Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Ciudadanos

Ventura: "la Declaraci Institucional del Fadrell sobre noves lleis de joc s un anunci electoralista pel clam social"

Dijous, 24 de Octubre de 2019


Esteban Ventura assegura que si el Grau o el Fadrell hagueren vist el problema, haurien posat en marxa la moció que Cs va presentar fa 1 any   Castelló, dijous 24 d'octubre de 2019
"Des de Cs ja presentem aquesta iniciativa, al novembre de 2018, preocupats pel nombre de noves obertures d'aquestes sales i tenint en compte les altes xifres de ludopatia registrades en menors i joves, instàvem a l'ajuntament de Castelló com a administració competent per a atorgar les llicències a portar un control d'aquestes", ha recalcat Ventura.
Així mateix, el regidor de Ciutadans ha manifestat que "la setmana passada, concretament, el 14 d'octubre, en la comissió informativa de Sostenibilitat i Ordenació del Territori, vaig preguntar en quina situació es trobava la nostra moció, al que el regidor Rafa Simó em va respondre que en aquesta matèria cal estar al que es disposa en la legislació estatal i autonòmica".

"Doncs bé, si fa escassament 10 dies, el regidor de la matèria respon això, quan tots sabem que la legislació autonòmica vigent, modificada ara fa un any també, només fa referència a la distància entre sales de jocs i no entre aquestes i centres educatius, convindran amb mi que això d'aquesta Declaració Institucional és merament electoralista", ha opinat Esteban Ventura perquè "en cas contrari, la resposta a la meua pregunta caldria haver sigut diferent, com que: estem treballant en una nova iniciativa, o simplement, és que no són del tot transparents".
Finalment, Esteban Ventura ha criticat una vegada més "la gestió improvisada del Fadrell i les polítiques curtterministes". "És clar que rectificar és de savis però no a canvi de traure rèdit polític. Si hagueren considerat de debò el problema, el govern del Grau primer i, després del Fadrell, hagueren posat en marxa i executat la moció de Ciutadans i ara no estaríem parlant de l'obertura d'una nova casa d'apostes entre quatre centres educatius a la nostra ciutat", ha conclòs l'edil de Cs.
. El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Esteban Ventura, ha indicat que "la Declaració Institucional que han signat tots els grups municipals que formen el Acord del Fadrell per a sol·licitar al govern Central i Autonòmic noves lleis de joc perquè prohibisquen la instal·lació de cases de joc i apostes prop de centres educatius, és un anunci merament electoralista pel clam social a causa de la proliferació d'aquestes".

L'edil de Cs, ha recordat que "just fa un any, des de Ciutadans, vam presentar una moció a l'ajuntament de Castelló en la qual es demanava explícitament, fer les modificacions precises en tota normativa i planificació municipal a fi de prohibir l'obertura de cases d'apostes i joc en les proximitats de centres escolars, instituts, centres juvenils i edificis públics amb alt trànsit de menors d'edat". "Una moció –ha continuat dient Ventura- que va ser aprovada per unanimitat i que encara està en el calaix de sastre".

Tornar