Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Carrasco: "La manca d'entesa entre el govern municipal i la Generalitat bloqueja projectes de progrs per a la ciutat"

Divendres, 7 de Febrer de 2020


La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, retreu a ambdues administracions que el projecte del Caminàs per convertir-lo en Via Verda porte paralitzat més de quatre mesos. "També seguim sense avanços de cap tipus respecte a la necessària residència de majors i res tampoc de l'edifici de Borrull, les obres van anunciar que començarien el 2018. Tampoc es coneixen terminis del Pla General"

"L'alineació d'administracions amb el mateix color polític, que segons l'alcaldessa anava a agilitzar tot, està plantejant més problemes que solucions a la ciutat de Castelló. Després de tota una legislatura, ni Puig, ni Oltra, ni Amparo Marco són capaços de posar-se d'acord per desbloquejar els projectes pendents a què es van comprometre amb els castellonencs ", assenyala

7 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que la manca d'entesa entre el govern municipal i el de la Generalitat segueix bloquejant projectes de progrés per a la ciutat. Així s'ha referit respecte a la baralla que mantenen les dues administracions, governades pels mateixos partits polítics, sense donar llum verda a la remodelació del Camí Caminàs, pendent des de la legislatura anterior quan l'alcaldessa Amparo Marco va decretar, "d'amagades" el desistiment de el projecte que pretenia convertir-lo en Via Verda per falta d'autoritzacions i que va posar en risc 4,2 milions d'euros que van haver de ser destinats a altres fins.

El projecte del Caminàs porta paralitzat més de quatre mesos i encara no s'entreveu una solució per part de socialistes, nacionalistes i Unides Podem, com a conseqüència de les taxes que la Generalitat obliga a pagar a l'Ajuntament per la cessió de terra. "Un bloqueig que se suma a altres projectes de caràcter molt social i necessaris com la residència pública de gent gran, de la que a part de la foto que es van fer Marco i Oltra per anunciar-la fa tres anys, no hem tornat a saber res, mentre segueix la demanda a l'alça de places públiques per a majors ", recorda Carrasco.

I afegeix, "també seguim sense avanços de cap tipus respecte a la reforma de l'edifici dels antics jutjats de la plaça Borrull, les obres van anunciar que començarien el 2018 i que com veiem ha estat un anunci propagandístic. Això sí, cada vegada més car per a la butxaca dels castellonencs, perquè tot i albergar en la seua major part dependències autonòmiques, com es pretén, serem els castellonencs els que més pagarem pel condicionament de l'edifici. I el mateix amb l'absència de el Pla General, que van donar pràcticament per aprovat sense atendre a les més 1.000 al·legacions i encara estem a l'espera d'un calendari per a la seua aprovació ".

Per a la líder dels populars a la ciutat de Castelló, "l'alineació d'administracions amb el mateix color polític, que segons l'alcaldessa anava a agilitzar tot, està plantejant més problemes que solucions a la ciutat de Castelló. Després de tota una legislatura, ni Puig, ni Oltra, ni Amparo Marco són capaços de posar-se d'acord per desbloquejar i avançar en els projectes pendents a què es van comprometre amb els castellonencs ".

Pel que fa al front obert amb el camí Caminàs, que manté el govern municipal amb la Generalitat Valenciana i que es segueix dilatant en el temps, els populars recorden que al setembre de 2019 ja van denunciar la falta de transparència de govern d'Amparo Marco. "El mateix govern que s'erigeix en" adalid de la transparència "i presumeix de Ajuntament de vidre, va decretar el 17 de setembre de 2019" d'amagat "i per la porta del darrere el desistiment del projecte de reforma integral del Caminàs, que el convertiria en Via Verda per a la connexió d'ermites adjacents i la millora del seu entorn. I tot perquè no es va fer bé la feina. O no van sondejar que era factible des d'un principi o no es va fer seguiment per convertir-lo en realitat, això sí prèviament ja ho havien anunciat a bombo i platerets ", subratlla l'edil popular.

Aquesta millora urbanística de l'històric camí Caminàs, comptava amb un pressupost de 4,2 milions d'euros, finançat amb fons europeus Feder dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). No obstant això, "tot el que es va prometre als castellonencs, a dia d'avui ha quedat en res", conclou Carrasco.

Tornar