Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco es reuneix amb els vens de l'Avinguda Lled i ofereix la mediaci del Partit Popular per buscar el consens davant la proposta de peatonalitzaci de l'eix del govern d'Amparo Marco

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, acudeix a la crida de residents i comerciants del cèntric eix i traslladarà les seues queixes davant un projecte que eliminarà un nou vial d'accés a la ciutat i centenars de places d'aparcament, sense que s'haja escoltat prèviament als veïns i sense que s'hagen proposat les alternatives per als talls i restriccions de vehicles.

Els residents anuncien que ja han recollit més de 500 signatures contra el projecte. "No pot ser que es presente una iniciativa d'aquestes característiques sense explicar als veïns com van a accedir a les seues cases, com podran deixar i recollir els seus fills en un punt tan concorregut com el col·legi Consolació, on van a aparcar els seus cotxes els que no tenen pàrquing o com van a compatibilitzar els seus negocis amb la disminució de l'afluència de persones que la mesura generarà ", ha indicat Carrasco, que recorda que la infraestructura, valorada en 3,5 milions d'euros, tot just traurà de l'eix una mitjana de 100 cotxes.

19 de febrer de 2020.- "Els veïns de l'Avinguda Lledó han de ser escoltats. La seua opinió compta i ha de ser tinguda en compte ". La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha ofert la mediació del Partit Popular per buscar una solució de consens que satisfaga als veïns de l'Avinguda Lledó davant l'anunci per part de l'equip de govern d'Amparo Marco de peatonatitzar l'eix sense escoltar prèviament als comerciants i residents de la zona.

Així ho ha posat de manifest en el transcurs d'una reunió mantinguda amb més de mig centenar de petits empresaris i veïns de la cèntrica via i adjacents, a petició dels propis afectats, davant l'anunci en els mitjans de comunicació d'un projecte que anul·larà el vial d'entrada a la ciutat, a més que eliminarà bona part de les places d'aparcament que ara mateix existeixen, en una àrea ja de per si molt complicada per ser altament residencial. A la reunió va estar acompanyada pel portaveu adjunt al Grup Municipal Popular, Sergio Toledo, i del regidor Juan Carlos Redondo, representant del PP al consell de veïns de districte nord de Castelló.

"El Partit Popular de la ciutat de Castelló està ací per ser l'altaveu dels veïns, perquè les seues opinions, les seues idees i plantejaments siguen tinguts en compte. El Grup Municipal Popular ha vingut a escoltar, a recollir queixes i demandes i a posar la seua experiència en la gestió municipal al servei d'uns veïns que ara mateix s'han mostrat molt alarmats davant un anunci per part de govern de l'Ajuntament de Castelló que consideren molt perjudicial per als seus interessos ", ha indicat Begoña Carrasco.

"És sens dubte la principal prova que hi ha preocupació pels efectes d'un projecte que ara mateix asseguren ningú ha reclamat ja que entenen que no és necessari, havent-hi com hi ha altres qüestions que al seu parer són més urgents a la ciutat de Castelló" , ha remarcat.

El Partit Popular de la capital de la Plana recull així les queixes veïnals i dels comerços de la zona després de l'anunci de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló que van a encaixar una nova plataforma ciclopeatonal a l'actual Avinguda Lledó, entre la plaça Maria Agustina i la Basílica de la Patrona de la ciutat. D'aquesta manera, s'ampliaríen les voreres, es tallaria el carril sentit entrada a la ciutat en el tram entre el Tombatossals i la plaça Maria Agustina i s'eliminarien desenes de places d'aparcament. La mesura també afectarà els milers d'usuaris que transiten per la Basílica o participen en esdeveniments com casaments o batejos, per exemple, ja que el pàrquing que hi ha al costat de el temple resultarà insuficient per absorbir tots els vehicles.

"Els veïns no entenen com un projecte d'aquesta envergadura, amb tantes conseqüències sobre l'entorn i els seus residents, no haja estat consensuat, ni tan sols anunciat, als propis afectats. I tenen raó. No pot ser que es presente una iniciativa d'aquestes característiques sense explicar als veïns cóm van a accedir a les seues cases, com podran deixar i recollir els seus fills en un punt tan concorregut com el col·legi Consolació, on van a aparcar els seus cotxes els que no tenen pàrquing o com van a compatibilitzar els seus negocis amb la disminució de l'afluència de persones que la mesura generarà ", ha indicat Carrasco.

 "Nosaltres mateixos hem demanat l'estudi de mobilitat amb els fluxos alternatius, per saber com quedarà la proposta, i a dia d'avui no hem obtingut resposta", ha subratllat.

En aquest sentit, els propis veïns de l'Avinguda Lledó retreuen que l'objectiu del projecte siga invertir 3,5 milions d'euros "per reduir el pas de tot just de 100 cotxes de mitjana, sense comptar que el tancament de l'Avinguda al pas d'aquest centenar de vehicles no suposarà que s'emeta menys diòxid de carboni, a canvi, possiblement siga més, tenint en compte que hagen de donar més volta per arribar als seus domicilis o realitzar els seus trajectes habituals ".

Els veïns han traslladat al Partit Popular que la seua "prioritat ara mateix no és peatonalitzar el carrer. Estan satisfets amb l'eix tal com està, ja que és una avinguda ampla amb àmplies voreres. Les seues queixes estan en el tipus de paviment de les mateixes, d'alt lliscament els dies de pluja o en l'altura excessiva de les palmeres de l'eix, amb el risc de caigudes que genera en temporals de vent ".

500 SIGNATURES

Així mateix, els veïns han traslladat a la portaveu del PP que han iniciat de motu propi una recollida de signatures, amb més de 500 registres en menys d'una setmana.

"L'Ajuntament està a temps d'escoltar als veïns i ha de fer-ho. No es pot governar en contra dels interessos dels castellonencs. Demanem que Amparo Marco escolte les seues queixes i siguen tingudes en compte, perquè la ciutat de Castelló evolucione amb el consens i els criteris dels seus veïns, i no per la imposició ni l'estratègia unilateral d'unes determinades sigles polítiques ", ha conclòs, i es compromet a mantenir un seguiment dels passos que vagen donant els residents, així com a impulsar totes les iniciatives institucionals que estiguen a l'abast del Partit Popular, en l'exercici del seu paper de fiscalització des de l'oposició de la feina de l'equip de govern municipal.Tornar