Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Espaa: "Ribes es contradiu, canvia la seua versi sobre la targeta i segueix sense entregar al PP l'expedient de la campanya de la qual es va autobeneficiar"

Dijous, 14 de Gener de 2021


La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, lamenta que el regidor socialista Jorge Ribes haja canviat de versió, eludint contestar a les preguntes del PP. "Segueix sense facilitar-nos l'expedient de la campanya on ell, la seua núvia i els seus amics de Joventuts Socialistes van ser agraciats amb un bo de transport gratis; ni tampoc ha facilitat el mail amb el qual es va justificar en el ple, en el qual deia que va sol·licitar la targeta a manera de record, demostrant que va mentir", indica l'edil del PP.

"És curiós com, malgrat afirmar que no tenia cap problema a facilitar-nos tota la documentació, encara no l'haja fet quasi un mes després", ha reiterat l'edil del Partit Popular. "Són moltes els dubtes que giren entorn d'aquest cas, per a començar per què es va inscriure alterant l'ordre dels seus cognoms", reclama.
14 de gener de 2021.- Ribes es contradiu, canvia la seua versió sobre la targeta i segueix sense entregar al PP l'expedient de la campanya de la qual es va autobeneficiar". La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, denúncia que el regidor socialista Jorge Ribes segueix sense donar explicacions respecte al cas del bo gratuït de transport públic que es va autoadjudicar i del qual també es va beneficiar la seua parella sentimental i els seus amics, molts d'ells membres de Joventuts Socialistes. "Ahir ens va arribar una contestació del mateix Ribes que no s'ajusta al que li venim demanant des del 17 de desembre", avança l'edil popular.

Cal recordar que els Populars vénen sol·licitant, d'una banda, la còpia de l'expedient de la campanya de suport a la mobilitat dels joves promoguda des de la Regidoria de Joventut, que lidera el mateix Jorge Ribes, en la qual es va adjudicar un dels 300 bons gratuïts del sorteig, mentre 158 joves quedaven fora; i d'altra banda, també reclamen l'email que ell va dir haver enviat per a adquirir aquesta targeta a manera de record. Així mateix, en una segona línia d'ajudes de la Regidoria de Joventut de Ribes, la seua parella sentimental i algunes de les mateixes persones agraciades amb la targeta del bus gratis també van resultar ‘premiades’ amb el bo gratuït del *Bicicas durant un any.

"En la resposta que vam rebre ahir mateix Ribes es va per altres rumbs i es limita a traslladar-nos que el bo ha sigut retornat en data 22 de desembre de 2020, per cert una setmana més tard des que ho denunciàrem, però res més. Tracta de donar un gir de timó, tirar pilotes fora, eludint respondre a la nostra sol·licitud d'informació", aclareix María España. D'aquí ve que el Partit Popular haja sol·licitat la intermediació de la Sindicatura de *Greuges, per a rebre una documentació que segueix sense arribar, "en un nou i claríssim exercici de falta de transparència de l'esquerra al capdavant de l'Ajuntament de Castelló, amb la complicitat directa de l'alcaldessa Amparo Marco".

La petició que els Populars van formular en la Comissió d'Estudi Permanent de les Persones i Desenvolupament Econòmic Sostenible, el 21 de desembre de 2020 va ser "sol·licitem conéixer si el regidor de Mobilitat Sostenible i Joventut, Jorge Ribes, ja ha retornat el bo de transport gratuït per al bus urbà i el *TRAM que va sol·licitar, apuntant-se com un usuari més a la seua pròpia campanya per a fomentar l'ús del transport públic entre els joves. Campanya en la qual es van quedar fora i sense bo gratuït 158 joves castellonencs. Demanem còpia del mail que el propi edil va reconéixer en el ple haver enviat i de la fulla de la signatures, així com l'expedient de la campanya amb l'empresa".

Ara, tres dies després de l'anunciat pel govern municipal, Ribes s'ha limitat a contestar: "La pregunta no acabe d'entendre-la del tot, però pel que entenc em demanen el mail en el qual renuncie al bo. Vaig fer la devolució en persona i perquè així constara, vaig sol·licitar que en aqueix mateix moment de la devolució s'estenguera acta per escrit que l'estava retornant. A més, es pot comprovar fàcilment pel número de sèrie de la targeta que el bo no ha sigut mai utilitzat. Adjunt mail en el qual figura dia i hora de la devolució".

"Estem, per tant, davant un canvi de versió de Ribes, desdient-se de les seues pròpies declaracions en el ple del 17 de desembre, quan el PP va revelar el cas i l'abús per part de l'edil socialista. A la gravetat dels fets, s'uneix ara la més que evident mentida abocada en el ple de la corporació municipal, màxim òrgan de la gestió municipal i expressió de la democràcia a la ciutat de Castelló", assenyala l'edil popular. En aquest sentit, Espanya recorda les paraules textuals del regidor: "Consta per escrit, vaig sol·licitar una targeta perquè era un disseny especial que hem realitzat per primera vegada a l'Ajuntament de Castelló amb motiu del regal de tots els bons que hem organitzat des de Joventut i la targeta no té cap càrrega de transport públic, consta per escrit en un mail que li vaig enviar a la tècnic de joventut en el qual li vaig sol·licitar que per favor em feren arribar una targeta per al record i si vol vosté li podem fer arribar tota la informació sobre aquest tema".

Hui dia, insisteix María España, "ni ell, ni la pròpia alcaldessa Amparo Marco, com a màxima responsable del govern municipal, ens han facilitat el mail al qual el regidor Ribes fa referència. No obstant això, sí hem sabut que la targeta, en contra de la seua afirmació, sí que estava carregada amb 20 viatges gratis perquè en retornar-la va fer constar que no l'havia gastada. És curiós com, malgrat afirmar que no tenia cap problema a facilitar-nos tota la documentació, encara no l'haja fet quasi un mes després".

Cognoms manipulats

Segons els Populars, al fet -ja de per si mateix greu-, que suposa autoadjudicar-se una targeta per a viatjar gratis en bus i *TRAM, se suma el detall que que en inscriure's l'edil Jorge Ribes en la campanya de promoció del transport públic va alterar l'ordre dels seus cognoms i en lloc de Jorge Ribes Vicente, ho va fer com Jorge Vicente Ribes, "òbviament amb el clar ànim de passar desapercebut i que ningú el caçara, cosa que no li ha funcionat gràcies a la labor de fiscalització del PP", exposa María España.

En qualsevol cas, "no podem passar per alt uns fets que considerem greus i que, a mesura que passen els dies i no tenim la informació que venim sol·licitant des del mes de desembre, la polèmica es fa més gran. Amparo Marco i Jorge Ribes evidencien la seua falta de transparència al no facilitar-nos ni la còpia de l'expedient de la campanya, ni el mail que segons Ribes recull la sol·licitud d'aquest bo gratuït a títol commemoratiu. Continuarem insistint fins que se'ns facilite aquesta informació", conclou María España.

Tornar