Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

El PP exigeix a Marco donar a conixer el Pla de Vacunaci contra la *Covid i el calendari previst per a vacunar a tots els castellonencs

Dilluns, 11 de Gener de 2021


El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, ha traslladat hui aquesta petició al govern d'Amparo Marco a fi de conéixer quina és la previsió de dosi per a la ciutat; quina vacuna és la que es dispensarà; així com els terminis de vacunació per a aconseguir la necessària ‘immunitat de ramat’. "Davant una propagació descontrolada és necessari agilitar la vacunació, mantenint informada a la ciutadania", assenyala.
"Les dades de contagis ens situen en risc màxim, per la qual cosa exigim al govern municipal que, en llaures a la transparència, trasllade la informació a tots els veïns que encara no saben ni quan, ni on han d'acudir perquè se'ls administre la vacuna. Després de les residències i el personal sanitari, els virals han d'arribar a la resta de la població, instem que no s'actue des d'improvisació donant a conéixer immediatament el Pla de Vacunació", afig.

11 de gener de 2020.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, ha preguntat hui -en Comissió Informativa-, al govern d'Amparo Marco pel Pla de Vacunació, elaborat per la Generalitat Valenciana, a través del qual es regirà la campanya de vacunació contra el coronavirus a la ciutat de Castelló. "Exigim que el govern municipal done a conéixer aquest Pla de Vacunació, perquè des que es començara a vacunar el passat 27 de desembre, es desconeix el número de dosis previstes per a la ciutat de Castelló; quin és el laboratori d'on sale la vacuna que es dispensarà als castellonencs i quins terminis existeixen per a aconseguir la necessària ‘immunitat de ramat entre tots els castellonencs’, assenyala Toledo.
El portaveu popular adjunt insisteix: "Davant una propagació descontrolada, com la que estem tenint, on un de cada quatre castellonencs que es fa el test a la província confirma que és positiu, és necessari agilitar la vacunació, mantenint informada en tot moment a la ciutadania. No podem permetre'ns retards en l'administració de la vacuna, com els que es van donar a conéixer en les residències de majors, on encara tenint dosis suficients el ritme de vacunació era molt davall de l'esperat".
En aquest sentit, tenint en compte que les dades de contagis per coronavirus situen a Castelló en risc màxim, "exigim al govern municipal que, en llaures a la transparència, trasllade la informació a tots els veïns que encara no saben ni quan, ni on han d'acudir perquè se'ls administre la vacuna", explica Sergio Toledo. Després de les residències i el personal sanitari, els virals han d'arribar a la resta de la població, "instem que no s'actue des d'improvisació donant a conéixer immediatament el Pla de Vacunació", afig.
Davant una pandèmia de les dimensions que estem vivint, els populars insisteixen que no cap la improvisació, ni tampoc la desinformació, "el ciutadà del carrer necessita conéixer la gestió que s'està duent a terme des de les administracions per a combatre el virus, començant per la més pròxima que és l'Ajuntament. A tenor de les expectatives que ha generat la vacuna contra el coronavirus, que molts veuen com la gran esperança, Toledo insisteix que "s'ha d'evitar que la gent acudisca als Centres de Salut a preguntar quan es començarà a vacunar de forma generalitzada, saturant encara més la ja de per si mateix desbordada Atenció Primària per falta de recursos".
"Els col·lectius més vulnerables, per edat, i sanitaris que combaten en primera línia, així com facultatius de la resta d'especialitats i el personal de diferent índole que treballa en centres de salut i hospitals han de ser els primers a vacunar-se, sense descurar a la resta de col·lectius, també fràgils, com les persones amb discapacitat o malalts amb diferents patologies, com el càncer. Tots han de ser degudament informats del pla de Vacunació", matisa l'edil popular.
"La bona planificació és essencial en aquesta lluita constant per salvar vides. Evitar la propagació del virus i controlar els contagis és la base per a sortejar altres conseqüències derivades com el tancament de negocis i el repunt de l'atur, que a la nostra ciutat se situa en prop de 16.000 persones desocupades", conclou Toledo.

Tornar