Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Podem-Esquerra Unida

Garrido revela que el 70% d'habitatges municipals irregulars estan en aquesta situaci des de fa ms de 10 anys

Dimarts, 1 de Octubre de 2019


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha informat que 58 de les 221 dels habitatges socials municipals es troben en situació irregular i que el 70% d'aquestes 58 estan d'aquesta forma des de des de fa més de 10 anys, de les quals huit estan així des de fa més de 20 anys. La falta de regularització s'arrossega des de fa anys i la majoria dels casos es deu a qüestions administratives.

"Dels 58 casos, alguns es tracten de contractes d'arrendament en els quals no s'ha efectuat la subrogació, unes altres són ocupacions irregulars en les quals no consta títol o els actuals ocupants no coincideixen amb el titular de l'autorització", afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, que destaca que aquestes dades han sigut extrets gràcies al treball elaborat pel programa de Jornals de Vila en l'anterior mandat. "Aquesta actuació és la que ha permés fer tot el treball d'inspecció dels habitatges i conèixer el seu estat", assevera.

Segons la regidoria, l'ocupació irregular no vol dir que els habitatges hagen sigut objecte d'usurpació, sinó que la majoria estan en una situació d'irregularitat administrativa, "tenint bona part de la responsabilitat els governs anteriors, especialment els del PP".

Així, de les 58 irregulars, 40 estan d'aquesta manera des de fa més de 10 anys, i en el cas de 8 d'elles (una de cada cinc) fa més de 20 anys.

D'aqueixes 40 ocupades irregularment, hi ha 16 pendents de subrogar des de fa més de 10 anys, "ja que són residents familiars o parents dels titulars dels arrendaments", afigen fonts de la regidoria, que ressalten que el 45% dels habitatges ocupats irregularment ho estan per familiars i parents dels titulars originals.

La regidora afirma que "que hi ha hagut avanços en les regularitzacions i en l'elaboració del cens per a conèixer la situació", però estima que "que fa 10 anys cap regidoria del PP tènia coneixement d'aquest desastre caos administratiu en el funcionament de l'habitatge social municipal".


Nova regularització
Garrido subratlla que l'Oficina d'Habitatge treballa ara a regularitzar i a "posar ordre" en els habitatges a fi de garantir "els drets dels residents", la qual cosa comportarà un "estudi i intervenció prèvia de la la situació de la unitat familiar per part dels serveis socials en tractar-se de famílies en situació d'exclusió o vulnerabilitat social.

Així mateix en breu es licitarà un concurs de compra d'habitatge que es destinaria a lloguer social dotat en amb un pressupost de 1,8 milions d'euros. Així, també es demanarà a les entitats financeres que mobilitzen pisos buits per a arrendaments socials.


Tornar