Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Podem-Esquerra Unida

Podem-EUPV demana responsabilitat i reforar la coordinaci entre els partits del'Acord de Fadrell

Dijous, 19 de Desembre de 2019


El grup municipal de Podem-EUPV de l'Ajuntament de Castelló insta a reforçar la coordinació en el si de l’Acord de Fadrell després de les diferències sorgides en el ple d'aquest dijous, en el qual Compromís s'ha desmarcat dels seus socis en una moció presentada pel PP i Ciutadans en matèria de l'organització de les festes. El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, admet que els tres partits "no hem sabut gestionar" les últimes divergències, per la qual cosa i a la vista d'això, ha proposat la convocatòria de la comissió de seguiment de l’Acord de Fadrell per a millorar els canals de coordinació.

"Ha·sigut un Ple dur en perdre la majoria que va donar origen al Acord de Fadrell en aquest punt (festes). "Els tres grups no hem sigut capaços de gestionar aquestes diferències, hem de millorar la coordinació, però l’Acord de Fadrell ha de continuar perquè és l'única opció que garanteix les transformacions que necessita la ciutat", ha explicat Navarro.

Podem-EUPV ha anunciat al acavar el Ple al PSPV i Compromís la seua intenció de convocar la comissió de seguiment a fi d'afermar la unitat d'acció de la coalició d’esquerres. Navarro ja va traslladar el dimecres en un desdejuni informatiu que les "transformacions a la ciutat necessiten un govern fort".

Podem-EUPV, va afirmar igualment Navarro el dimecres, ha jugat en aquests sis un paper d'engranatge en l’Acord de Fadrell. Per al ple d'aquest aquest dijous ha intentat fins a l'últim moment aconseguir un consens amb Compromís sobre l'organització de les festes.

Per a evitar noves crisis en el Govern, la confluència defensa que es formalitze la constitució de la comissió de seguiment. Afirma que l'objectiu d'aquesta proposta és el "de facilitar la presa de decisions tripartida i garantir un òptima execució del programa de govern". L’Acord de Fadrell ja contempla la convocatòria de comissions de coordinació o de seguiment però no li l'ha donada una reglamentació. Per això, la confluència demana estructura la comissió de seguiment manera formal.

Segons aquest plantejament, els temes que es tractarien estarien vinculats a temes transversals com el PGOU, les ordenances fiscals, ordenances reguladores, relació de llocs de treball, pressupost i plans departamentals, inversions, model energètic, i Edificant. També les discrepàncies polítiques.

La periodicitat de les reunions seria d'una vegada al mes; i qualsevol de les tres parts podria convocar una reunió extraordinària, amb una antelació de tres dies.
Així mateix, afegixen des del grup municipal, els acords que es fixen en la comissió es traslladaran a la Junta de Govern.


Tornar