Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Fabregat eleva al Grup Popular en Les Corts el tancament de Centres de Salut i un hospital de campanya que no supleix la necessitat de llits UCI en la "tercera ona'

Diumenge, 10 de Gener de 2021


La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat ha traslladat a la diputada del PP en Les Corts *Valencianes Marisa *Mezquita el ‘despropòsit’ que suposa tindre tancats els centres de Salut Constitució i *Benadresa en plena tercera ona del coronavirus. "Castelló no pot permetre's més retallades en Atenció Primària en un moment tan crític com aquest, per la qual cosa demanem al Grup Parlamentari Popular conjuminar esforços per a revertir la situació", assenyala.
"La nefasta gestió del Consell i la inacció de l'alcaldessa Amparo Marco, castiguen la capital. Ni han reforçat l'Atenció Primària, ni està l'ampliació d'Urgències de l'Hospital General, ni hi ha Hospital de Campanya que vaja a donar servei als pacients greus de *Covid. És una carpa sense equipament adequat per a suplir la necessitat de llits UCI i que en plena onada de fred i pluja impossibilita el seu ús. Malgrat els 16 milions que han costat els tres hospitals de campanya en la Comunitat, no compleixen la finalitat per a la qual es van crear. Són un fracàs més en plena pandèmia", assenyala.

10 de gener de 2020.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat ha traslladat a la diputada del PP en Les Corts *Valencianes Marisa *Mezquita el ‘despropòsit’ que suposa tindre tancats els centres de Salut Constitució i *Benadresa en plena tercera ona del coronavirus. "Castelló no pot permetre's més retallades en Atenció Primària en un moment tan crític com aquest, estem en alerta roja, per la qual cosa demanem al Grup Parlamentari Popular conjuminar esforços per a revertir la situació a la ciutat de Castelló", ha assenyalat.
Fabregat ha traslladat aquest malestar -que provoca que la capital de la Plana continue estant a la cua en matèria d'inversió sanitària-, en una reunió en la qual han participat els regidors del Grup Municipal Popular Sergio Toledo i María España. Per a l'edil popular Susana Fabregat "és inadmissible, que en lloc de tractar d'alleujar la pressió sanitària, el Consell de Puig i Oltra cometa els mateixos errors reincidint en la seua falta de planificació i constant improvisació, que impedeixen atendre la ciutadania com correspon".
Cal recordar que en el cas del Centre de Salut Constitució, el seu tancament definitiu ha obligat els veïns a desplaçar-se a altres centres com *Palleter o Fernando el Catòlic, veient-se aquests desbordats. "Les deficiències que presentava el local que albergava aquest ambulatori de Constitució era una cosa que veníem denunciant des de fa anys. No obstant això, malgrat la pandèmia, ni l'Ajuntament, ni la Generalitat han fet res per buscar-li una altra ubicació en els mateixos voltants havent-hi locals disponibles. S'han limitat a tirar el tancament sense cap alternativa", denúncia Fabregat.

També roman tancat el consultori de *Benadresa, deixant sense servei a 2.000 veïns del Grup *Benadresa i adjacents, que no han més alternativa de recórrer a altres centres amb la saturació i càrrega de treball per als sanitaris que això comporta. Amb l'excusa de la pandèmia, Fabregat assegura que "la Conselleria de Sanitat continua retallant serveis a la ciutadania oblidant a Castelló". Davant aquesta situació, l'edil insta l'alcaldessa Amparo Marco i al Consell de Ximo Puig a revisar les seues prioritats i reforçar serveis bàsics com l'Atenció Primària, per a continuar invertint en els centres hospitalaris i reforçant la xarxa sanitària de la capital.

Fabregat ha assenyalat que "la nefasta gestió del Consell i la inacció de l'alcaldessa Amparo Marco, castiguen la capital. Ni han reforçat l'Atenció Primària, ni està l'ampliació d'Urgències de l'Hospital General, ni hi ha hospital de campanya que vaja a donar servei als pacients greus de *Covid. A més compta amb banys compartits, una cosa totalment no recomanable per la fàcil i ràpida propagació del virus. És una carpa sense equipament adequat que no supleix la necessitat de llits UCI, per la qual cosa no es podran derivar pacients greus. No hi ha aïllament adequat ni respiradors, manques que se sumen a la impossibilitat de donar-li ús en plena la de fred i pluges. Malgrat els 16 milions que han costat els tres hospitals de campanya en la Comunitat, no compleixen la finalitat per a la qual es van crear. Són un fracàs més en plena pandèmia".

Per part seua, la diputada del PP en Les Corts, Marisa *Mezquita, lamenta que l'hospital de campanya de Castelló, igual que els de València i Alacant, "malgrat haver suposat una inversió de 16 milions d'euros a tots els valencians, no vagen a donar servei a pacients greus de *Covid, per la qual cosa no alleujaran la saturació de llits hospitalaris".

Mesquita recorda que l'hospital de campanya de València, situat al costat de la Fe, "ja es va omplir de goteres i tolls el novembre passat a conseqüència d'un temporal afectant quadres elèctrics, endolls i llits i inutilitzat ordinadors. La sort va ser que no hi haguera pacients. Ara, tornem a patir una onada de fred i pluja per la borrasca *Filomena pel que es posa en dubte la derivació de pacients allí". I afig: "Una infraestructura així no pot dependre de la climatologia, quantes onades de fred podran suportar les carpes de l'hospital de campanya?
"En plena tercera ona de la pandèmia i pese a l'augment descontrolat de casos positius de coronavirus que ens situen en alerta roja, i que estan desbordant als sanitaris, Castelló no pot comptar amb l'hospital de campanya. Hui dia és una infraestructura inservible per a la finalitat amb la qual es va alçar, de manera que no pot veure's com un recurs més en la batalla contra el coronavirus", lamenta la diputada parlamentària del Partit Popular.

Tornar