Està en: INICI > Esports
Agenda

Centro de Estudios Olmpicos de Castelln
Acte d´Inauguració. Divendres 18 de Juny de 2010

El Centre d´Estudis Olímpics de Castelló sorgeix de l´interès de conjugar cultura i esport, d´aprofundir en els aspectes formatius i divulgatius de la preexistent Biblioteca Esportiva Municipal i incidir en la promoció dels valors de l´esport en general i l´olimpisme en particular.

Apel·lant a això i a la trajectòria esportiva de Castelló i la seua província l´Alcalde, Alberto Fabra, va signar el Conveni de Col·laboració amb el Comitè Olímpic Espanyol i l´Acadèmia Olímpica, representats pels seus presidents Alejandro Blanco i Conrado Durántez.

El compromís del CEO de Castelló serà el mateix que tenen marcats tots els CEO de les diferents universitats i unes poques entitats locals espanyoles que ho han creat i que es concreten en activitats de difusió del Moviment Olímpic, exposicions, cursos, conferències, noves publicacions, etc.

La inauguració del centre, el 18 de juny de 2010, va servir per a poder veure una exposició sobre la vida i l´obra de Pierre de Coubertin, realitzada per D. Conrado Durántez. Al costat d´ella una àmplia exposició bibliogràfica sobre Pierre de Coubertin, les seues obres i les d´altres autors sobre la seua figura i bibliografia.

Un dels nostres primers compromisos, és continuar ampliant la dotació de la Biblioteca Esportiva Municipal, iniciada a l´octubre de 2004, i especialment la secció referida a Olimpisme i Jocs Olímpics. També, ens plantegem amb especial interès, el recuperar la història de l´esport en la nostra ciutat i província, mitjançant la realització d´exposicions fotogràfiques o publicacions que estudien els orígens i evolució de l´esport i les seues diferents modalitats a Castelló.

Per altra banda, entre les activitats, que en col·laboració amb l´Acadèmia Olímpica es puguen anar programant amb l´objectiu de la difusió de l´olimpisme i els seus valors, adquireixen especial rellevància, quant a la seua difusió entre els més joves, les programades en relació a les competicions de base organitzades pel propi Patronat d´Esports.

>> Biblioteca Esportiva Municipal i Centre d´Estudis Olímpics de Castelló. Dossier informatiu. Publicat Dimecres 23 d´Abril de 2014. Sant Jordi

 • 1. ACTIVITATS
  TALLER GRATUIT: La mort sobtada cardíaca en l´esport: perspectives de diagnòstic i prevenció
  ms informacin
 • 2. ATLETISME EN CASTELLÓ: 1923 - 1936
  Llibre de Vicente Tomás Gallén sobre els orígens de l´atletisme a Castelló entre 1923 i 1936
  ms informacin
 • 3. ESPORTISTES OLÍMPICS DE CASTELLO i PROVINCIA
  Llistat d´esportites i Jocs Olímpics
  ms informacin
 • 4. ESPORTISTES PARALÍMPICS DE CASTELLO i PROVINCIA
  Llistat d´esportites i Paralimpiades
  ms informacin
 • 5. FONS BIBLIOGRAFIC
  Publicacions de Barcelona 92, COE, Joan Antoni Samaranch, Pierre de Coubertin, Jocs Olímpics, Sostenibilitat i medi ambient, Valors, Art, Académies Olímpiques, Filatèlia, Foc Olímpic, ...
  ms informacin
 • 6. MEMÒRIA
  Activitat en el periode 2010-2011
  ms informacin
 • 7. RECURSOS
  Centres d´Estudi, Organismes, Repositoris, Tesis
  ms informacin