Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Espaa: "A ms de viatges gratis en bus i *TRAM, Joventuts Socialistes prximes a Ribes i la seua nvia aconsegueixen 1 any de *Bicicas gratut"

Dimarts, 12 de Gener de 2021


La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, pregunta a l'alcaldessa, Amparo Marco, quina opinió li mereix que persones del cercle d'amistats del regidor Jorge Ribes i la seua núvia figuren en tots dos llistats com a beneficiaris de les campanyes promogudes per la Regidoria de l'edil socialista Ribes. "N'hi ha amb sort, tant la seua parella com el seu entorn més pròxim aconsegueixen bons gratuïts de transport públic amb tot just un minut de diferència", assenyala.

"La formació socialista liderada per Amparo Marco presumeix de no deixar a ningú arrere i, és veritat, no deixa a ningú ‘dels seus’ arrere; són els primers a beneficiar-se de les ajudes promogudes des de la *Concejalia de Jorge Ribes. No acceptarem el xantatge de l'alcaldessa que condiciona la negociació dels pressupostos al fet que deixem de parlar d'aquest tema", insisteix.

12 de gener de 2020.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, anuncia que "a més de viatges gratis amb autobús i *TRAM, persones de l'entorn de Joventuts socialistes, pròximes al regidor socialista a l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, i la núvia del propi edil han aconseguit també 1 any gratuït del servei *Bicicas". "N'hi ha amb sort, tant la seua parella com el seu cercle més pròxim d'amics aconsegueixen bons gratuïts per a viatjar en transport públic, amb tot just un minut de diferència", assenyala.

Després de conéixer-se que el regidor socialista, Jorge Ribes, la seua núvia i els seus amics de Joventuts Socialistes van resultar agraciats, cadascun d'ells, amb un bo per a viatjar gratis en transport públic (autobús i *TRAM), gràcies a una campanya promoguda des de la Regidoria que lidera el mateix Jorge Ribes -sent aquest qui s'hauria autoadjudicat un dels 300 bons gratuïts del sorteig deixant a 158 joves fora-, ara la polèmica s'estén a la campanya promoguda per a fomentar l'ús del servei *Bicicas, en la qual es regalaven 100 abonaments anuals.

En aquest sentit, l'edil popular pregunta a l'alcaldessa socialista, Amparo Marco, quina opinió li mereix que persones de l'entorn de Joventuts Socialistes i la parella del propi regidor figuren en tots dos llistats com a beneficiaris de les campanyes promogudes pel seu regidor de Joventut, el socialista Jorge Ribes. L'únic requisit per a optar a les mateixes era tindre entre 18 i 30 anys a l'hora d'inscriure's en la web de l'Ajuntament. Les assignacions de bons gratuïts es van fer atenent l'ordre d'entrada de les peticions en línia, de manera que en tot just un minut de diferència ja estaven inscrits en totes dues campanyes.

"Mentre es reparteixen targetes per a viatjar gratis, començant pel mateix Ribes, a pesar que cobra més 5.000 euros al mes, deixen fora a centenars de joves que no han tingut tanta sort com ells", assenyala. I aclareix: "D'entre els 400 joves agraciats entre les dues campanyes, hui sabem que figuren amistats de Ribes, mentre 289 joves, que també es van apuntar s'han quedat sense bons". Segons el llistat oficial publicat en la web de l'Ajuntament, en l'apartat corresponent a la Regidoria de Joventut, un total de 158 joves es van quedar fora del repartiment de bons gratuïts per a autobús i *TRAM i altres 131 inscrits en la campanya de *Bicicas també es van quedar sense ells.

Una polèmica que s'agreuja, segons l'edil popular, i que deixa encara més en evidència, tant al regidor Ribes, com a la pròpia alcaldessa Amparo Marco, "tots dos segueixen sense donar explicacions sobre aquest tema". "La formació socialista liderada per Amparo Marco presumeix de no deixar a ningú arrere i, és veritat, no deixa a ningú ‘dels seus’ arrere, que són els primers a beneficiar-se de les ajudes de la Regidoria de Jorge Ribes", lamenta.

De la mateixa manera, María España recorda: "Portem quasi un mes a l'espera que ens faciliten l'expedient de la campanya de bons gratuïts per al transport públic a la qual es va apuntar el regidor socialista resultant beneficiari i el mail en el qual s'escuda dient que va sol·licitar la targeta com a record, que no estava carregada". No obstant això, el seu nom sí que figurava en la llista oficial d'agraciats, al costat de la resta de joves que també van participar i s'ha demostrat que la seua targeta sí que estava carregada.

Aquesta falta d'informació ha portat als populars a recórrer al *Síndic de *Greuges, òrgan que ha admés a tràmit la queixa i ha procedit a obrir una investigació. "Ahir mateix ens van dir que la documentació ens arribaria de manera imminent, però la realitat és que seguim sense notícies", explica l'edil popular.

Xantatge inacceptable

D'altra banda, Espanya qualifica de ‘inacceptable’ el xantatge al qual ha recorregut l'alcaldessa Amparo Marco, "perquè no continuem parlant d'aquest tema". "Marco vol condicionar la negociació del pressupost municipal al fet que abandonem la nostra labor de fiscalització al govern i això és una cosa que en cap cas tolerarem", remarca.

"Simplement exercim, des de la nostra posició, un control al govern municipal, denunciant tot allò que ens sembla que no està ben fet, l'única cosa que obtenim de la pròpia alcaldessa, que diu ser transparent, és opacitat davant la falta d'informació i xantatges", conclou María España.

Tornar