Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco: "La reforma de Borrull que assumirem ntegrament els castellonencs amb els nostres impostos, malgrat que albergar dependncies autonmiques, s el 'estafa de l'estampeta', el problema no era la figura jurdica a l'hora d'actuar en l'immobl

Divendres, 21 de Febrer de 2020


"Ho venim denunciant i es confirma: la Generalitat no pagarà ni un sol euro dels 16,8 milions de la reforma de Borrull i a canvi anuncia una compensació amb obra nova que no concreta quin serà", assenyala

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que només els castellonencs "anem a pagar amb els nostres impostos els 16,8 milions d'euros de la reforma de l'edifici dels antics jutjats de Borrull, tot i que tindrà un ús compartit amb serveis de la Generalitat ".

"La reforma de Borrull que assumirem íntegrament els castellonencs, malgrat que albergarà dependències autonòmiques, és el 'estafa de l'estampeta', el problema no era la figura jurídica a l'hora d'actuar a l'immoble, sinó la negativa de Ximo Puig a córrer amb la despesa que li correspon ", assenyala.

I qüestiona les formes que té el govern de PSOE, Compromís i Podem a l'hora de negociar, perquè en absolut beneficien als castellonencs. "En lloc d'exigir un pagament compartit entre les dues administracions, tal com estava compromès des d'un principi, l'alcaldessa Amparo Marco, per no incomodar ni portar-li la contrària al seu cap de files, Ximo Puig, ha acabat assumint el pagament íntegre de la reforma de l'immoble que albergarà dependències autonòmiques i malgrat això ho anuncia com un èxit ", denuncia.

A més, dels 12 milions en què es va xifrar la reforma inicialment "ja hem passat a gairebé 17 milions per sobrecostos, que ni tan sols assumirà la Generalitat, tot i haver un compromís. A canvi el Consell diu que compensarà amb un projecte nou, però quina credibilitat mereix un govern de la Generalitat que ha incomplert des del principi el seu compromís amb els castellonencs; que no paga el deute contret amb l'Ajuntament, que ja supera els 3 milions d'euros i que es dedica a fer anuncis propagandístics, per exemple en matèria educativa, que no arriben a materialitzar-se, cas de Pla Edificant, que no ha portat ni 1 sol col·legi nou a aquesta ciutat ", afegeix Carrasco.

La portaveu dels populars aclareix que el PP està a favor de la recuperació d'aquest edifici emblemàtic al centre de la ciutat, perquè torne a prestar servei a la ciutadania, "el que no compartim són les decisions que s'han pres ni les condicions imposades. L'alcaldessa de Castelló ha acabat acceptant el 'Jo convide però tu pagues' de Ximo Puig ".

"El govern socialista de Puig i Oltra a la Generalitat només ens ha portat més atur; retallades en matèria sanitària amb llistes d'espera que en els nostres hospitals mai s'havien vist, les pitjors de la Comunitat; llistes d'espera a l'alça també en matèria de dependència i sense solucionar el dèficit de places públiques per a majors ", conclou.


Tornar