Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Podem-Esquerra Unida

Podem-EUPV confia en que l'aniversari de Les Normes de Castell torne a la plaa Major en 2020

Divendres, 29 de Novembre de 2019


El grup municipal de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castelló confia en el retorn de la celebració de Les Normes de Castelló en els pròxims anys a la Plaça Major després de denegar-se el permís d’ocupació per a este any. «Sentim que s'haja denegat la plaça Major per a aquest acte i reiterem el nostre clar compromís amb la normalització lingüística», afirmen des de la confluència.

Podem-Esquerra Unida ha intentat durant esta setmana la permanència de la celebració en la plaça Major després de conéixer la denegació de l’emplaçament i les propostes de reubicacions en altres punts de la ciutat, però els tràmits tècnics iniciats per a la celebració d’una altra activitat per part de l’Ajuntament feien impossible eixe canvi en l’ocupació de la plaça.

«El nostre grup municipal entenem les polítiques de normalització del valencià com tasques encara molt necessàries en la nostra ciutat i reconeixem la tasca de Castelló per la Llengua en l’organització de la commemoració de les Normes de Castelló durant els últims anys», explicant des del grup municipal.

Durant esta setmana, el grup Podem-EUPV i la resta d’integrants del govern municipal han explorat la possibilitat de tornar a concedir el permís d’ocupació de la Plaça Major, però es va rebutjar esta possibilitat per qüestions tècniques que perjudicarien a l’Ajuntament.

També des del grup Podem EUPV reafirmen «les nostres disculpes a Castelló per la Llengua, com ja els vam traslladar en una reunió, per la denegació del permís», així com també animen a «reubicar l’esdeveniment en un altre espaio proposat per l’Ajuntament amb el compromís que el pròxim any torne a ser possible celebrar les Normes de Castelló a la Plaça Major».

Tornar