Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco: "Els nics castellonencs que estan millor que fa un any sn els regidors de l'equip de govern, que cobren un 52% ms"

Dijous, 17 de Setembre de 2020

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha lamentat la "falta de gestió" per part d'un equip de govern "que ha perdut un any sencer i que segueix sense escoltar als castellonencs". "Els únics castellonencs que estan millor que fa un any són els regidors de l'equip de govern, que cobren un 52% més", ha indicat.

Carrasco ha realitzat aquestes valoracions durant la seua intervenció en el Debat sobre l'Estat de la Ciutat, en la qual ha realitzat un exhaustiu repàs per les principals problemàtiques que han caracteritzat l'actualitat municipal durant els últims dotze mesos i, especialment, durant la pandèmia. En aqueix sentit, ha recordat a l'equip de govern que "el Covid-19 no pot ser excusa, perquè l'Estat d'Alarma es va decretar fa sis mesos i l'única decisió important que van prendre en els sis mesos anteriors va ser la de pujar-se el sou".

 "L'equip de govern de l'alcaldessa els costa als castellonencs 600.000 euros més que fa un any, i l'augment d'assessors de 14 a 21 que hi ha en l'actualitat altres 250.000 euros més", ha subratllat la portaveu del Partit Popular, qui ha enlletgit que, a més de que Amparo Marco haja passat a cobrar 79.000 euros a l'any i cadascun dels seus regidors 63.000 euros, a continuació "es pujaren als seus nous cotxes oficials, hagen augmentat els diners en propaganda i autobombo fins a gastar més d'un milió d'euros i hagen comprats telèfons mòbils d'alta gamma. I a la volta de les vacances, en plena pandèmia, s'han posat a reformar-se el  piset. 500.000 euros els costarà a tots els castellonencs la reforma del Palau Municipal". "Creu que és el moment oportú? A quantes famílies, a quants autònoms es podrien ajudar si se suma aqueix 1,4 milions d'euros que estan invertint en vostés mateixos?", ha interpel·lat Begoña Carrasco durant el seu torn d'intervenció.

El Partit Popular ha aprofitat el seu discurs per a llançar una reflexió en veu alta a la cap de l'equip de govern municipal: "Creu que els castellonencs estan millor que fa un any?". Begoña Carrasco ha recordat el col·lapse que ara mateix hi ha en la sanitat de la capital de la Plana, en plena segona onada de Covid, amb quatre consultoris tancats i els centres de salut sense atenció directa. Tampoc s'han distribuït màscares entre els veïns ni s'ha contribuït des del consistori a realitzar test massius.

Així mateix, ha enlletgit que ara mateix ja hi haja 16.000 aturats, 3.000 més que fa un any, o que no s'haja realitzat cap dels col·legis promesos a les famílies, cas del Vicent Marçá, Herrero i Sebastián Elcano, dels quals encara no estan ni els barracons.

També ha denunciat que les ajudes d'emergència social tarden "entre un o dos mesos", en un context en el qual les organitzacions no governamentals com Càritas, Banc d'Aliments i Creu Roja han incrementat entre un 20 i un 30% les seues atencions a persones desfavorides; o que tampoc s'haja avançat en la creació d'una sola plaça de residència per a atenció als majors de caràcter públic.

"Pregunten-li si estan millor  als empresaris de l'oci nocturn, a l'hostaleria, als autònoms si estan millor ara que fa un any, o als empresaris de la construcció, als quals se'ls va prometre tindre aprovat el Pla General en la passada legislatura i del qual no s'ha complit cap termini. O als veïns de l'Avinguda Lledó, als quals vosté ignora, i als quals vol tancar-los el passeig sense escoltar-los, posant en risc el futur de tots els comerços de la zona, i amb ells, el pa de moltes famílies", ha relatat.

"O també pot preguntar-los al sector turístic què els sembla que ens hàgem quedat sense AVE, perquè el seu amic Ábalos ens el haja llevat. O pregunte-li als usuaris dels Rodalia a Vinaròs o a València si estem millor que fa un any. Pot preguntar a qui vulga. Perquè la realitat és que els únics castellonencs que estan millor que fa un any són l'equip de govern d'aquesta ciutat", ha ressaltat.

MÀ ESTESA I PROPOSTES

"Els castellonencs no necessiten més bones paraules. Vosté porta 5 anys exercint el càrrec. Ja no val dir que les coses no són com imaginava. Ja no val dir que ho estan intentant. Vostés són els que tenen la responsabilitat d'adoptar mesures i buscar solucions. Com s'entén que el pressupost d'aquesta ciutat haja entrat en vigor el 25 d'agost de 2020? Anem, mentre vostés estaven de vacances. Perquè com el seu cap Pedro Sánchez, tots de vacances mentre Castelló està sumida en la pitjor crisi sanitària, econòmica i social", ha afirmat.

"Només s'entén sabent que s'han passat l'últim any tirant-se les andròmines al capdavant PSPV, Compromís i Podem. I així ens va als castellonencs. I ara ens tornen a enganyar usant el Covid com a excusa. L'any 2019, encara no estàvem en plena pandèmia però aquest Ajuntament va acabar deixant sense invertir la meitat de tot el que ens van llevar en forma d'impostos per la seua absència de gestió", ha recordat.

En aquest sentit, la portaveu Begoña Carrasco ha recordat que el Partit Popular ha realitzat més de 100 propostes, acostant el muscle, oferint idees, per a contribuir a minimitzar l'impacte de la crisi sanitària, econòmica i social a la ciutat.

Així doncs, ha recordat que el PP advoca per una baixada d'impostos, perquè "hi ha marge en el coeficient municipal per a alleujar la pressió fiscal de les famílies com han fet altres ajuntaments veïns com Onda". Els Populars també advoquen per l'activació d'un pla d'ocupació, "ben gestionat, no com Jornals de Vila; un pla de desinfecció exhaustiva dels espais i vies públiques, i no consentir l'estat de brutícia en el qual es troba la nostra ciutat, que es dona en tots els barris, però especialment a la Marjaleria, repleta d'abocadors incontrolats; i per descomptat, nosaltres haguérem repartit màscares a la població i haguérem col·laborat amb la realització efectives de test. Igual que haguérem posat la Infermeria Escolar en tots els col·legis", ha recordat.

D'altra banda, Carrasco també defensa mesures per a "els comerços, l'hostaleria, el comerç… amb les bases que els presentem d'ajudes al lloguer per import d'un 1,2 milions d'euros, que ja estarien actives si vostés les hagueren acceptades el mes de maig, quan li les vam oferir; haguérem obert una oficina d'assessorament municipal, amb línies d'ajudes per a pimes i autònoms a manera de finestreta única; haguérem realitzat campanyes per a desestacionalizar el turisme, promocionant Castelló com a destinació turística segura; haguérem donat xecs per a les escoles infantils de 0 a 3 anys per a facilitar la conciliació familiar. I hauríem creat la targeta solidària per a centralitzar a través del consistori tot tipus d'ajudes per als col·lectius més vulnerables".

Per tot això, Begoña Carrasco ha ressaltat que "tot això és el que vostés no han volgut escoltar. Perquè en lloc de trepitjar el carrer, vostés han estat molt còmodes darrere del plasma. Assumisquen doncs, el resultat de les seues decisions, perquè l'embós que es viu en aquesta ciutat és només la seua responsabilitat". "No és qüestió de culpes, sinó de solucions. I vostés han demostrat que són incapaços d'aportar-les als castellonencs", ha conclòs Carrasco.

Tornar