Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Redondo: "L'ocupaci a Castell va a menys i ni la temporada estival s suficient per a reactivar-lo"

Dimarts, 6 de Agost de 2019
El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, alerta que "l'ocupació a Castelló va a menys i ni la temporada estival és suficient per a reactivar-lo". Per aquest motiu, sol·licita "mesures urgents i extraordinàries" per part de l'equip de govern municipal, amb la finalitat de "crear les condicions que afavorisquen la dinamització de l'activitat econòmica en la capital de la Plana i, amb això, la generació de llocs de treball".

Redó ha realitzat aquestes declaracions després d'analitzar les dades del Servei d'Ocupació Pública Estatal i del Servef referits al mes de juliol, el primer de la campanya turística d'estiu, en els quals es constata una caiguda en els contractes, malgrat ser un període en el qual tradicionalment es produeixen més altes, per l'efecte arrossegue de l'hostaleria i el turisme.

Així, el mes de juliol, es van realitzar a Castelló 6.831 contractacions, una dada que contrasta amb les 7.435 que es van realitzar en el mateix període de l'any 2018, és a dir, 604 menys, la qual cosa representa una caiguda interanual de quasi el 10% (-8,12%).

"Això significa que per cada 10 llocs nous, s'estan generant un menys que fa un any, una xifra molt important i que posa de manifest que les polítiques econòmiques del PSOE, tant a nivell nacional com a nivell local, no estan servint per a atendre la que és la principal preocupació i necessitat vital dels castellonencs: tindre un lloc de treball", ha denunciat Juan Carlos Redondo.

En aquest sentit, l'edil popular ressalta que són els dos sectors amb més pes en l'economia de Castelló, el turisme i la indústria, els que més han evidenciat la caiguda de l'activitat quant al mercat laboral. En el cas del sector serveis, són quasi 300 contractes menys, mentre que en la indústria, la caiguda ha sigut de quasi 260 ofertes menys.

"Castelló continua tenint hui dia 13.408 aturats, una bossa d'aturats que és pràcticament idèntica a la qual hi havia fa un any, ja que al juliol de 2018 eren 13.529 les persones inscrites. És evident que l'economia s'està alentint, un problema que va lligat a un de caràcter local, i és la falta d'aposta clara i decidida de l'equip de govern municipal, per a convertir a Castelló en un referent turístic, la qual cosa suposa un llast perquè el sector serveis es convertisca en un motor per a la generació d'ocupació en la capital de la Plana", ha assenyalat Redondo.

"És hora que el tripartit es pose les piles i treballe d'una vegada en la generació de les condicions que permeten el desenvolupament de l'economia i l'ocupació a Castelló, i això passa per potenciar el turisme. Seguim sense posar en valor les infraestructures que poden portar clients a la ciutat i les regions emissores de clients segueixen sense conéixer la nostra ciutat, per la qual cosa trien altres destinacions de la nostra costa provincial, perdent-se oportunitats", indica, després del que adverteix: "Si l'economia continua deteriorant-se, com tot apunta, Castelló i els castellonencs ho passaran molt malament. És urgent anticipar-se i posar totes les mesures a l'abast, per a evitar aquesta situació", conclou Juan Carlos Redondo.

Tornar