Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Podem-Esquerra Unida

Navarro denncia que el PP va prometre en 2010 una zona gastronmica en les tasques que mai va executar

Divendres, 27 de Setembre de 2019


El PP va prometre en 2010 declarar les tasques de Castelló com a Espai Urbà d'Interés Gastronòmic. Les tasques portaven llavors dos anys de conflicte judicial. Però aquesta mesura mai va arribar a iniciar-se i només es va quedar en un mer anunci. Així ho recorda el portaveu de Unides Podem, Fernando Navarro, qui acusa els populars de "enganyar" i generar "falses expectatives" als propietaris de les tasques quan per a fer front a l'última sentència judicial proposen aprovar de forma immediata la declaració de zona gastronòmica.

Navarro subratlla que la sentència anul·la l'article de l'ordenança que regulava el consum en les tasques per estar en vigor la ZAS i que els serveis jurídics municipals afirmen que la proposta del PP podria derivar en un possible delicte de desacatament de l'ajuntament per incompliment de la sentència. Ressalta que la zona gastronòmica (que validarà el model tradicional de les taasques) s'impulsarà quan es constate una reducció del soroll.

El regidor subratlla que per al últim ple va proposar al PP consensuar una moció que especificara que la declaració de zona gastronòmica es promourà quan es "donen les garanties jurídiques" i que els populars es van negar oferint una alternativa "inviable", segons els tècnics municipals, afirma. Els populars plantejaven aprovar ja la zona gastronòmica i després deixar-la en suspens, una mesura que emula, apunta Navarro, a la declaració d'independència de Catalunya de Carles Puigdemont.

Com a mostra de les incongruències del PP, el regidor de Unides Podem trau a col·lació la proposta de declaració d'espai gastronòmic que van anunciar els populars en 2010 i que mai es va portar a terme. De fet, en 2013, el propi PP va reconèixer que aquesta nomenclatura no existia. Aquesta figura apareix en la nova Llei de Salut Pública per a reforçar espais singulars, que va ser consensuada en 2018 en les Corts Valencianes.

Cal recordar, a més, que la sentència judicial anul·la l'article de l'ordenança que va aprovar el PP en 2012 i que la ZAS va ser activada per primera vegada per un govern popular en 2010.

Aquest procés judicial ha arribat a la seua fi i l'objectiu a partir d'ara, subratlla Navarro, és evitar una repetició d'un altre pleit en les tasques i aconseguir un punt d'acord entre les parts afectades. Per això demana la implicació de veïns, hostelers i ciutadania per a reduir el soroll en les tasques. Navarro ja ha mantingut reunions amb Sense Soroll i els propietaris de les tasques. Amb aquests últims ha pactat accelerar els mesuraments en la zona i reunions cada dos mesos, mentre els tasqueros s'han compromés a reforçar el control horari a fi d'aconseguir una disminució dels decibels.

D’acord a la resolució judicial, el consum d'alcohol en l'exterior de les tasques se circumscriu a l'entorn de vetlladors i terrasses.

Tornar