Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Ciudadanos

Cs demanar explicacions al Fadrell perqu els castellonencs estem algunes hores diries sense Seguretat Ciutadana

Dijous, 15 de Agost de 2019


Marín-Buck es pregunta si és aquest "servei precari" el que l'alcaldessa exporta a la FEMP i fora de les nostres fronteres

Castelló, dijous 15 d'agost de 2019. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck ha avançat que "el Govern del Fadrell haurà d'explicar per què els castellonencs, podem estar algunes hores diàries –en el millor dels casos- sense servei per part de la unitat de Seguretat de la Policia Local".


El portaveu de Cs s'ha referit d'aquesta manera després de reunir-se aquesta setmana amb responsables del CSIF de la Policia Local en detectar la poca presència policial durant els mesos d'estiu als carrers de Castelló. Així mateix, després de confirmar que aquesta setmana, només hi ha una patrulla d'incidències per a Castelló i una altra per al Grau, Marín Buck ha responsabilitzat al Govern del Fadrell "d'improvisació i de falta de diligència amb el que respecta a la seguretat ciutadana dels castellonencs" perquè "ni les jubilacions d'uns agents ni les vacances d'uns altres poden ser l'excusa per a tindre la ciutat sota mínims" i ha recomanat "més voluntat per a una millor organització interna".


Marín-Buck, preocupat per aquesta situació, ha indicat que "si el temps estimat en una incidència és de 20 minuts, havent-hi dues patrulles de proximitat per a una població de 170.000 habitants, en un dia de molts successos, fàcilment, els castellonencs podem quedar orfes d'aquest servei policial algunes hores al día".
En aquest sentit, Marín-Buck ha apuntat que "en Cs volem saber quin ha sigut el temps mitjà de resposta durant aquestes vesprades, a quins no s'ha enviat servei, quins són els serveis mínims que han d'estar protocolitzats des de fa anys, i quants serveis han hagut de remetre's al CNP per falta de recursos".

Finalment, el responsable de Cs a l'Ajuntament de Castelló es pregunta "si encara amb aquest servei, precari i insuficient, l'alcaldessa i el seu regidor de Seguretat Ciutadana continuaran traient pit i venent el model de policia de proximitat davant la FEMP i en el món sencer" perquè "es predica amb l'exemple" ha conclòs.

Tornar