Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco insta el govern municipal a buscar el consens venal i dels comerciants en la remodelaci de l'Avinguda Lled

Dimarts, 11 de Febrer de 2020


La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana que es tinga en compte l'opinió dels castellonencs abans d'emprendre la reforma, "perquè es puga compatibilitzar la millora de l'urbanisme sense perjudicar l'accessibilitat a un centre al que cada vegada és més difícil accedir ".

"Temem que l'eliminació d'un nou carril d'accés des de l'Avinguda Lledó, com es pretén, expulse els potencials usuaris i clients del casc històric en lloc de facilitar el seu accés a el cor de la ciutat per revitalitzar el xicotet comerç, que s'està morint. Amb la supressió d'aquest vial ja serien dues artèries les que s'eliminen per al trànsit rodat, aquesta i l'accés pel Passeig Ribalta, a causa de la plataforma reservada per al TRAM ", indica Carrasco.

11 de febrer de 2020.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta al govern municipal a buscar el consens veïnal i dels comerciants en el disseny de la remodelació de l'Avinguda Lledó que acaba de ser anunciada per part de l'tripartit de la capital de la Plana. "Demanem que es tinga en compte l'opinió dels castellonencs abans d'emprendre una reforma que, abans de res, ha de millorar l'accessibilitat al centre de la ciutat que és el que es necessita", assenyala.

La portaveu dels populars a la ciutat de Castelló tem que l'eliminació d'un nou carril d'accés des de l'Avinguda Lledó, com es pretén, expulse els potencials consumidors en lloc de facilitar la seua entrada al cor de la ciutat des de les rondes de circumval·lació . Per a Carrasco "el xicotet comerç necessita que s'afavorisca l'afluència de gent a el centre, que es desplace a peu, amb bicicleta, en transport públic, però també amb cotxe, proporcionant totes les opcions possibles. L'accessibilitat ha d'anar encaminada a la revitalització del xocotet comerç, que està en risc de desaparició, amb cada vegada més establiments tancats, amb els corresponents acomiadaments i augment d'atur que això comporta ".

Des dels Populars de la ciutat de Castelló també es demana que s'atenguen les necessitats dels veïns, "ja que es perden places d'aparcament, i també caldrà veure com podran accedir als seus habitatges. Anem a sol·licitar que l'equip de govern presente l'estudi de mobilitat pertinent per a veure com es va a reorganitzar el trànsit en aquesta zona de la ciutat que dóna accés a un eix de circulació ràpid, tant urbà com interurbà, com és la Ronda de Circumval·lació ".

Amb la supressió d'aquest vial ja serien dues les artèries les que s'eliminen per al trànsit rodat. L'altra és l'accés al centre pel Passeig Ribalta, a causa de la nova plataforma reservada per al TRAM. Pel que fa a aquesta els comerciants ja han mostrat el seu malestar, perquè en lloc d'afavorir l'accés de persones, el que es va a aconseguir és expulsar-, obligant-los a buscar altres alternatives on realitzar les seues compres, fora de la ciutat.

Des que es van iniciar les obres al Passeig Ribalta per ampliar la plataforma de el TRAM, els populars vénen sol·licitant alternatives per reconduir el trànsit rodat fins als pàrquings de centre i així poder donar solucions a les reivindicacions dels comerciants. "Unes alternatives que fins ara el govern municipal ha ignorat per complet, i sembla que no els importa la preocupació generada entre el xicotet comerç de la nostra ciutat. Ja ho vam dir fa mesos i la setmana passada vam tornar a plantejar-lo en el Consell Municipal de Comerç, que considerem és el fòrum adequat. no obstant això, no es va donar per part de govern municipal cap resposta ", recorda Carrasco.

El Grup Municipal Popular defensa les millores en matèria d'accessibilitat viària que atenguen totes les sensibilitats, també les del comerç local, "no cal oblidar que són dinamitzadors de l'economia local i dels seus establiments depenen moltes famílies. El que menys necessiten és patir encara més contratemps a la seua  ja de per si delicada situació, recordem que aquest mes de gener hem tornat a superar els 14.000 aturats a la ciutat tornant a xifres de l'any 2009, coincidint amb l'esclat de la crisi econòmica ", subratlla l'edil popular.

A més, la líder dels populars a la ciutat de Castelló recorda que segueixen pendents altres reivindicacions d'aquest sector, com promoure descomptes o tarifes especials en els pàrquings que beneficiïn als que compren al xicotet comerç. "Ho hem plantejat al govern municipal, precisament ara que sabem que han finalitzat els contractes d'explotació dels pàrquings de Santa Clara i de Cardona Vives, aquest últim fins i tot dos anys caducat".

"Va sent hora que el cor de la ciutat torne a bategar com abans, amb l'activitat que generen els xicotets comerciants que tanta vida proporcionen als carrers i per a això es necessiten polítiques efectives que fugen de l'immobilisme en què s'ha instal·lat el tripartit. Hem de deixar enrere un centre ple de locals i baixos sense ús, buits i en ocasions en mal estat de conservació, el que redunda en la imatge negativa de la nostra ciutat ", conclou Begoña Carrasco.Tornar