Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Sales: "La informaci facilitada sobre l'empresa Alt165 segueix sent incompleta, ara ja sabem per qu ha tardat tant l'informe que demanarem el 2017, el que ens lliuren ara amb data 2020 s un 'succedani', perqu abans no existia"

Divendres, 21 de Febrer de 2020
El regidor de el Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, sol·licita nova documentació que justifique l'externalització del contracte per a la redacció dels plecs de la reforma de la Sala d'Emergències de la Policia Local, valorada en 1,7 milions d' euros. Una Sala d'Emergències qüestionada judicialment pels procediments d'adjudicació que s'han seguit des de 2016 ", assenyala

"El que coneixem fins ara no fa més que apuntar cap a un 'presumpte frau' en l'adjudicació. No qüestionem la reforma que es va fer de la Sala d'Emergències ni l'externalització dels plecs, simplement volem que la ciutadania conega els detalls del procés de contractació que s'ha seguit durant tot aquest temps "

 21 de febrer de 2020.- El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló i membre de la comissió d'investigació no permanent per tal d'analitzar les contractacions i els problemes de funcionament de la Sala d'Emergència de la Policia Local, Vicent Sales , considera que la informació sol·licitada sobre l'empresa Alt165 -contratada per elaborar els plecs per a l'equitació de la Sala d'Emergències segueix sent incompleta. "Ara ja sabem per què ha tardat tant a arribar l'informe que ja vam sol·licitar en Comissió Informativa en 2017, el que havia de justificar l'elecció de l'empresa Alt 165 per externalitzar el servei de la redacció de plecs per a la reforma de la Sala, ens el lliuren ara, datat l'11 de febrer de 2020, perquè abans no existia ", assenyala.

A més, el portaveu dels populars a la Comissió d'Investigació entén que l'Intendent Director de Seguretat i Serveis de el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències de la Policia Local que subscriu aquest informe, amb data actual, no és competent per decidir si s'ha d'externalitzar o no el servei per a l'elaboració dels plecs, quan al·ludeix al fet que la decisió << es va prendre després d'una reunió amb els departaments tècnics de l'Ajuntament competents per a la redacció de l'esmentat plec. I que en aquesta reunió, després de valorar la complexitat de la redacció dels mateixos i la dedicació i temps requerit, es va entendre justificat la contractació d'aquest servei extern >>.

Per tant, "segueix faltant informació, volem saber i així ho hem fet constar en la sessió d'avui, a l'espera que ens donen resposta, quins departaments competents, quan va tenir lloc i què tècnics van participar d'aquesta reunió o reunions, ja que ha de constar en algun lloc ", apunta Sales.

D'altra banda, els populars també han sol·licitat que l'informe aportat pel regidor socialista, José Luis López, amb data 2015 sobre l'estat de la Sala d'Emergències siga confrontat oficialment pel secretari de la Comissió, "ja que no està signat per ningú, ni electrònicament, ni físicament per cap tècnic municipal, per tant, volem descartar que s'haja elaborat per a l'ocasió. No podem assumir la seua validesa, haurem abans conèixer l'oficialitat del mateix ", assenyala Sales.

En tercer lloc i una vegada examinat l'expedient 30916/2016 no apareix en l'objecte del contracte la necessitat de dur a terme obra civil a la Sala d'Emergències de la Policia Local i, no obstant això, "sabem que sí es va fer", apunta l'edil popular. "O bé es va assumir a través de les brigades municipals o bé es va contractar externament, per tant, el cost és major dels 900.000 euros pels quals es va licitar inicialment la reforma de la Sala". Referent a això els populars han sol·licitat un informe del cost total de l'obra civil que es va dur a terme i saber qui l'ha dut a terme.

Davant d'aquesta complexa investigació, Vicent Sales vol aclarir que des del Grup Municipal Popular no qüestionen la reforma que es va fer a la Sala ni l'externalització dels plecs, "simplement volem que la ciutadania conega els detalls del procés de contractació que s'ha seguit perquè fins ara l'únic que hem vist són accions que alimenten les sospites d'un 'presumpte frau' en l'adjudicació de la Sala d'Emergències de la Policia Local, valorada en 1,7 milions d'euros. Una sala d'Emergències qüestionada judicialment pels procediments d'adjudicació que s'han seguit des 2016 i que, a més, no funciona com ja que quan plou molt es queda inoperativa tenint-els agents de comunicar i coordinar accions via WhatsApp ".

Tornar