Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

El PP fa costat al "*mn de la *festa' i reivindica ajudes perqu els collectius puguen subsistir malgrat la suspensi de la Magdalena 2021

Dilluns, 18 de Gener de 2021


Els populars de la ciutat de Castelló mostren el seu suport als col·lectius i ens vinculats del ‘*món de la *festa’ afectats per segon any consecutiu per la supressió de la Magdalena, a causa de la crisi sanitària. "Estem al seu costat i ens posem a la seua disposició perquè no caiguen en l'oblit ara que és oficial que no hi haurà festes. Cal continuar ajudant-los perquè no desapareguen", assenyala la regidora del Grup Municipal Popular, María España.

Els populars han iniciat una ronda de reunions amb col·lectius i ens festers per a escoltar les seues necessitats. "Encara sense poder preparar la que seria la setmana gran de Castelló, el ‘*món de la *festa’ ha de comptar amb ajudes directes per a poder mantindre's a flotació, ajudes per a infraestructures o perquè puguen assumir el lloguer de locals, entre altres despeses fixes. Una cosa és clara, o els cuidem ara o no hi haurà Magdalena en 2021 ni en 2022", afig.

17 de gener de 2020.- El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló mostra el seu suport als col·lectius i ens vinculats del ‘*món de la *festa’ i reivindica ajudes perquè puguen subsistir durant l'any després d'haver-se suspés oficialment les festes de la Magdalena de 2021, a causa de la crisi sanitària. D'altra banda, es demana major comunicació amb tots ells.

Els populars han iniciat una ronda de reunions amb els representants de col·lectius que treballen per les festes, amb l'objectiu d'interessar-se per la seua situació en aquest moment de crisi sanitària, econòmica i social. La primera de les reunions ha sigut amb el president de la Gestora de *Gaiatas, Esteban *Gual, i el seu vicepresident, Arturo España, els qui han intercanviat impressions amb la regidora popular María España i amb el president de la Comissió de Cultura, Festes i Tradicions del Partit Popular de la ciutat de Castelló, Miguel Ángel Mulet.

Des del PP mostren la seua col·laboració amb la Gestora de *Gaiatas afectada -igual que altres col·lectius i ens vinculats-, per la supressió de la Magdalena per segon any consecutiu a causa de la pandèmia. "Estem al seu costat i ens posem a la seua disposició perquè no caiguen en l'oblit ara que ja s'ha anunciat que no hi haurà festes. Entenem perfectament que la situació és la que és i, per això, cal ajudar-los perquè no desapareguen. Molts d'ells estan asfixiats amb el lloguer de locals i tota una sèrie de despeses fixes que hauran d'afrontar, per això, és tan important que l'alcaldessa Amparo Marco contemple una línia directa d'ajudes per a aquest sector. Si no els cuidem ara, ni en 2021, ni e 2022 tindrem Magdalena", explica Espanya.

D'altra banda, "demanem a l'alcaldessa Amparo *Marco major comunicació amb els col·lectius i ens vinculats, ja que fins a última hora no sabien amb certesa el que anava a ocórrer amb les festes. Cal recordar que és gent que es desviu per les festes, que treballen de manera altruista per i per a Castelló i cal continuar comptant amb tots ells perquè la nostra setmana gran torne a recuperar la normalitat, amb tots els seus actes, quan la situació i les autoritats sanitàries ho permeten", remarca l'edil popular.

"Encara sense poder preparar la que seria la setmana gran de Castelló, el ‘*món de la *festa’ ha de comptar amb ajudes directes per a poder mantindre's a flotació. No podem deixar-los a un costat i oblidar-nos d'ells fins el mes vinent de maig, que és quan tindrà lloc la revisió de la situació de la pandèmia", conclou María España.

Tornar