Està en: INICI > Banda Municipal de Castell > La banda > El director

Director de la Banda Municipal de Castell

Marcel Ortega i Mart.
Director de la Banda Municipal de Castell.

Marcel Ortega i Mart (La Secuita, 1990) s el director titular de la Banda Municipal de Castell des del 2019, plaa que obt per oposici.

s graduat en Direcci d'Orquestra i de Cor a Musikene, Centre Superior de Msica del Pas Basc, i t el mster en Direcci d'Orquestra per la Haute cole de Musique de Ginebra. Del seu recorregut acadmic cal destacar que va formar part de l'Escolania de Montserrat, ha estudiat clarinet al Conservatori de Tarragona i ha estat becat com a Erasmus per estudiar al Conservatori G. B. Martini de Bolonya.

Ha tingut l'oportunitat de formar-se amb mestres com Jaap van Zweden -titular de la Filharmnica de Nova York-, Rafael Pascual-Vilaplana, Arturo Tamayo, Enrique Garca Asensio o Manel Valdivieso.

Ha estat el director titular de la Banda Municipal de Lancy (Sussa), de l'Orquestra i la Banda de la Universitat Rovira i Virgili i de la Jove Orquestra InterComarcal. Ha dirigit la Banda Municipal de Barcelona, l'Orchestre Buissonnier de Ginebra, la Jove Orquestra de Ponent de Lleida, o la Cobla Berga Jove. Ha fet cursos de direcci al capdavant de l'Orquestra de Cambra de Ginebra, l'Orquestra Simfnica de Bilbao i l'Orquestra Simfnica d'Euskadi, i ha collaborat en una gravaci amb l'Orquestra de Radiotelevisi Espanyola.

En l'mbit de la composici, ha guanyat dues categories dels "Premis Reus de Composici per a Corals Infantils", l'any 2012; el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya li ha publicat diverses obres.