Està en: INICI > Esports
Agenda

Centro de Estudios Olmpicos de Castelln
Acte d´Inauguració. Divendres 18 de Juny de 2010

El Centre d´Estudis Olímpics de Castelló sorgeix de l´interès de conjugar cultura i esport, d´aprofundir en els aspectes formatius i divulgatius de la preexistent Biblioteca Esportiva Municipal i incidir en la promoció dels valors de l´esport en general i l´olimpisme en particular.

Apel·lant a això i a la trajectòria esportiva de Castelló i la seua província l´Alcalde, Alberto Fabra, va signar el Conveni de Col·laboració amb el Comitè Olímpic Espanyol i l´Acadèmia Olímpica, representats pels seus presidents Alejandro Blanco i Conrado Durántez.

El compromís del CEO de Castelló serà el mateix que tenen marcats tots els CEO de les diferents universitats i unes poques entitats locals espanyoles que ho han creat i que es concreten en activitats de difusió del Moviment Olímpic, exposicions, cursos, conferències, noves publicacions, etc.

La inauguració del centre, el 18 de juny de 2010, va servir per a poder veure una exposició sobre la vida i l´obra de Pierre de Coubertin, realitzada per D. Conrado Durántez. Al costat d´ella una àmplia exposició bibliogràfica sobre Pierre de Coubertin, les seues obres i les d´altres autors sobre la seua figura i bibliografia.

Un dels nostres primers compromisos, és continuar ampliant la dotació de la Biblioteca Esportiva Municipal, iniciada a l´octubre de 2004, i especialment la secció referida a Olimpisme i Jocs Olímpics. També, ens plantegem amb especial interès, el recuperar la història de l´esport en la nostra ciutat i província, mitjançant la realització d´exposicions fotogràfiques o publicacions que estudien els orígens i evolució de l´esport i les seues diferents modalitats a Castelló.

Per altra banda, entre les activitats, que en col·laboració amb l´Acadèmia Olímpica es puguen anar programant amb l´objectiu de la difusió de l´olimpisme i els seus valors, adquireixen especial rellevància, quant a la seua difusió entre els més joves, les programades en relació a les competicions de base organitzades pel propi Patronat d´Esports.

>> Biblioteca Esportiva Municipal i Centre d´Estudis Olímpics de Castelló. Dossier informatiu. Publicat Dimecres 23 d´Abril de 2014. Sant Jordi

 • 1. ACTIVITATS
  TALLER GRATUIT: La mort sobtada cardíaca en l´esport: perspectives de diagnòstic i prevenció. 22 de novembre de 2010.

  EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA. Orígens del bàsquet a Castelló. 50 anys: dels ‘40 als ‘90. Patronat d’Esports 25 nov 11 a 9 gen 12. Pavelló Poliesportiu Universitat Jaume I des del 26 de gener de 2012. Va comptar amb la presència del jugador i entrenador olímpic de Castelló JUan Antonio Orenga.

  DÍA OLÍMPIC.  22 de juny de 2012.  Exposició dels 58 cartells oficials dels JJOO de Barcelona 92 (20 aniversari). Exposició de fotografia antiga d'atletisme 1927-1969 (arxiu José Prada de Conflent). Presentació del llibre de Vicente Tomas sobre els orígens de l'atletisme a Castelló 1923-1936.

  DIA OLÍMPIC. 14 juny de 2013. Exposició de fotografia d'atletisme 1970-1986 (arxius José Prada de Conflent, Enrique Beltrán, José Ortuño). Exposicions bibliogràfiques "Educació Física, origen, evolució i antiguitat fins a 1980"; "Pierre de Coubertin 1863-2013, 150 aniversari del seu naixement".

  TAULA RODONA. 24 d'octubre de 2013. "El psicòleg de l'esport; una eina imprescindible des de l'Alt Rendiment a l'esportista ocasional". Eduardo Morelló (Psicòleg del Vila-real CF); Roberto Bautista (tennista professional); Pablo Ania (Campió Espanya windsurf 2013); Paula Linares (atleta elit juvenil); Mª Carmen Molés (psicòloga esportiva). 

  CONFERÈNCIA. 21 de novembre de 2013. "Deterioració de l'estat de forma amb l'edat: COM EVITAR-HO". Eduardo Falcó. Fisioterapeuta i osteòpata.

  ESPORT PER A TOTS/ES. Programa d'Activitat física i salut 2014.
  Programació.

  JORNADA FORMATIVA. 4 d'octubre de 2014. Valors humans i esport. Per a monitors/as de les Escoles Esportives municipals.

  CONCURS DE VIDEOS. "UN ESPORT UN VALOR". Festa homenatge a l'Esport base de la Ciutat de Castelló. 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.
  Concurs de videos dirigit als clubs esportius de la ciutat amb l'objectiu de fomentar i promocionar una pràctica esportiva on prevalgui la formació en valors humans, entenent que una educació en valors suposa un llegat que pot perdurar en el temps i tenir una clara influència en el ple desenvolupament personal i social. A més s'elabora un d'un esportista destacat de la ciutat (2015 Joan Barreda; 2016 Roberto bautista e Ismael del Valle; 2017 Pablo Herrera; 2018 Bárbara Hernando y Vicene Claramonte). Es projecten a la Gala on es distingeix als esportistes menors de 18 anys de totes les modalitats esportives.

  XERRADA DE L'OLÍMPICA EVA CALVO. Dissabte 22 d'octubre de 2016. La subcampiona Olímpica de Taekwondo en un acte "Xerrada-Col·loqui" va compartir amb els/as assistents sobre les experiències viscudes al llarg de la seva carrera esportiva, i de manera molt especial en els passats Jocs Olímpics de Riu 2016.

  VISITA OLÍMPICA. Divendres 1 de març de 2019. El bronze en els 1500 de Los Angeles 84, el càntabre, José Manuel Abascal, al costat del castellonenc finalista en la mateixa prova, Andrés Vera, van visitar la Biblioteca del Centre d'Estudis Olímpics aprofitant la visita d'Abascal a Castelló. Tots dos van donar un xerrada de la seva experiència olímpica al dia següent en la Diputació de Castelló.
  ms informacin
 • 2. ATLETISME EN CASTELLÓ: 1923 - 1936
  Llibre de Vicente Tomás Gallén sobre els orígens de l´atletisme a Castelló entre 1923 i 1936
  ms informacin
 • 3. ESPORTISTES OLÍMPICS DE CASTELLO i PROVINCIA
  Llistat d´esportites i Jocs Olímpics
  ms informacin
 • 4. ESPORTISTES PARALÍMPICS DE CASTELLO i PROVINCIA
  Llistat d´esportites i Paralimpiades
  ms informacin
 • 5. FONS BIBLIOGRAFIC
  Publicacions de Barcelona 92, COE, Joan Antoni Samaranch, Pierre de Coubertin, Jocs Olímpics, Sostenibilitat i medi ambient, Valors, Art, Académies Olímpiques, Filatèlia, Foc Olímpic, ...
  ms informacin
 • 6. MEMÒRIA
  Activitat en el periode 2010-2011
  ms informacin
 • 7. RECURSOS
  Centres d´Estudi, Organismes, Repositoris, Tesis
  ms informacin