Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Guillamn: "Els retards del parc de la Panderola del Grau sn fruit de les presses electoralistes de Rafa Sim i els canvis de criteris poltics arbitraris del PSOE"

Divendres, 9 de Agost de 2019
El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, afirma que "els retards i la culpa que els veïns del Grau no vagen a poder gaudir del nou parc de la Panderola no és per un problema d'arrels, sinó per les presses electoralistes del tinent alcalde del districte marítim, Rafa Simó,i pels canvis polítics arbitraris en el si del PSOE en l'equip de govern municipal".

Guillamón s'ha pronunciat així després que el portaveu del tripartit d'Amparo Marco revelara ahir que la Junta de Govern Local ha aprovat la modificació del projecte, la qual cosa retardarà a les obres, "encara per definir, amb les molèsties que això implica per als veïns del Grau", i posant en risc "1,5 milions d'euros d'inversió, possible gràcies als fons europeus".

L'edil del PP recorda que la reforma del parc de la Panderola del Grau és un dels projectes estrela de Rafa Simó. "Ho va vendre abans d'eleccions a so de bombo i platerets fins i tot en un parell d'ocasions, i tenim constància des del Grup Popular que va forçar la maquinària al màxim amb els tècnics de l'Ajuntament de Castelló i de l'empresa adjudicatària amb la finalitat que les obres estigueren en marxa abans de les eleccions del passat 26 de maig, per la qual cosa va ficar les màquines a tot córrer a penes uns dies abans", critica.

"No obstant això, els veïns van veure, no sense sorpresa, que tal com van arribar, van marxar. De fet, fa setmanes que en el recinte no es mou absolutament res, anticipant el que ha acabat per ocórrer: la modificació del projecte i el retard de les obres", indica.

Per a Vicente Guillamón, cap dels problemes que s'han detectat "són nous o haurien de ser tals. Que es justifique Rafa Simó amb les arrels de l'arbratge sembla de Perogrullo, ja que aquestes sobreïxen del sòl és una cosa tan òbvia com que basta anar al parc per a apreciar-les". Quant a l'aparició de la Sèquia del Fil en una menor profunditat a la prevista, com ara al·lega, és una confirmació que els estudis topogràfics i tècnics no es van fer correctament, "i això només va ser per les presses per a ficar màquines i justificar que s'estiguera fent alguna cosa, per a cobrir l'expedient de treball que quatre anys que els van passar en blanc".

El regidor del Grup Municipal Popular i representant del PP en el districte marítim convida al tinent alcalde del Grau Rafa Simó al fet que siga valent i explique les vertaderes raons per les quals s'han parat les obres: "La divisió interna que s'ha generat en el si del PSOE de Castelló, perquè el projecte, tal qual està dissenyat, implica la tala dels arbres, un punt espinós, ja que ja es va veure que va generar polèmica, per la qual cosa la pròpia àrea d'Urbanisme es va veure en l'obligació d'emetre un informe justificant que l'eliminació d'exemplars estava contemplada en el projecte aprovat". "Anem, que tot estava contemplat i previst en el projecte, i que el que ha passat és que ara hi ha hagut un canvi de criteri, una arbitrarietat que no sabem quant temps dilatarà les obres i les molèsties per als veïns, i fins i tot si suposarà un sobrecost, que en temps ja ho és, i veurem si també és econòmic", afig Vicente Guillamón.

"El PSOE va concórrer a les eleccions dopat, fent un ús partidista de la institució, aprofitant una inversió que pensava que era rendible de cara a les urnes. Les evidències estan desmuntant les mentides de Rafa Simó i el PSOE en el Grau, amb projectes que s'enfonsen com un castell de naips com a conseqüència de governar en clau electoral en lloc de pensar en els resultats i a cobrir les demandes dels graueros. Una vegada més, les iniciatives es posen en perill pels canvis arbitraris de criteris polítics en el propi si dels socialistes de l'equip de govern. Des del PP estem d'acord en la remodelació d'aquest espai, però estem absolutament en contra de les formes amb les quals s'està executant. És hora que es diga tota la veritat als castellonencs", conclou.

Així mateix, destacar que la modificació del projecte s'ha aprovat "en una junta de govern extraordinària, celebrada ahir per la via d'urgència i que a priori no estava prevista, sens dubte amb l'objectiu de poder activar aquesta mesura, que sens dubte era la més destacada de quantes es van abordar en una convocatòria que era de tràmit". I per si no fos prou, la mesura s'ha aprovat "a l'agost, perquè el tema passe el més desapercebut possible per als castellonencs, posant de manifest una vegada més la falta de transparència amb la qual actua l'equip de govern municipal".Tornar