Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Ciudadanos

Gabarda demana celeritat amb la iniciativa presentada per Cs per a posar soluci als problemes dels dependents a Castell

Dimarts, 31 de Juliol de 2018


·La portaveu de Cs Castelló qualifica de "inadmissibles els retards en el pagament de la Dependència d'aquest mes quan els beneficiaris ja van patir anys d'espera"

Castelló, dimarts 31 de juliol de 2018. La portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Cristina Gabarda, ha demanat al bipartit que "agilite la iniciativa presentada per Cs com a proposició per a posar solució als problemes dels dependents de Castelló que, com hem sabut pels mitjans de comunicació, no solament pateixen llistes d'espera d'aproximadament dos anys sinó que ara a més, també retards en el pagament". "Des de Cs proposem que, davant la incompetència de Conselleria, l'Ajuntament abone la prestació a partir del sisè mes de retard i fins que l'Administració Autonòmica la concedisca i comence a pagar, moment en què l'administració local recuperaria l'abonat", ha explicat Gabarda, qui ha incidit que "d'aquesta manera tots els dependents en llista d'espera cobrarien a partir del sisè mes i no esperarien dos anys". "Hem de cercar una solució quan vivim una situació en la qual hi ha fins i tot sol·licitants que moren abans de rebre la prestació i, en aquest sentit, esperem que els tècnics certifiquen amb brevetat si l'opció plantejada per Cs és factible", ha remarcat la portaveu i ha afegit que "aquestes llistes d'espera no són acceptables ni ètiques quan l'Ajuntament compta amb diners suficients per a avançar aquesta xifra que després recuperaria".

Així, Gabarda ha qualificat de "inadmissibles els retards en el pagament de la Dependència". "Primer, perquè no és just que només els dependents de la província de Castelló tinguen aquest problema enfront de la resta de la Comunitat; segon, perquè les famílies que reben la prestació tenen despeses que necessiten abonar; i tercer, perquè porten anys patint llestes d'espera i no mereixen més retards", ha argumentat la portaveu. "Així mateix, des de Ciutadans sol·licitem que el conveni per a gravar expedients per part dels ajuntaments a partir de 2018, s'amplie a Castelló a anys anteriors i així es descongestione la Conselleria i es reduïsquen les llistes i el temps d'espera dels dependents", ha afegit la portaveu. "Hem de seguir avançant en mesures que pal·lien la situació de desbordament de la Dependència i per fi, es deixe de castigar als castellonencs per la incapacitat del Pacte del Botànic, que s'evidencia amb els retards en el pagament d'aquest mes", ha conclòs Gabarda, qui ha desitjat que "el bipartit porte la proposició de Cs al ple del mes de setembre posat que és una mesura que estan esperant molts castellonenques".


Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló

Tornar