Està en: INICI > Famlia i Infncia > Castell Ciutat Amiga de la Infncia > Castell Ciutat Amiga de la Infncia

Celebrem la Declaraci del Dia Universal dels Drets de la Infncia i lAdolescncia

Els xiquets, les xiquetes i adolescents de la ciutat, un any ms celebren i visibilitzen els Drets de la Infncia i lAdolescncia amb la lectura plurilinge del Decleg dels Drets de la Infncia i lAdolescncia. Enguany han participat 8 centres educatius de primria i secundria en la realitzaci de la lectura realitzant aquest vdeo.

Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable

Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable

Emmarcat en la programaci per la Commemoraci dels Drets de la Infncia, amb la finalitat de previndre la sedestaci prolongada, agreujada per la situaci sanitria provocada pel Coronavirus, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia, Famlia i Infncia durant la setmana del 16 al 20 de novembre es compartir amb tots els Centres Educatius de Primria i Secundria de Castell la Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable.

Campanya per la Promoci del Dret a una Vida Saludable


Activitat STEM BP on-line "Construeixo el meu Disc de Newton" per al dia dels Drets de la Infncia.

STEMBP

STEM

Des del grup STEM bp, en collaboraci amb la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia de l'Ajuntament de Castell en la setmana de la Commemoraci del Dia Internacional dels Drets de la Infncia, tal com us hem anat informant els centres, us oferim el taller on-line "Construeixo el meu Disc de Newton" per als cursos de 5 i 6 de primria dels diferents collegis de Castell, per a encuriosir per les cincies.

En la setmana del 16 al 21 novembre, especialment el dia 20 celebrem el dia dels Drets de la Infncia. Enguany organitzem una de les activitats amb el Programa STEM de bp Refineria de Castell. Aquest grup de voluntaris i voluntries collaboren des de fa anys amb els centres educatius de Castell i voltants per a presentar la seva experincia i transmetre als i les estudiants que triar estudis tcnics s una opci. A travs de xerrades i tallers, es desmitifiquen els estereotips associats als estudis tcnics i s'inspira i motiva per a canalitzar el talent cap a les professions STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), tenint especial sensibilitat en qu les xiques estudin STEM i aix que arriben a optar d'una forma representativa a les mateixes oportunitats.

En aquest vdeo promocional de l'activitat trobareu les indicacions de com dur a terme l'activitat a l'aula.
Drets de la Infncia i la Adolescncia

Castell pels Drets de la Infncia i lAdolescncia

Un any ms des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia de l'Ajuntament de Castell de la Plana volem promoure, visibilitzar i garantir els Drets de la Infncia manifestant el nostre comproms com a Ciutat Amiga de la Infncia, en collaboraci amb els centres educatius.

Us convidem als actes de Commemoraci del Dia Universal dels Drets del Xiquet, la Xiqueta i l'Adolescent.


Butllet informatiu de la DGIA

La Direcci General d'Infncia i Adolescncia, en el seu objectiu de donar difusi a les tasques i activitats que es duen a terme amb els xiquets, xiquetes i adolescents, va crear un Butllet Informatiu.

Aix doncs, han editat el Butllet informatiu nmero 3, en el qual es recullen les principals novetats i actuacions realitzades durant el tercer trimestre de 2020.

Aquest Butllet, aix com els nmeros anteriors, estan publicats en la pgina web de la Vicepresidncia i Conselleria dIgualtat i Poltiques Inclusives.

Desitgem que la informaci que cont el document puga resultar-vos d'inters.

ButlletContacontes pels Drets de la Infncia

En el marc de la Commemoraci dels Drets de la Infncia, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia, us volem convidar al Contacontes pels Drets de la Infncia online.

L'activitat es basa en l'lbum illustrat "El somni de Nadia", es tracta dun espectacle dirigit a infants de 3 a 8 anys aproximadament.

La infncia confinada. Com viuen xiquetes, xiquets i adolescents la situaci de confinament?

La infncia confinada. Com viuen xiquetes, xiquets i adolescents la situaci de confinament?

El Consell Municipal de la Infncia i l'Adolescncia de Castell va rebre per part del Servei de Promoci dels Drets de la Infncia i Adolescncia de la GVA una proposta per participar en una investigaci que un grup de socilegs i socilogues estava desenvolupant sobre la percepci de les xiquetes, xiquets i adolescents sobre la situaci generada pel Coronavirus a Espanya. Finalment han participat 18 xiquetes, xiquets i adolescents de Castell, d'un total de 67 en tota la Comunitat Valenciana i una participaci total de 425 infants i adolescents. A continuaci podeu veure els resultats de l'estudi "La infancia confinada. Cmo viven nias, nios y adolescentes la situacin de confinamiento?". L'estudi ha estat realitzat en el suport fonamental de l'associaci Enclave de Evaluacin y Enfoque de Derechos Humanos.


Manifest i propostes del Consell Municipal de la Infncia i l'Adolescncia per a l'equip de Govern Local davant la crisi de la COVID-19

Castell pels drets de la infncia i l'adolescncia

Us convidem als actes de Commemoraci del Dia Universal dels Drets del Xiquet, la Xiqueta i l'Adolescent. Des de la Regidoria de Benestar Social, Dependncia i Infncia de l'Ajuntament de Castell de la Plana volem promoure, visibilitzar i garantir els Drets de la Infncia manifestant el nostre comproms com a Ciutat Amiga de la Infncia.

Castell pels drets de la infncia i l'adolescncia> Manifest del Consell de Participaci Activa dels xiquets, xiquetes i adolestents de Castell.

> Acord plenari de 26 d'abril de 2018, pel qual es sollicita a UNICEF Comit Espanyol iniciar els trmits per a l'obtenci del Segell de Reconeiximent de Ciutat Amiga de la Infncia.

> Normes d'organitzaci i funcionament del Consell Municipal de la Infncia i l'Adolescncia de Castell.
En vigor des del dia 8 de juny de 2018.


> Butllet Oficial de la Provncia de Castell nmero 68, de 7 de juny de 2018, en el que es publica l'Aprovaci de les Normes d'organitzaci i funcionament del Consell Municipal de l'Infncia i Adolescncia de Castell de la Plana.

> Memria d'Accions a favor de la Infncia i l'Adolescncia.

> Decret de 15 de mar de 2018, de constituci de la Mesa de Coordinaci Interna d'Infncia i Adolescncia.

> Informe diagnstic sobre la situaci de la Infncia i Adolescncia de Castell.
    > Annexes.

> Acord plenari de 31 de maig de 2018, d'aprovaci del Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Publicaci en el Levante del dia 3 de juny de 2018, de l'aprovaci del Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Nota de Premsa del Gabinet de Comunicaci de l'Ajuntament sobre l'aprovaci del Primer Pla Municipal d'Infncia i Adolescncia.

> Publicaci en el Levante del dia 18 de juny de 2018, relativa al Primer Pla municipal d'Infncia i Adolescncia.