Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco: "La sanitat castellonenca est en l'UCI, mentre els vens i les famlies ens sentim desemparats i desatesos"

Dimecres, 16 de Setembre de 2020
La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha convocat hui una roda de premsa per a valorar l'inici d'un curs polític que, segons ha lamentat, "ha arrancat com va acabar: amb una alcaldessa de perfil que no soluciona els problemes dels castellonencs".

Carrasco, que ha comparegut davant els mitjans en les porxades de l'edifici noble municipal davant la negativa de l'equip de govern de cedir la sala de premsa per a atendre els mitjans, ha valorat la situació sanitària a la ciutat i ha lamentat que "la sanitat castellonenca està en l'UCI, mentre els veïns ens sentim desemparats i desatesos". "Encara que estem davant la pitjor crisi sanitària dels últims cent anys, ens enfrontem a les retallades de serveis i a la manca de recursos més greus de la democràcia", ha indicat.

Sobre aquest tema, Carrasco ha explicat que "al costat del tancament definitiu del consultori de Constitució, just en el moment en què més mancada fa, continua havent-hi quatre consultoris tancats –Benadresa, Reyes i San Lorenzo, a més del de Constitució- i a l'atenció, que continua sent telefònica, se sumen les 13 hores de cua en Urgències de l'Hospital General, o  les esperes d'una setmana per a fer-se una prova PCR". Així, ha assenyalat que "ni hi ha hagut reforç de personal ni rastrejadors, mentre els professionals de la sanitat estan exhaurits i sense suports i, en plena segona ona, no hi ha control d'infectats ni hospital de campanya actiu mentre les obres d'ampliació del servei d'Urgències segueixen sense data d'inici, retardades per enèsima vegada".

Pel que respecta a educació, la portaveu municipal del PP ha apuntat que "existeix una clara falta de criteris unificats i informació en l'àmbit educatiu". "El curs ha començat sense que els centres compten amb una figura clau com és la de la infermera escolar i tampoc s'han tramitat ajudes per als col·legis, als quals ni tan sols s'han proporcionat protocols específics en els quals es reflectisquen les mesures concretes que han de seguir en matèria sanitària, més enllà d'una sèrie de recomanacions generals".

"Malgrat que les classes van començar el dilluns 7 de setembre, fins al divendres 11 no es va informar els directors dels centres de qui anava a ser el seu enllaç amb els centres de salut de cara a possibles contagis i, en el cas de la neteja, encara que se'ls va prometre que els treballs de desinfecció s'incrementarien en dues o tres hores, aquestes no s'han cobert", ha afegit.

Més enllà dels protocols anti-Covid, Carrasco també s'ha referit al repartiment de tauletes entre l'alumnat i ha lamentat que "les que va comprar el consistori van ser reclamades als centres per la Regidoria d'Educació quan va finalitzar el curs passat adduint que volien fer un repartiment més equitatiu però, en data de hui, la realitat és que no hi ha hagut repartiment".

"Tenim un equip de govern que va al ralentí mentre la segona onada de la pandèmia ha arribat a una ciutat que pateix noves retallades en atenció sanitària; i en els col·legis el curs ha arrancat sense que ni la Generalitat ni l'Ajuntament hagen fet els deures. No han reforçat la neteja en el nombre d'hores que van prometre, ni estan realitzant test, ni han incorporat la infermera escolar", ha destacat Carrasco, que ha valorat que "els que venien a salvar a les persones, són els que menys inverteixen en elles, ja que per a posar en marxa serveis que ajuden als castellonencs no hi ha diners, mentre per a sous, assessors i propaganda el que no hi ha és límit de despesa".

La ciutat, en ‘quarantena’

Pel que fa a la situació general de la ciutat, Carrasco també ha apuntat a la falta d'un pla de desinfecció d'espai i vies públiques en plena segona ona de la pandèmia, així com a la proliferació de punts d'abocaments incontrolats on s'acumulen els residus i estris.

"Enfront de tots aquests problemes tenim una ciutat en ‘quarantena’ per la gestió d'un equip de govern que, des que es va pujar el sou en més d'un 50% a l'inici de la legislatura, no ha tornat a prendre cap mesura de gran importància i que, en plena pandèmia, es dedica a reformar al seu gust el palauet municipal i a gastar 5 milions d'euros a canviar les bombetes dels fanals mentre 16.000 persones romanen desocupades i la duració del programa municipal d'ocupació ‘Jornals de Vila’ es redueix a quatre mesos, termini que ni tan sols permetrà a les persones beneficiàries accedir a una prestació", ha explicat.

"La situació real és que ni una sola ajuda ha arribat als castellonencs, seguim sense baixar impostos, encara que després els sobre els diners per a voler regalar-li'l a Pedro Sánchez", ha afirmat Carrasco, que ha recordat que "els autònoms estan a l'estacada i, en aquests moments, la situació del comerç és crítica, la situació de l'oci nocturn és crítica, la situació de l'hostaleria és molt difícil i la situació de la brutícia als nostres carrers i en tot el terme municipal no fa més que empitjorar  mentre tenim un govern que no trepitja el carrer, perquè està darrere del plasma".

Tornar