Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Ciudadanos

Cs de Castell presenta una moci per a renovar la cartelleria pblica i senyalstica viria en valenci, castell i Angls

Dissabte, 18 de Gener de 2020


 Marín-Buck: "Des de les administracions no podem imposar una llengua cooficial en detriment d'una altra. Fomentar no és sinònim d'excloure"

 

Castelló, dissabte 18 de gener de 2020. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck, ha traslladat que "el seu Grup ha presentat hui una moció per a fer un ús del plurilingüisme real en la redacció de la nova ordenança municipal reguladora de la cartelleria i senyalística viària de la nostra ciutat".


El portaveu de Cs ha recordat que "després de l'aprovació de la versió valenciana del topònim de Castelló per Castelló de la Plana, el regidor de política lingüística, Francesc Mezquita, va anunciar la redacció d'una ordenança per a regular el disseny i la tipologia lingüística dels cartells en la via pública".

En aquest sentit, Marín-Buck, ha indicat que "aquesta és una bona ocasió perquè aqueixa normativa i en conseqüència, els cartells i senyals complisquen amb la normativa vigent de garantir l'ús del valencià i el castellà ja que són les dues, llengües cooficials a la nostra ciutat". A més, Marín-Buck ha apuntat que "des de les administracions no podem imposar una en detriment d'una altra perquè fomentar no és sinònim d'excloure".

A més, "tenint en compte que Castelló, ha quedat finalista, en segon lloc com a millor ciutat accessible europea 2020, caldria incloure en aquesta ordenança municipal reguladora de cartelleria i señalítica per a la seua posterior aplicació, l'anglés, considerant aquesta la primera llengua estrangera coneguda i usada", ha matisat l'edil de Cs.


Finalment, Marín-Buck ha explicat que en Cs "pretenem complir amb la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i Llei de de Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària vetlant per la igualtat i la llibertat de tots els castellonencs i d'aquells que ens visiten" i per descomptat, "perquè l'administració cobre fins a l'últim euro de les multes, també de les que es recorren, perquè no podem permetre que el criteri lingüístic siga un recurs per a evitar el pagament", ha conclòs el portaveu de Cs.


El responsable de Cs a l'Ajuntament ha aprofitat aquesta ocasió per a anunciar que desde Cs es sumen a la mobilització de hui per la llibertat d'elecció de la llengua i contra la llei del timolingüismo de Marzà.

Tornar