Està en: INICI > Igualtat > Programes, Sensibilitzaci i Activitats > One Billion Rising, 14 de febrer

Des de 2015, a Castell es convoca dones i homes perqu isquen als carrers i trenquen el silenci sobre la violncia en la sexualitat de les dones.

El lema s "un Bili de dones violades s una atrocitat, mil dones ballant s una revoluci".

Des de 2012, Eva Ensler, promou la campanya ONE BILLION RISING, per visibilitzar que ms de mil milions de dones pateixen violncia de gnere en la seua vida; per aix O.B.R. reclama a homes i dones de tot el mn que cada 14 de febrer- "Dia dels enamorats", es reunisquen en llocs pblics i ballen a lestil Flashmob, una pea musical creada per a aquest, fi el missatge del qual clama per Ballar, Caminar, Alar-se i Amar lliurement, enfront de la violaci que constitux pensar en les dones com a objectes i no com a subjectes.

Ms de 200 pasos han participat cada any. s per aix que podem parlar d'"O.B.R." com un moviment global dabast internacional que a tots/es concernix.
Un any ms ens unim a la campanya One Billion Rising (un bili de dones dempeus), grcies a la collaboraci dels IES de la ciutat. Aix, l'IES la Plana ha preparat un tutorial amb el flash mob de la can per a que tot l'alumnat d'altres centres educatius que vulguen participar es sumen a la iniciativa i ballen contra la violncia masclista.