota una absoluta despreocupació i descontrol per part dels que precisament haurien de ser els primers interessats en què es recupere la normalitat al litoral ".

"Una ciutat com la nostra, que pretén ser destinació turística de referència a la costa Mediterrània no es pot permetre un litoral en perill, cal buscar solucions per la via d'urgència, amb intervencions a llarg termini com s'han dut a terme en altres comunitats en situacions similars. Però ara el més urgent és recuperar els serveis de les platges amb l'objectiu d'oferir una oferta turística adequada que genere oportunitats. I, sobretot, per ajudar al sector turístic, sector vital per a la nostra economia local, generador de llocs de treball, precisament ara que s'acaben de conèixer les desastroses xifres de l'atur, i amb un atur estructural a la capital que frega els 14.000 aturats ", afegeix.

Els populars han lamentat les últimes declaracions realitzades per la vicepresidenta i portaveu de Consell, Mònica Oltra assegurant que no té sentit gastar-se milions d'euros en la reconstrucció de passejos marítims quan el mar s'ho pot tornar a portar d'aquí a sis mesos. "Són unes declaracions molt desafortunades en un moment de profunda preocupació el sector turístic per si la recuperació de litoral, especialment les platges i dotacions públiques com els passejos marítims, es retarda més enllà de la campanya de Setmana Santa i Pasqua, però també i sobretot perquè sense un criteri tècnic deixa caure hipòtesi que posen en risc centenars de treballs en l'hostaleria, quan és el turístic el sector que més tira de l'economia de la Comunitat Valenciana ", subratlla l'edil popular.

En aquest sentit els populars fan una crida a totes les administracions per a considerar prioritària donar resposta a les necessitats extraordinàries que es plantegen després del temporal Glòria i intentar pal·liar com més aviat els seus efectes destructius. "Exigim ajudes tant a Consell, com a el govern central i que s'habiliten també, per part de la Diputació Provincial línies de crèdit extraordinari per ajudar a les despeses ocasionades pel temporal" Glòria "als municipis de la provínia, així com per a la reconstrucció de les infraestructures danyades ", insisteix Carrasco.

Neteja a les platges de Castelló

Aprofitant que avui, dimecres, ha tingut lloc el Consell Rector de Turisme, el representant dels populars en aquest organisme, Juan Gallén, ha interpel·lat directament a la presidenta i regidora de Turisme, Pilar Escuder, interessant-se pels terminis previstos per equip de govern per reparar uns desperfectes a les platges de Castelló, que pugen a 665.000 euros, amb l'objectiu de recuperar com més aviat tots els serveis així com a zona dunar, d'especial protecció.

Gallén ha lamentat la manca d'informació proporcionada a l'respecte per la pròpia presidenta del Patronat de Turisme, Pilar Escider, que s'ha limitat a dir que tot depèn de la Direcció General de Costes i de les empreses adjudicatàries, "però sense aclarir-nos on es van a portar les primeres actuacions, ni el temps estimat de durada dels treballs, res d'informació quan s'estan veient carregar camions de sorra per traslladar-la a altres zones ".
Tornar