Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo demana a Marco mesures per a frenar el descontrol del coronavirus i que habilite locals municipals per a agilitar la vacunaci a Castell

Dimecres, 13 de Gener de 2021


13 de gener de 2021.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco a posar a la disposició del Departament de Salut locals municipals per a alleujar el col·lapse en els centres de salut i agilitar el ritme de vacunació contra el coronavirus. A la vista de les dades, aquest no està sent l'esperat, només s'han administrat a la província 6.500 dosi d'un total de 15.000 dosis rebudes. De la mateixa manera, "li demanem a Marco que adopte més mesurades de control davant la propagació descontrolada del virus. En aquests moments urgeix més que mai la realització de tests massius; el rastreig de contagis que ha descendit a causa de la saturació en l'Atenció Primària i que el govern municipal done a conéixer el Pla de vacunació previst per a la ciutat", explica.
La incidència acumulada en la capital de la Plana és de 352 casos per cada 100.000 habitants, quasi es duplica respecte als 14 dies previs. Davant aquesta preocupant situació, Toledo lamenta que l'alcaldessa estiga desapareguda, "L'única cosa que fa és reunir el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (*CECOPAL) però no emprén mesures, només dóna compte de les sancions per no portar màscara". A hores d'ara, afig, "Marco ha d'abandonar la seua actitud passiva i prendre la iniciativa adoptant mesures concretes i urgents per a la ciutat. No n'hi ha prou amb tancar parcs infantils i centres de majors, cal anar per davant del virus i posar tots els recursos municipals possibles per a frenar la situació. Ni s'estan prenent mesures en l'àmbit sanitari, ni s'està atenent la crida d'auxili dels sectors més desfavorits com l'hostaleria, comerç o el sector de l'oci nocturn. Els recursos de l'Ajuntament també passen per injectar liquiditat a tots ells".
"Si la gran esperança per a doblegar la corba de contagis i reprendre una mínima normalitat està depositada en la vacuna, ajudem.", assenyala Toledo. I afig: "És necessària la col·laboració de totes les institucions per a salvar vides, especialment, en aquesta tercera ona que està començant a superar els registres dels pitjors mesos de la pandèmia que ja havíem deixat arrere". "Exigim, una vegada més, que el govern municipal done a conéixer el Pla de Vacunació, perquè des que es començara a vacunar el passat 27 de desembre, es desconeix el número de dosis previstes per a la ciutat, quina vacuna és la que es dispensarà i quins terminis hi ha previstos per a arribar a tota la població".
La cessió de locals municipals al servei de Sanitat és una iniciativa que s'ha dut a terme en Ajuntaments com el d'Alacant per a la campanya de vacunació contra la grip. Després d'aconseguir un acord amb les autoritats sanitàries el consistori alacantí ha cedit dos locals per a vacunar a la ciutadania sense obligar-los a passar pels centres de salut. "Aquesta mesura pot alleujar la saturació dels centres de salut en plena tercera ona i, al seu torn, accelerar la vacunació sempre que es dote al locals del personal adequat. Sabem que el ritme és massa lent per a aconseguir com més prompte millor l'anhelada ‘immunitat de ramat’ per a frenar els contagis", explica Toledo.
Toledo apunta com una altra dels avantatges de traure dels centres de saludeu el procés de vacunació i derivar-lo a altres espais, degudament habilitats, "el fet que es contribueix a evitar que les persones de risc coincidisquen en els centres de salut amb pacients que acudeixen a l'atenció primària per a ser tractats de diferents patologies".
"Els recursos de l'Ajuntament han d'arribar també en forma d'ajudes directes als sectors més perjudicats que s'estan dessagnant per culpa d'aquesta pandèmia. L'hostaleria, els comerços o l'oci nocturn necessiten liquiditat per a mantindre a flotació la seua activitat, i amb ella, els milers de llocs de treball que estan en risc", explica Toledo

Tornar