Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Redondo demana a Marco concretar diners i beneficiaris del fons *Covid anunciant per Ximo Puig "perqu de la foto no menja el sector hostaler"

Divendres, 15 de Gener de 2021


El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos *Redondo, insta l'alcaldessa Amparo Marco a concretar la quantitat de diners que posarà l'Ajuntament de Castelló per a poder ajudar, davant les restriccions, a sectors especialment castigats com l'hostaleria, entre molts altres. Una petició d'informació que arriba després d'haver anunciat Ximo Puig un fons de 120 milions d'euros d'ajuda, supeditat a la col·laboració d'Ajuntaments i Diputacions.

"De moment l'anunci no pot quedar-se en una mera declaració d'intencions per a frenar l'amenaça de protestes dels empresaris. Els castellonencs han de conéixer de quants diners s'està parlant, a partir de quina data estarà actiu i de quina manera arribarà als sectors més desfavorits per la pandèmia. Exigim una implicació real i urgent del consistori amb la resta d'administracions. Les pimes i autònoms no poden aguantar més una situació que ha deixat sense ingressos a milers de famílies castellonenques", assenyala.
15 de gener de 2020.- El regidor de l'àrea econòmica del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos *Redondo, demana a l'alcaldessa Amparo Marco detallar quina quantitat de diners aportarà al Fons de Cooperació Covid-19, anunciant aquesta mateixa setmana pel president de la Generalitat, Ximo Puig, supeditat a la col·laboració d'Ajuntaments i Diputacions en el qual es promet destinar 120 milions d'euros per a 30.000 negocis de tota la Comunitat, "sense concretar res més, a pesar que de la foto no menja el sector hostaler", assenyala Redó.
Per a Juan Carlos *Redondo aquest anunci no pot quedar-se en una mera declaració d'intencions, "els castellonencs han de conéixer de quants diners s'està parlant, a partir de quina data estarà actiu i de quina manera arribarà als sectors més desfavorits per la pandèmia. Exigim una implicació real i urgent del consistori amb la resta d'administracions implicades, perquè les pimes i autònoms no poden aguantar més una situació que ha deixat sense ingressos a milers de famílies castellonenques", assenyala.
Els populars de la ciutat de Castelló exigeixen concretar el que fins ara només ha sigut un anunci i una foto, "mera propaganda que no soluciona els problemes reals dels castellonencs", lamenta Toledo. Per aquest motiu, dilluns que ve en Comissió Informativa, PP plantejarà al govern municipal els dubtes que sorgeixen referent a aquest fons *Covid que es presenta com un salvavides per als sectors més perjudicats per la pandèmia.
En un context com l'actual, en el qual els efectes del coronavirus estan sent letals per a l'economia castellonenca, afectant de ple a les pimes i autònoms de les quals depenen milers de famílies; amb un sector de l'hostaleria que s'està dessagnant a propòsit de l'enduriment de les noves restriccions, comptabilitzant pèrdues del 50% o un sector de l'oci nocturn afonat després de quasi un any amb locals tancats, sent el sector que més temps ha suspés la seua activitat, l'edil popular manté que no caben més promeses.
"Necessitem realitats, saber l'abast d'aquest fons *Covid dotat amb 120 milions d'euros, que Puig endossarà a les Diputacions i Ajuntaments en un nou exemple de jo convide i la teua pagues. Necessitem saber quants negocis de la ciutat podran acollir-se a ell per a pal·liar els efectes d'una pandèmia que està causant estralls. Veurem si els castellonencs han de tornar a fer de banquers de la Generalitat perquè ell puga salvar els seus propis mobles per la incapacitat de gestió", afig Redó.
Cal recordar que la ciutat de Castelló s'aproxima als 16.000 aturats sense un futur clar mentre no arribe la reactivació econòmica. Per a l'edil del PP, "la ciutadania mereix saber tots els detalls de quant, com i quan arribarà aquesta ajuda econòmica a tots els sectors afectats com el comerç, l'hostaleria, la cultura, activitats recreatives o agències de viatge". I afig: "Tan important és disposar dels diners, com conéixer els terminis d'aquest fons de liquiditat, alguna cosa que fins al moment desconeixem. Per això, instem a informar com més prompte millor els veïns".
Mesures per a frenar la corba
Amb una propagació del virus desbocada, que manté saturats a centres de salut de la capital i que va en camí de col·lapsar també els hospitals, amb xifres altament preocupants d'ocupació de llits UCI, "l'alcaldessa Amparo Marco ha de prendre la iniciativa i posar en marxa més mesures enfocades a disminuir els contagis, perquè no s'està fent res més enllà de precintar parcs infantils i tancar centres de majors", apunta Juan Carlos *Redondo.
"Les reunions del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (*CECOPAL) han de servir per a alguna cosa més a donar compte e les sancions que s'imposen per no portar màscara. Anem tard i si l'alcaldessa no reacciona, la situació encara serà pitjor. Des de les seues competències ha de posar tots els recursos de l'Ajuntament al servei de la lluita contra el coronavirus, vetlant per la salut de tots els castellonencs, es tracta de salvar vides. No obstant això ni està ajudant a salvar l'economia, ni està col·laborant en l'àmbit sanitari. Hui dia, ni coneixem el Pla de Vacunació específic per a la ciutat de Castelló, ni Marco ha posat al servei del departament de Salut locals municipals per a agilitar el procés de vacunació", lamenta l'edil del PP.

Tornar