Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Podem-Esquerra Unida

Podem Castell inicia el curs poltic amb una conferncia del diputat nacional Txema Guijarro

Dijous, 5 de Setembre de 2019Podem Castelló ha organitzat aquest divendres una conferència de Txema Guijarro, secretari general de la formació en el Congrés dels Diputats, en la qual abordarà les negociacions per a conformar el Govern central.

L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores en la seu de la Morada de Podem de Castelló, al carrer Mijares 105, i es produeix a dues setmanes que finalitze el termini perquè se celebre el debat d'investidura (23 de setembre) i s'evite la celebració d'unes noves eleccions generals.

D'aquesta forma, l'agrupació castellonenca inicia el curs polític amb un debat a càrrec del diputat nacional. Guijarro, que ocupa el quart càrrec orgànic en importància de Podemos en el Congrés (després del president, portaveu i portaveu adjunt) relatarà l'estat de les negociacions, que en aquests moments es caracteritzen per la negativa de Pedro Sánchez a acceptar un govern de coalició.

Podem de Castelló adverteix que la repetició d'eleccions suposaria la pèrdua d'una oportunitat històrica per a dur a terme una agenda social que revertisca les polítiques de retallades dels últims anys. Així, aposta per traslladar a Madrid els exemples de Castelló i València. El secretari general de Podem a la ciutat, Fernando Navarro, subratlla que només un executiu progressista podrà fi a lleis aprovades pel Partit Popular que limiten el finançament dels ajuntaments, especialment la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, coneguda com a Llei Montoro.

Tornar