Està en: INICI > Esports
Ciudad Europea del Deporte 2012

>> Calendari Esportiu 2012. Actualitzat Dijous 31 de Maig de 2012
Castell Ciutat Europea de lEsports 2012
>> Descarregar Logo Castelló Ciutat Europea de l´Esport 2012
 • Què significa ser Ciutat Europea de l´Esport ?
  L´Associació de Capitals Europees de l´Esport (ACES), segons la seva manera d´entendre l´esport, tracta de mantenir la tradició olímpica i la difusió dels valors universals de l´olimpisme a nivell municipal, motivant en la societat els hàbits de gaudiment de l´exercici, compromís d´assoliment, sentit de comunitat, pràctica de joc net i millora de la salut.
 • Qui concedeix aquesta distinció ?
  Aquest guardó és lliurat per ACES, associació creada en l´any 1999 en la ciutat de Milà (Itàlia), com una organització sense ànim de lucre. Les seves actuacions estan basades en el Manifest de les Capitals Europees de l´Esport i està inclosa dintre del Llibre Blanc de l´Esport Europeu.

  És objectiu primordial d´ACES promoure els valors universals de l´olimpisme a nivell municipal. Igual que els anells olímpics s´entrellacen entre ells, així ho fan els cinc objectius de les ciutats membres d´ACES:

  • Gaudiment de l´exercici.
  • Compromís d´assoliment.
  • Sentit de comunitat.
  • Pràctica de joc net.
  • Millora de la salut.

  Aquests objectius són els quals les ciutats membres d´ACES pretenen promoure per a tota la població, ja siguen joves o majors, nacionals o estrangers, amb diversitat funcional o sense ella.

  Per a arribar a aquests cinc objectius, cada any, ACES premia amb el títol Capital Europea de l´Esport a una ciutat europea amb més de 500.000 habitants. Així mateix, diferents poblacions europees reben la distinció de Ciutat Europea de l´Esport (més de 25.000 habitants) o Vila Europea de l´Esport (menys de 25.000 habitants) per la seua contribució a la promoció de l´esperit olímpic i de l´activitat física i esportiva, segons les línies establides en els cinc objectius esmentats. A més, es premien les pràctiques innovadores en les polítiques esportives municipals.

  La valoració considera els esforços realitzats en el camp de les activitats físic-esportives i la cultura de l´esport en els últims tres anys. Aquests inclouen entre uns altres:

  1. Promoció sostinguda de l´esport.
  2. Millora de la salut a través de l´esport en tots els segments socials de població.
  3. Integració de diferents grups de població a través de l´esport.
  4. Desenvolupament de les infraestructures per a l´esport.
  5. Realització de projectes innovadors.
  6. Organització d´esdeveniments i competicions esportives rellevants.


Castelln Ciudad Europea del Deporte 2012 
>> Descarregar Logo Castellón European City of Sport 2012