Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Ciudadanos

Marn-Buck: "A Castell hi ha molt de talent per a reconixer el 9 d'Octubre, no hi ha necessitat d'anar a buscar-ho fra"

Dimarts, 8 de Octubre de 2019


El portaveu de Cs es pregunta "per què Rosa Serrano és guardonada per dues institucions el mateix dia"   Castelló, dimarts 8 d'octubre de 2019

En aquesta edició, el premi valencià per la llengua recau en Rosa Serrano Llàcer, de Paiporta (València) just el mateix dia que rep l'Alta Distinció de la Generalitat. El portaveu de Cs entén que "els mèrits per a tots dos reconeixements seran els mateixos, que tal com diuen des de la Fundació Huguet ha sigut treballar pel procés normalitzador del valencià".
No obstant això, Marín-Buck ha recordat que "aquesta senyora és la fundadora de la primera escola en Valencià, La Gavina de Picanya (València) que va nàixer totalment privada i que actualment és concertada. Un model educatiu –ha continuat dient- totalment qüestionat per qui la premia i per descomptat, per qui governa i gestiona l'educació dels castellonencs i valencians i, que amb les seues polítiques limita la capacitat d'elecció dels pares respecte a l'educació dels seus fills".


Per tant, el portaveu de Cs s'ha preguntat "quins són els motius pels quals Rosa Serrano és mereixedora d'un premi a Castelló" perquè "és tot una mica incongruent". I ha ironitzat amb què "una senyora de València que rep un premi a Castelló, el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, i el mateix dia rep un altre de categoria superior en la Generalitat, sent fundadora de la primera escola en valencià del País Valencià (tal com apareix en la informació) el domini digital de la qual de la mateixa és: .cat i de gestió concertada, un model com menys qüestionat pel Botànic i el Fadrell… Perquè des de Cs no acabem de comprendre-ho", ha conclòs Marín-Buck.
. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck ha posat en valor als castellonencs i ha defensat que "a la nostra ciutat hi ha molt de talent per reconéixer i per premiar i un bon dia per a fer-lo, podria ser demà, 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, sense necessitat d'anar a buscar-ho fóra". Marín-Buck ha criticat d'aquesta manera un dels premis que demà, com cada any, entregarà la Fundació Huguet.

Tornar