Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco tem pel trasllat de menors a un centre que no reuneix les condicions, "anem a sollicitar una visita a el centre Verge de l'Lled, a ms d'haver demanat l'ltima actuaci de millora duta a terme en el mateix"

Dimarts, 25 de Febrer de 2020


La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que Mònica Oltra haja anunciat el tancament de centre d'acollida Penyeta Roja, per traslladar els menors en situació de desemparament al centre Verge de l'Lledó sense que "res s'haja sabut de l'acondicionament d'aquestes instal·lacions, que a més seran compartides amb els menors estrangers no acompanyats, coneguts com 'menes' "

"Ens sembla molt greu que s'hagen marcat la data de l'1 d'abril per tancar el centre d'acollida de menors de Panyeta Roja, tal com va anunciar la vicepreseidenta de la Diputació i regidora de l'Ajuntament, Patricia Porta, i que no s'hagen tingut en compte les condicions de les instal·lacions per al reallotjament. Van a conviure nadons, mentre es troben famílies acollidores, amb menors de 16 a 18 anys la problemàtica és molt diferent ".

25 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, mostra la seua preocupació per les retallades de la Conselleria de Polítiques Inclusives, que dirigeix Mònica Oltra, en matèria de política de menors i que va a suposar el tancament del centre d'acollida de Penyeta Roja, traslladant als menors en situació de desemparament al centre Verge de l'Lledó, "el qual no reuneix les condicions idònies per ser atesos de la millor manera", assenyala. A més, cal recordar que aquestes instal·lacions ja allotgen als menors estrangers no acompanyats, coneguts com a 'menes', la problemàtica és ben diferent i, per tant, dubtem que el servei prestat puga ser l'òptim per a tots dos casos, amb particularitats tan diferents " , afegeix Carrasco.

En aquest sentit i davant la gravetat que suposa aquesta decisió de la Conselleria, que compta amb el beneplàcit de la Diputació i de l'Ajuntament mateix, la portaveu dels populars anuncia la sol·licitud per dur a terme una visita al centre Verge de l'Lledó i comprovar de primera mà l'estat de les instal·lacions i, concretament, de les dependències habilitades per a l'allotjament de nadons i menors en situació de desemparament. "S'han aventurat a donar la data de l'1 d'abril de 2020 - tal com va anunciar la vicepreseidenta de la Diputació i regidora de l'Ajuntament, Patricia Porta, per efectuar el tancament de centre d'acollida de Penyeta Roja i el corresponent reallotjament dels nadons , sense que res s'haja sabut de l'acondicionament d'aquestes instal·lacions, cosa que s'hauria d'haver previst amb suficient antelació davant tan delicada problemàtica ".

A més, Carrasco afegeix que ja han registrat una pregunta concreta a Les Corts -dins de tota una bateria d'interpel·lacions a Mónica Oltra- per conèixer quan va ser l'última vegada que el centre Verge de l'lledó, ubicat a l'avinguda Germans Bou de Castelló, va ser objecte d'una actuació de millora de les instal·lacions, donada l'antiguitat de les mateixes.

"Ens sembla molt greu que no s'haja pensat primer en les condicions que requereixen els menors d'acollida per a garantir el seu benestar, més quan estem parlant de nadons, que hauran de conviure amb altres menors tutelats per la Generalitat que presenten una problemàtica molt diferent. Per descomptat ens genera molts dubtes el fet que comparteixen el mateix espai menors amb particularitats tan diferents ", assenyala l'edil popular.

Per Carrasco aquesta és una mostra més de la política de retallades de la Generalitat, que acaba afectant a l'empitjorament de la qualitat assistencial que reben els menors tutelats. "Una política de la tisorada que a la ciutat i Castelló es tradueix amb el tancament d'infraestructures, acomiadament de personal -no oblidem que 10 treballadores de centre d'acollida Penyeta Roja van a ser acomiadades amb el tancament-, i nul·la inversió autonòmica a la capital , ja que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament ja supera els 3 milions d'euros ".

Els populars no estan disposats a quedar-creuats de braços davant d'aquesta problemàtica, "ja que l'alcaldessa de Castelló no és capaç d'alçar la veu contra la política de retallades de la Generalitat, des del PP exigirem que es donen totes les garanties possibles perquè els menors d'acollida estiguen atesos com es mereixen ".


Tornar