Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco: "La pressi social condiciona el projecte de peatonalitzaci de l'Avinguda del l'Lled a la participaci ciutadana. No es pot governar d'esquena als vens com s'ha fet "

Dimecres, 26 de Febrer de 2020
La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, recomana a l'alcaldessa Amparo Marco allunyar-se de l' 'despotisme' en què roman instal·lada. "No val allò de << tot pel poble però sense el poble >> i els castellonencs s'ho han fet saber, els veïns ja porten recollides més de 1.000 signatures en contra de el projecte"

"El malestar veïnal que ha generat el projecte de peatonalització de l'Av. de l'Lledó, que elimina un carril d'accés al centre, suprimint també l'estacionament de cotxes, i que ningú ha demanat ha propiciat una consulta ciutadana després que ja s'haja presentat el projecte a Europa. Esperem que en la consulta veïnal les opinions dels castellonencs siguen tingudes en compte, no com va passar amb els processos de participació de el Pla General, on les propostes veïnals van ser rebutjades ", assenyala

 26 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, recomana a l'alcaldessa Amparo Marco que abandone el despotisme en el qual roman instal·lada, després de fer-li saber la ciutadania que volen tenir veu sobre els projectes de ciutat que el govern municipal vol dur a terme, "especialment quan afecten directament als residents i a propietaris de negocis, com passa amb el projecte de peatonalització i eliminació d'un carril d'accés a el centre en l'Av de l'Lledó, amb l'eliminació també de places d'estacionament, sent a més una actuació que ningú ha demanat. de fet, els veïns ja porten recollides més de 1.000 signatures en contra ", explica.

"No val allò de << tot pel poble però sense el poble >> i amb més raó, quan precisament ve d'un govern municipal que va fer bandera de la participació ciutadana, cosa que anuncia constantment i que després no compleix. El malestar veïnal que ha generat aquest projecte entre els veïns en assabentar-se per la premsa i a posteriori que el govern municipal ho presentés a Europa per obtenir finançament, ha forçat un procés de participació ciutadana per escoltar el que els castellonencs han de dir ", afegeix Carrasco.

La portaveu popular aplaudeix que el govern municipal de PSOE, Compromís i Unides Podem, recórrega ara -encara que tard-, a un procés de participació ciutadana davant les crítiques que ha rebut el projecte. "Els mateixos veïns s'han encarregat de recordar-li a l'equip de govern municipal que no es pot governar d'esquena a la ciutadania", apunta. I afegeix: "Esperem que en la consulta veïnal, que s'obri ara, les opinions dels castellonencs siguen tingudes en compte, no com va passar amb els processos de participació de el Pla General, on les propostes veïnals van ser rebutjades".

Cal recordar que el projecte de remodelació a l'Av. De l'Lledó, valorat en 3,5 milions d'euros, pretén encaixar una nova plataforma ciclopeatonal a l'actual Avinguda Lledó, entre la plaça Maria Agustina i la Basílica de la Patrona de la ciutat. D'aquesta manera, s'a,pliarien les voreres, es tallaria el carril sentit entrada a la ciutat en el tram entre el Tombatossals i la plaça Maria Agustina i s'eliminarien desenes de places d'aparcament. La mesura també afectarà els milers d'usuaris que transiten per la Basílica o participen en esdeveniments com casaments o batejos, per exemple, ja que el pàrquing que hi ha al costat de el temple resultarà insuficient per absorbir tots els vehicles.

Des del Grup Municipal Popular, la seua portaveu Begoña Carrasco s'ha posat a disposició dels veïns i ha oferit, des del primer moment, la mediació del seu grup per buscar una solució de consens que satisfaga als veïns de l'Avinguda Lledó. Així ho va exposar en la reunió mantinguda el passat dilluns 17 de febrer a la qual van assistir més de mig centenar de petits empresaris i veïns de la cèntrica via i adjacents, a petició dels propis afectats.

"El procés de participació ciutadana podria haver arribat molt temps abans, si el govern municipal hagués tingut voluntat de fer-ho. S'hauria estalviat haver de reobrir-ara després que haja estat presentat ja a Europa", recorda Carrasco.

D'altra banda, l'edil popular recorda que ha sol·licitat al govern municipal l'estudi de mobilitat -que prèviament s'ha hagut d'haver realitzat-, amb els fluxos de trànsit alternatius, sense que a dia d'avui se'ls haja donat resposta. I tot perquè la principal preocupació veïnal resideix en cóm van a poder accedir a les seues cases, cóm podran deixar i recollir als seus fills en un punt tan concorregut com el col·legi Consolació, on van a aparcar els seus cotxes els que no tenen aparcament als seus habitatges o cóm van a compatibilitzar els seus negocis amb la disminució de l'afluència de persones que la mesura generarà.

Tornar