Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco: "Oltra governa amb una calculadora en una m i amb les tisores a l'altra sense que l'alcaldessa alce la veu contra les retallades que deixen desprotegits als menors en situaci de desemparament"

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, alerta que el tancament del centre d'acollida Penyeta Roja l'1 d'abril suposarà un empitjorament de la qualitat assistencial als menors en risc d'exclusió social. "Després d'haver permès el tancament de l'escoleta infantil Sant Vicent i la Casa Bressol per a mares sense recursos, Mónica Oltra torna a retallar serveis a la ciutat. Hem demanat la seua compareixença en Les Corts i registrat una bateria de preguntes a la cambra autonòmica per exigir-li respostes i elevarem la problemàtica a Ple municipal i a l'Diputació, perquè no podem permetre que es seguisca gestionant en contra dels interessos de la capital ", assenyala.

"Després d'una legislatura marejant la perdiu amb el futur de Penyeta Roja, la Diputació de PSOE i la Generalitat de Mónica Oltra han acordat el seu tancament, donant carpetada a més de tres dècades prestant servei d'acollida als menors. A més, 10 treballadors van a ser acomiadats. Un govern que presumeix de rescatar persones no pot estar fent just el contrari, tancar places, extingir recursos i, el que és pitjor, tractant com a mers números als menors que té sota la seua tutela ", afegeix.

24 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia les retallades en matèria de política social que deixen desprotegits als menors en situació de desemparament a la ciutat de Castelló. El tancament de centre d'acollida de menors Penyeta Roja, anunciat per PSOE i Compromís, se suma a el tancament de l'escoleta infantil Sant Vicent i de la Casa Bressol per a mares sense recursos a la capital. "La vicepresidenta del Consell i responsable de la conselleria de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, està gestionant amb la calculadora en una mà i la tisora en l'altra, sense que ningú de la Diputació de Castelló, ni l'alcaldessa, Amparo Marco s'opose a aquesta política de retallades a la ciutat de Castelló ", ha assenyalat.

En aquest sentit, la líder dels populars a la ciutat ha decidit fer un pas a el front i al costat de la diputada autonòmica del PP i portaveu adjunta de el Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Elena Bastidas, i el portaveu de el Grup Popular a la Diputació de Castelló i regidor, Vicent Sales, denunciar la gestió de Mónica Oltra i el silenci de les institucions afins. "Ens oposem a una gestió que només porta a Castelló tisorades, amb el tancament d'infraestructures, acomiadament de personal i un empitjorament de la qualitat assistencial als menors en situació de risc d'exclusió social. Un tema tan sensible que afecta els menors més vulnerables requereix d'inversió i dedicació, en lloc d'aplicar la tisora ", assenyala.

Carrasco ha anunciat que el PP ha demanat la compareixença de Mònica Oltra a les Corts i ha presentat una bateria de preguntes a la cambra autonòmica, a través de la diputada d'el PP Elena Bastidas, per exigir respostes a Mónica Oltra i, a més, "elevarem la problemàtica a l'Ple municipal perquè no podem permetre que es continue gestionant en contra dels interessos de la capital, exigim una rectificació. la mateixa problemàtica la elevarem a Ple municipal ia la Diputació de Castelló ", ha assenyalat.

La vicepresidenta de la Diputació i regidora socialista, Patricia Porta, va anunciar el 14 de febrer el tancament de l'entro d'acollida Penyeta Roja que suposarà l'acomiadament de 10 dels seus treballadors. "Entenem que un govern que presumeix de rescatar persones, no pot estar fent just el contrari, tancar places, extingir recursos i, el que és pitjor, tractant com a mers números als menors que té sota la seua tutela, imposant el seu internament a partir de l'1 d'abril al Centre Verge de l'Lledó, a l'avinguda Germans Bou, barrejant-los amb altres menors que presenten amb un altre tipus de problemàtica, com són els menors estrangers no acompanyats ", explica la portaveu popular.

I afegeix: "Ni considerem que aquesta siga la millor solució per a aquests menors, ni considerem que el centre presenta les característiques adequades per a albergar-los. Per això no anem a quedar-nos de braços plegats. Exigim que es revertisca aquesta situació i es plantegen alternatives a aquestes retallades a la ciutat de Castelló ".

A més d'acomiadar a 10 persones, 25 més seran reassignades per la Diputació en altres àrees de la institució, tot i estar especialitzades en l'atenció a menors, perquè des de Conselleria no es vol subrogar a aquesta plantilla. 35 persones que deixaran d'atendre els infants en situació d'acolliment de Castelló ciutat.

Carrasco recorda que després de tota una legislatura passada "marejant la perdiu sobre el futur de centre d'acollida Penyeta Roja, la Diputació de PSOE i la Generalitat de Mónica Oltra han acordat el seu tancament, després de més de tres dècades oferint aquest servei i el treball ha estat tan beneficiós per a tants menors ".

Vicent Sales

El portaveu popular a la Diputació i regidor de l'Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, ha lamentat que ni la Conselleria de Mónica Oltra ni la conelleria d'Educació, de Vicent Marzà -que es va comprometre a adequar les instal·lacions de Penyeta Roja per allotjar temporalment als alumnes el temps que duraren les obres en els seus col·legis-, han estat capaç de posar-se d'acord sobre el destí de la instal·lació. I com a resultat, "els alumnes aniran a barracons i els menors d'acollida al centre Verge de Lledó compartit amb menors que tenen diferent problemàtica. No creiem que siga el més beneficiós per a tots dos, ni per als 'menes', ni per als menors de 6-12 anys ".

Amb el Partit Popular governant la Diputació, Sales recorda que sempre hi va haver voluntat de col·laborar amb la Generalitat ja que la tutela els menors d'acollida tot i que és una competència autonòmica. "El centre d'acollida de Penyeta Roja costa de mantenir 1 milió d'euros, que la conselleria no va voler assumir, a canvi es va comprometre a donar una solució integral que ha quedat paralitzada. Aquesta passava per la reforma de l'edifici principal del complexe que serviria tant per a albergar el centre de tecnificació esportiva com el centre d'acollida de menors  temporal fins que habilitaran altres dependències per adaptar els espais a la normativa exigible i que assumiria la pròpia Diputació ".

Sales ha afegit que la màxima de la Diputació mentre van governar els populars va ser, per una banda, que els menors en situació de desemparament estiguessen ben atesos i, d'altra, de no acomiadar cap treballador interí fins i tot en els pitjors anys de la crisi econòmica. No obstant això, diu, "aquesta Diputació, en vuit mesos, va acomiadar 10 treballadors i expulsa els menors d'acollida traslladant-los al centre compartit Verge de l'Lledó. Aquesta és la sensibilitat que té el govern municipal que presumeix de social".

Elena Bastidas

Per la seua banda, la diputada autonòmica del PP i portaveu adjunta de el Grup Parlamentari Popular a les Corts, Elena Bastidas, ha denunciat els 20 milions d'euros de retallades en política de menors que porta acumulats la consellera Mònica Oltra, especialment en matèria d'impagaments a centres de menors i acolliment de menors. "La seua gestió caòtica deixa a la província 542 menors en situació de desemparament. Des que es va posar en marxa aquell Pla d'Acolliment Residencial i Familiar, fa 2 anys, hi ha 115 menors més en situació de vulnerabilitat a la província de Castelló. Una situació que es dóna en tota la Comunitat però és especialment visible en aquesta província. a més, de la fórmula d'acolliment familiar per la qual advocava Oltra i que hauria de ser una prioritat ha resultat ser una fórmula fracassada perquè hem sabut que a la província de Castelló ha caigut un 12% ".

"Hem demanat la compareixença de Mònica Oltra a les Corts perquè ha de donar explicacions, volem saber què passarà amb els menors i els treballadors que es veuen afectats directament i què passarà amb els altres menors amb una altra problemàtica que ja són al centre. Volem explicacions davant la gestió ineficaç de la conselleria. Portem temps demanant la dimissió de Mònica Oltra o que siga substituïda per una altra persona més competent perquè Oltra es veu superada pels esdeveniments ", ha conclòs.

Tornar