Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Espaa: "El conseller Marz no va portar ms que anuncis en matria d'infraestructures educatives, els mateixos que porta prometent durant dues legislatures"

Dimecres, 12 de Febrer de 2020


La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, lamenta que la reunió d'ahir amb l'alcaldessa de Castelló no concretés dates per a la construcció de el nou col·legi Vicent Marçà, ni un calendari d'actuacions a la resta de centres compromesos, ni com es pagaran, "sabent que el Consell acumula impagaments per a despeses de funcionaments a col·legis de tot l'any 2019 i que la Conselleria d'Hisenda no està transferint els diners als ajuntaments per pagar factures amb càrrec a al Pla Edificant"

"Les famílies porten esperant la construcció del nou Vicent Marçà des que s'anunciés el 2015. Van prometre que les obres començarien el 2017, després el 2018 i dos anys després seguim igual. Paralitzades també estan altres actuacions, com la rehabilitació integral dels CEIP Herrero , Mestre Canós i Elcano, el que demostra que la delegació de competències del Consell a l'Ajuntament per agilitzar tot, traient-se de la mànega el Pla Edificant ha estat un autèntic fracàs ", afegeix

12 de febrer de 2020.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, lamenta que la reunió d'ahir de l'conseller Vicent Marzà amb l'alcaldessa de Castelló per avançar en matèria d'infraestructures educatives, necessàries per a la ciutat, no transcendís més enllà de mers anuncis, "els mateixos que porten fent a les famílies durant dues legislatures", assenyala. "La inversió promesa amb càrrec a al Pla Edificant encara no és un fet. No s'han concretat dates per a la construcció de el nou col·legi Vicent Marçà, ni un calendari d'actuacions compromeses en la resta de col·legis de la capital, entre les quals hi havia la rehabilitació integral dels CEIP Herrero, Mestre Canós i Elcano, ni com es pagaran, sabent que el Consell acumula, a dia d'avui, impagaments a col·legis per a cobrir despeses de funcionament de tot l'any 2019 i que la Conselleria d'Hisenda no està transferint els diners als ajuntaments per pagar factures amb càrrec a al Pla Edificant ".

Aquesta mateixa setmana s'ha fet públic l'impagament de la Generalitat Valenciana a molts centres escolars públics de la Comunitat Valenciana als quals no se'ls ha transferit ni un sol pagament, des de desembre de 2018, per fer front a les despeses ordinàries que genera l'activitat d'un centre escolar. A més, també s'ha sabut que la Conselleria d'Hisenda està bloquejant els pagaments als ajuntaments per a sufragar factures de Pla Edificant. "No sabem de quina manera va acabar afectant aquesta manca de finançament autonòmic a la nostra ciutat, en el pitjor dels casos tornarem a ser els castellonencs els que acabem assumint el cost d'obres que són competència de la Generalitat Valenciana", assenyala l'edil popular.

Davant la manca de compromís, treball i inversió de socialistes i nacionalistes a la Generalitat i a l'Ajuntament, la regidora del PP demana "avanços" i que els que governen "assumisca d'una vegada la seua responsabilitat davant les famílies a les que tant han promès en matèria educativa. Perquè el que estem veient és molt greu, no només no compleixen el que prometen, sinó que a més, els diners promesos per Puig no arriben ".

España explica: "les famílies estan cansades d'escoltar sempre les mateixes promeses i que no es concreten en res, zero escoles a la passada legislatura. Portem esperant la construcció del nou Vicent Marçà des que s'anunciés el 2015, van prometre començar les obres el 2017 , després en 2018 i dos anys després seguim igual. Paralitzades també estan la resta d'actuacions promeses, la qual cosa demostra que la delegació de competències de Consell a l'Ajuntament per agilitzar tot, traient-se de la mànega el Pla Edificant ha estat un autèntic fracàs ".

Des del Grup Municipal Popular lamenten que es vagen retardat els terminis, mentre l'alcaldessa Amparo Marco i el conseller Marzà, -coneixedor de primera mà de les mancances en matèria d'infraestructures educatives que arrossega la capital, per ser precisament de Castelló-, segueixen fent- fotos, com si res, sense anunciar res de nou, sense concretar les actuacions que tota la comunitat educativa, especialment les famílies, esperen.

A dia d'avui, "seguim estant en la mateixa fase inicial que fa cinc anys, sense que la ciutat haja vist un sol col·legi nou o reforma integral dels 13 centres que figuraven en el Mapa d'Infraestructures Escolars anunciat per la Conselleria d'Educació. estan pendents el nou col·legi Vicent Marçà i la remodelació de CEIP Sant Agustí, CEIP Mestre Antonio Armelles Doménech, CEIP Bisbe Climent, CEIP Cervantes, IES Joan Baptista Porcar, IES Vicent Castell Domènech, CEIP Mestre Vicent Artero, CEIP Sebastian Elcano, CEIP Mestre Canós Sanmartín i CEIP Herrero. A tot això se sumen els barracons de l'IES Matilde Salvador i l'IES Caminàs, "tot i que ara els diguen aules prefabricades", assenyala l'edil popular.

Tornar