Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco dna suport a les reivindicacions de COVACO-Castell i reclama suport per al xicotet comer, "que no pot suportar ms la caiguda de les vendes"

Dimarts, 18 de Febrer de 2020


   

La portaveu de Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, insta el govern municipal, i així ho farà constar en el pròxim ple, a renegociar la licitació dels pàrquings públics amb descomptes o tarifes especials per als que compren en el xicotet comerç. "És el moment oportú ara que s'estan negociant les condicions del pàrquing de Santa Clara i de Cardona Vives. Cal donar facilitats a un teixit comercial que no pot esperar més, o s'actua a favor de la revitalització del cor de la ciutat o el centre acabarà morint "

"És urgent treballar en projectes a llarg termini que impulsen el comerç de proximitat, implicant a altres sectors com el turístic, sabent aprofitar l'arribada de creueristes, igual que fan en altres grans capitals. A diferència d'aquestes, Castelló no explota les seues possibilitats malgrat la nostra excel·lent climatologia que afavoreix la vida al carrer. Cal crear incentius perquè la gent isca, però si les polítiques des de l'Ajuntament van en la línia de tancar cada vegada més accessos al centre, com estem veient, molts optaran per no vindre, cosa que no afavoreix precisament a la creació d'ocupació, sinó tot el contrari ", afegeix.

18 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco dóna suport a les reivindicacions de COVACO-Castelló i reclama suport per al xicotet comerç, "que no pot suportar més la caiguda en picat de les vendes que s'ha agreujat en els últims quatre anys ". Carrasco s'ha reunit amb el recent elegit president de COVACO-Castelló, Juan Rodolfo Adsuara, i amb la secretària general Tere Esteve, als que ha traslladat la seua total col·laboració per activar les reivindicacions que segueixen encallades després de tota una legislatura, per falta de suports de l'Ajuntament. A la reunió ha assistit també la regidora popular, María España, i la representant de l'PP al Consell Municipal de Comerç, Gràcia Rodríguez.

Precisament, una de les demandes del xicotet comerç és l'accessibilitat al centre, la creació d'aparcaments dissuasoris, que no s'ha dut a terme, i l'oferta de tarifes especials o descomptes en els pàrquings públics per als que realitzen les seues compres en el comerç de proximitat, entre d'altres reivindicacions. La portaveu dels populars es compromet a treballar en aquesta línia instant a el govern municipal a renegociar la licitació dels pàrquings públics, de manera que no resulten tan cars. Per a això presentarà una iniciativa plenària, perquè "és fonamental que la gent pense en aparcar al centre com una facilitat i no com un obstacle per les elevades tarifes, que provoquen la fugida cap a les grans superfícies. És el moment oportú, ara que s'estan negociant les condicions de licitació del pàrquing de Santa Clara i de Cardona Vives per contemplar aquests descomptes ".

"Cal donar facilitats a un teixit comercial que no pot esperar més, o s'actua a favor de la revitalització de cor de la ciutat o el centre acabarà morint", subratlla Carrasco.

I afegeix: "És urgent treballar en projectes a llarg termini que impulsen el comerç de proximitat, implicant a altres sectors com el turístic, sabent aprofitar l'arribada de creueristes, igual que fan en altres grans capitals. A diferència d'aquestes, Castelló no explota les seues possibilitats malgrat la nostra excel·lent climatologia que afavoreix la vida al carrer. Cal crear incentius perquè la gent isca, però si les polítiques des de l'Ajuntament van en la línia de tancar cada vegada més accessos a centre, com estem veient, molts optaran per no vindre, cosa que no afavoreix precisament a la creació d'ocupació, sinó tot el contrari, estem tirant pedres sobre la nostra pròpia teulada ".

Cal recordar que d'una banda s'ha tancat la via d'entrada a la ciutat pel Passeig Ribalta com a conseqüència de les noves obres del TRAM i, de l'altra, el tancament que es preveu amb la reforma de l'Avinguda de l'Lledó, eliminant el carril d'accés cap a Maria Agustina, expulsant als potencials usuaris i clients del casc històric.

Per als populars les solucions per al xicotet comerç passen a més per l'elaboració d'un Pla de Dinamització Comercial, perquè les institucions vagen de la mà amb els comerciants en matèria d'accessibilitat, però també comptant amb una estratègia turística capaç d'atraure turistes a conèixer el centre de la ciutat, sent potencials compradors en els establiments de centre; campanyes anuals i de fidelització comercial; així com l'augment de la visibilitat de l'petit comerç; l'impuls de la formació i la professionalització de el sector.Tornar