Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Podem-Esquerra Unida

Fernando Navarro: "Les grans transformacions per a Castell necessiten un govern fort"

Dimecres, 18 de Desembre de 2019


"Hem establit les bases per a impulsar la transformació de la ciutat, per a garantir el dret a l'habitatge i fer front al canvi climàtic", ha subratllat el portaveu de Podem-EUPV i regidor de Transició Ecològica a l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, en un desdejuni informatiu en el qual realitzat balanç dels primers mesos de mandat al costat de la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Navarro s'ha referit a les desavinences registrades en el si de l'equip de govern, com en la negociació de les ordenances fiscals o ara en matèria de festes. Ha destacat que Podem-EUPV juga un paper de "engranatge" en l'Executiu municipal i ha proposat de manera urgent la constitució formal de l'òrgan de coordinació intern que forma part del Acord de Fadrell per a "gestionar les discrepàncies".

Ha subratllat que la coordinació és "millorable" i ha apel·lat a "la responsabilitat conjunta" per a potenciar la unitat del govern. "Les polítiques de transformació en habitatge i transició ecològica necessiten un govern fort", ha afegit.

El portaveu de Podem-EUPV ha ressaltat que la confluència ha demostrat "capacitat de diàleg i govern". "Per primera vegada en 40 anys l'espai de la política d'esquerres i de regeneració integra el govern de la ciutat i hem demostrat capacitat per a convertir les nostres propostes polítiques en un pragmatisme radical", ha agregat.

Entre altres actuacions, en matèria d'Habitatge, la regidora María Jesús Garrido ha destacat la posada en marxa d'una bossa de lloguer social- amb un preu màxim de 300 euros al mes i un incentiu de 1.500 euros per al propietaris-, i les primeres actuacions per a ampliar el parc públic de lloguer social "per a fer front a la bambolla del preu del lloguer".

En Transició Ecològica, àrea que integra gestió integral de l'aigua, medi ambient i agricultura, Navarro ha resaltat que en aquesta primera etapa de legislatura "hem començat a dibuixar l'horitzó de transformació verda que necessita la ciutat". Ha ressaltat els primers tràmits per a impulsar el primer parc agrari periurbà de la de la Comunitat Valenciana, que fomentarà la recuperació de cultius abandonats i el desenvolupament de producció de proximitat; i l'aprovació del Consell Muncipal Agrari i de Sostenibilitat.

Quant a la gestió integral de l'aigua, l'edil de transició Ecològica ha explicat que treballa per a canviar el paradigma i concebre l'aigua com un ecosistema i no sols un recurs. Sobre aquest tema, ha esmentat la seua aposta per promoure una gestió del subministrament i de la depuradora "més transparent i participativa", i la proposta de posar en valor i recuperar espais de la Marjaleria a través de rutes de l'aigua"".

La tercera línia d'actuació de Transició Ecològica consisteix en la redacció d’un pla de qualitat de l'aire. En aquest sentit, ha explicat Navarro, la regidoria ja ha rebut un informe de la Universitat Politècnica de Catalunya que indica els mesuraments que han de realitzarse en el Serrallo, i s'ha mantingut una reunió amb el ITC perquè impulse un estudi centrat en el cas urbà.

Ha destacat que la quarta prioritat es fonamenta en l'objectiu de la descabornització de la ciutat i, per a això, ha ressaltat l'aprovació en el ple d'aquest dijous de les traves administratives que existien a nivell municipal que frenen la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Finalment, Navarro i Garrido han posat de manifest la importància del pla de regeneració en el barri de la Guinea, que comportarà mesures d'eficiència energètica i de rehabilitació en els habitatges socials.

Tornar