Està en: INICI > Agricultura
El sector agrari est passant per les dificultats de falta de relleu generacional, pressi urbanstica, falta de rendibilitat, etc. i, en conseqncia, l'abandonament dels cultius. En la franja periurbana de la ciutat de Castell la incidncia d'aquest abandonament s especialment alta, i ha dut l'Ajuntament a prendre mesures per a frenar-ho.

Existeix, per tant, la voluntat poltica i tcnica de dinamitzar l'activitat agrria al terme municipal, per la qual cosa es decideix explorar distintes vies d'actuaci, entre les quals es troba la creaci d'un Parc Agrari, desprs de la recent aprovaci de la Llei 5/2019 d'estructures agrries de la Comunitat Valenciana.

En el cintur periurb de Castell es troben les zones on l'abandonament de les parcelles agrries ha sigut ms acusat a causa de l'especulaci urbanstica d'anys passats. Per tant, aquestes zones amb major incidncia d'abandonament han de ser les que siguen objecte d'actuaci prioritria.

Amb la intenci d'analitzar, des d'un punt de vista prctic, les possibles mesures dinamitzadores de l'activitat agrria de Castell, s'han elaborat dos informes preliminars per a disposar d'informaci til per a la presa de decisions de les estratgies que s'ha de seguir per l'Ajuntament en aquest sentit.

S'inclouen a continuaci enllaos a aquests documents per a la seua consulta.