Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo: "Si Castell retalla sl industrial limitant el seu creixement i la seua competitivitat s perqu PSOE i Comproms aix ho han volgut"

Dilluns, 18 de Gener de 2021


18 de gener de 2021.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia que si el Pla General retalla en prop d'un milió els metres quadrats destinats a sòl industrial "és perquè PSOE i Compromís així ho han volgut". En aquest sentit, recorda que el govern d'Amparo Marco ha venut fins a l'avorriment que Pla General, tal com està redactat actualment, és el model urbanístic que necessita la ciutat i, ara, "PSOE i Compromís s'han adonat que falta sòl industrial. Es desdiuen del que han vingut defensant durant tot aquest temps, una incoherència que només atén el pur interés partidista de voler aprovar a tot córrer el Pla General sense reparar en les seues conseqüències", argumenta.
Per al portaveu popular adjunt desdir-se ara i defensar el que sempre han negat, "és per la seua part irresponsable i indignant. Reconeixen la necessitat d'ampliar el sòl industrial quan no els ha quedat més remei i s'erigeixen com a grans defensors quan han tingut oportunitats de sobres per a ampliar-ho i no ho han fet".

En aquest sentit Toledo recorda: "No van esmenar la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DÓNA'T), emesa per la Conselleria de Transició Ecològica, encara sabent que implicava una retallada de quasi un milió de metres quadrats de sòl industrial, afectant punts estratègics com el Port. El Port de Castelló i els polígons són els que en major mesura necessiten àrees d'expansió per a continuar prestant serveis de logística i per a impulsar l'estació intermodal".

"Des del PP l'advertim des de l'inici, suprimir sòl industrial suposa una greu limitació per al futur econòmic, llastra l'arribada de nous inversors, la qual cosa repercuteix negativament en la creació d'ocupació en un moment en què la ciutat s'acosta a les 16.000 persones en atur. Des del principi presentem esmenes, demanem consens, però el seu entestament per agilitar el procés d'aprovació del Pla General els ha portat a desoir, no sols al PP, sinó les peticions d'empresaris, constructors, arquitectes o aparelladors disconformes amb el model urbanístic que va regir durant els pròxims 20 anys a la ciutat e Castelló", explica.
El Pla General va plantejar inicialment una reserva de 2,7 milions de metres quadrats a l'entorn de la plataforma logística de la intermodal, "al nostre judici insuficient" i la garrotada ha sigut encara major amb la les 20 imposicions que porta aparellades la incorporació de la DÓNA'T i que el govern d'Amparo Marco ha acceptat sense piular, a pesar que retalla en quasi un milió els metres quadrats de sòl industrial i generant més dubtes sobre la situació en la qual es deixarà als veïns de la *Marjalería o *Crémor. En definitiva, "deixen a la capital en una situació de clar desavantatge respecte a altres municipis veïns que sí que compten amb més metres de sòl industrial", assegura Toledo.
Sense sòl per al Conservatori
El Pla General no sols desperta malestar en el teixit econòmic i social a tenor de la retallada de sòl industrial, sinó també perquè descataloga la previsió de sòl per al nou Conservatori de Música i Dansa en la parcel·la de 13.500 metres quadrats enfront de la Ciutat de la Justícia. Si en un inici aquesta constava com a sòl dotacional cultural-educatiu, el canvi per sòl dotacional múltiple ha portat al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, al Conservatori Professional Mestre Tárrega, al Conservatori Professional de Dansa i a la *Escola d'*Art i Superior de *Disseny de Castelló a presentar al·legacions.

Els populars han preguntat hui en *Comsisión Informativa al govern d'Amparo Marco si hi ha voluntat política de mantindre aqueix ús docent per al nou Conservatori o el destinaran a un altre ús. "Hem insistit sobre aquest tema demanant una explicació de per què l'equip de govern municipal accepta una al·legació a l'esborrany del Pla General Estructural, en la qual se sol·licitava reservar aquest solar per a la construcció del citat centre educatiu, si després no es respecta aquest acord".

I a més, els hem instat a aclarir on tenen previst situar el nou Conservatori i quins terminis manegen per a la seua construcció. Si tant PSOE com Compromís afirmen defensar la construcció del Conservatori, per què no van al·legar als pressupostos de la Generalitat Valenciana, tenint en compte que en els comptes no hi ha partida per a aquest projecte, es pregunta el regidor Sergio Toledo".

Tornar